Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Cordura

A CORDURA® először 1929-ben jelent meg, amikor a DuPont cég tudósai képesek voltak létrehozni egy mesterséges viszkóz (cellulóz) rostot, amely elég erős volt ahhoz, hogy cérnát készítsenek belőle. A Cordura egy jól ismert márka, amely különféle anyagokat kínál a legkülönfélébb alkalmazásokhoz. A közös tényező a nagyfokú szakadással vagy átszúrással szembeni ellenállás. 

Mit jelent a "D"?

Ha például hátizsákot választunk, gyakran találunk xxxD jelzésű anyagot. A D a ’denier’ szó rövidítése, amely a hosszsűrűség mértékegysége, amely az anyag 9000 méterenként mért tömegét fejezi ki (grammban). Ez azt jelenti, hogy 1 denier 9000 méterenként 1 grammot jelent, tehát az 1D jelöléssel ellátott anyag súlya 0,11 milligramm méterenként. Csak hogy elképzeljük: az emberi hajszál 20D, a mikroszálak pedig 0,9D körüliek. Több okból sem igaz, hogy "minél több D, annál jobb":

1. Tény, hogy a nagyobb hosszsűrűségű (több D) anyagok tartósabbak, de ahogy a denier definíciója is mutatja, nehezebbek és általában durvábbak is. A súlykülönbséget nem fogjuk nagyon érezni, különösen a kisebb csomagoknál (hacsak nem az ultrakönnyűségre összpontosítunk, és nem akarunk minden grammot lefaragni, ahol csak lehet), ugyanakkor az anyag durvasága jobban észlelhető, különösen, ha az anyag közvetlenül érintkezik a bőrrel.

2. Az anyag tartósságának fontos tényezője, hogy maga a szövet hogyan van szőve. Vannak olyan szövési technikák, amelyek jelentősen befolyásolhatják az anyag tartósságát (például a Ripstop szöveteknél a gyengébb szálak közé vastagabb láncfonalakat szőnek, hogy megakadályozzák a gyengébb szálak szakadását). A gyártási folyamat elején előfordulhat, hogy a fonalak sűrűsége azonos, de a feldolgozás következtében két teljesen különböző anyagot kapunk. Egy átlagos felhasználó általában ezt a különbséget nem észleli, ezért jó, ha olyan bevált márkára/gyártóra támaszkodunk, mint például a Cordura.

3. Természetesen ügyelni kell arra, hogy ugyanazokat az anyagokat hasonlítsuk össze. Például a 420D nylon erősebb, mint a 600D poliészter.

Elica

Anyagok és technológiák

Az Elica technológia a cipő alját alkotó négy réteg - a cipő sarka, a talpbetét, a középtalp és a talp - egyedülálló kombinációja. Az Elica biztosítja a terhelés egyenletesebb eloszlását a lábfej egyes részein a teljes lépésfázis alatt. Lépés közben az AKU Elica technológia extra párnázottságot biztosít a lábfej terhelt területein, és jobb tapadást, nagyobb stabilitást és a teher optimális eloszlását biztosítja.

Thermicfibre 1

Anyagok és technológiák

A szilikonizált szálas Thermicfibre technológiának köszönhetően remek loftot érhetünk el. 

Thermicfibre 6

Anyagok és technológiák

A Thermicfibre 6 a Hollowfibre 6 utódja, amely egy spirálosan csavart csavart poliészter szál, amelyben 6 csatorna található.

Válogatásunk

19 180 Ft (20.02 %) 15 340 Ft

Összehasonlítom

18 450 Ft (24.39 %) 13 950 Ft

Összehasonlítom

41 310 Ft (12.88 %) 35 990 Ft

Összehasonlítom

70 380 Ft (20.01 %) 56 300 Ft

Összehasonlítom

Fenntarthatóság: Öko termék

134 310 Ft (17.58 %) 110 700 Ft

Összehasonlítom