Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Fedezd fel a SALOMON újdonságait és bestsellereit! 👟

Cordura

A CORDURA® először 1929-ben jelent meg, amikor a DuPont cég tudósai képesek voltak létrehozni egy mesterséges viszkóz (cellulóz) rostot, amely elég erős volt ahhoz, hogy cérnát készítsenek belőle. A Cordura egy jól ismert márka, amely különféle anyagokat kínál a legkülönfélébb alkalmazásokhoz. A közös tényező a nagyfokú szakadással vagy átszúrással szembeni ellenállás. 

Mit jelent a "D"?

Ha például hátizsákot választunk, gyakran találunk xxxD jelzésű anyagot. A D a ’denier’ szó rövidítése, amely a hosszsűrűség mértékegysége, amely az anyag 9000 méterenként mért tömegét fejezi ki (grammban). Ez azt jelenti, hogy 1 denier 9000 méterenként 1 grammot jelent, tehát az 1D jelöléssel ellátott anyag súlya 0,11 milligramm méterenként. Csak hogy elképzeljük: az emberi hajszál 20D, a mikroszálak pedig 0,9D körüliek. Több okból sem igaz, hogy "minél több D, annál jobb":

1. Tény, hogy a nagyobb hosszsűrűségű (több D) anyagok tartósabbak, de ahogy a denier definíciója is mutatja, nehezebbek és általában durvábbak is. A súlykülönbséget nem fogjuk nagyon érezni, különösen a kisebb csomagoknál (hacsak nem az ultrakönnyűségre összpontosítunk, és nem akarunk minden grammot lefaragni, ahol csak lehet), ugyanakkor az anyag durvasága jobban észlelhető, különösen, ha az anyag közvetlenül érintkezik a bőrrel.

2. Az anyag tartósságának fontos tényezője, hogy maga a szövet hogyan van szőve. Vannak olyan szövési technikák, amelyek jelentősen befolyásolhatják az anyag tartósságát (például a Ripstop szöveteknél a gyengébb szálak közé vastagabb láncfonalakat szőnek, hogy megakadályozzák a gyengébb szálak szakadását). A gyártási folyamat elején előfordulhat, hogy a fonalak sűrűsége azonos, de a feldolgozás következtében két teljesen különböző anyagot kapunk. Egy átlagos felhasználó általában ezt a különbséget nem észleli, ezért jó, ha olyan bevált márkára/gyártóra támaszkodunk, mint például a Cordura.

3. Természetesen ügyelni kell arra, hogy ugyanazokat az anyagokat hasonlítsuk össze. Például a 420D nylon erősebb, mint a 600D poliészter.

TechGrid

Anyagok és technológiák

Microface

Anyagok és technológiák

Tenson technológia

Anyagok és technológiák

A Tenson az 1980-as évek óta, amikor az első MPC™ (Moisture Permeability Coating) membránt gyártotta, küldetésének tekinti olyan új funkcionális technológiák kifejlesztését, amelyek megbízható védelmet nyújtanak a víz és a szél ellen. Azóta azonban a vállalat fejlődött, és számos kifinomult technológiát alkalmaz termékeinél, hogy minden időjárási körülmények között védelmet biztosítson.

Válogatásunk

A Zulu Fury 25 egy sokoldalú hátizsák, mindennapi használatra, iskolába, munkába vagy egyszerűbb kirándulásokra.  

15 820 Ft (27.12 %) 11 530 Ft

Összehasonlítom

Használja a Warg Escape-Y egykamrás városi hátizsákot a városban, vagy az erdei séta során. Párnázott...

18 320 Ft (43.34 %) 10 380 Ft

Összehasonlítom

A Loap Torbole egy túrahátizsák, amely nagyon tartós és erős Ripstop anyagból készült. Ez az anyag megakadályozza...

23 320 Ft (10.93 %) 20 770 Ft

Összehasonlítom

A Dakine Vert Rail Wallet pénztárca a kedvencévé válik a mindennapi élethez. A pénztárca rengeteg kártyahelyet...

7 790 Ft

Összehasonlítom

A Warg Escape-X városi hátizsák rengeteg tárolóhelyet kínál a városi dzsungelben való túléléshez szükséges...

19 980 Ft (44.04 %) 11 180 Ft

Összehasonlítom

A Deuter AC Lite 22 SL női túrahátizsák szükséges részleteket és elegendő tárolóhelyet kínál az utazásához....

44 940 Ft

Összehasonlítom

Fenntarthatóság: Öko termék

A Deuter UP Stockholm egy városi hátizsák, amely rengeteg tárolóhelyet kínál, és nagyon kényelmes a párnázott...

45 290 Ft

Összehasonlítom

Fenntarthatóság: Öko termék

Az elegáns Boll Prophet 14 laptop táska rengeteg felszereléssel, használható munkában, iskolában, üzleti...

17 980 Ft

Összehasonlítom