Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Everest Softshield

Könnyű, kiválóan légáteresztő és vízálló kétrétegű anyag.

A softshell anyagok csak néhány éve vannak a piacon, de ennek ellenére máris jelentős népszerűségre tettek szert, és az utóbbi évek jelenségévé váltak az outdoor ruházati iparban. Ezek bizonyos mértékig tudják helyettesíteni az úgynevezett hagyma elvű (több rétegű) öltözködést egy rétegben. 

A softshell célja, hogy minden időjárási körülmény között kényelmet biztosítson egy ruhadarabban, így további grammokat takaríthatunk meg a poggyász súlyát illetően. 

Az Everest Softshell tökéletes vízállóságot és szélállóságot biztosít, miközben a klasszikus gyapjú kiváló melegítő tulajdonságait és a membrántermékek légáteresztő képességét mutatja. 

Az Everest Softshell több rétegből áll, míg a külső poliuretán vízlepergető kezelésű, sűrű szövésű elasztikus szálból készült. Ez a kezelés megnehezíti, hogy a víz (akár eső, akár hó formájában) beszivárogjon a szövetbe. 

A belső réteg kellemes gyapjúból áll, amely megtartja a hőt és hatékonyan szállítja kifelé a nedvességet. Még a kedvezőtlen éghajlati viszonyok vagy túlzott fizikai terhelés esetén is jól érezhetjük magunkat. 

E két réteg között egy vékony membrán található, amely a testnedvesség eltávolítását biztosítja a kémiai páraelnyeléssel. Ugyanakkor ez a membrán víz- és szélálló, és segít a belső gyapjúrétegnek megtartani a kabát alatt keletkező testhőt. 

Vízállóság (vízoszlop magassága): 7 000 mm 
Rct hőellenállás: 0,04 K•m2/W


a kifejezések magyarázata:

Vízállóság:

A vízállóság a vízoszlopnak azt a magasságát jelzi, amelyen a szövet átengedi a vízcseppeket. Az európai szabványok szerint egy anyag akkor vízálló, ha ellenáll az 1300 mm-es vízoszlop nyomásának. Ez az eredmény azonban határozottan nem elég (pl. a földön térdelve körülbelül 15 000 mm-es nyomás keletkezik). Ezért jobb olyan anyagot választani, amelynek vízoszlopa a lehető legmagasabb. (Az ISO 811 szabvány szerint mérve).

Hőellenállás

Az Rct hőellenállást K*m2/W egységekben mérik, és az anyag két felülete közötti hőmérséklet-különbséget osztva a gradiens irányában egységnyi területre jutó hőárammal fejezi ki. Ez azt jelenti, hogy minél alacsonyabb az érték, annál jobban szigetel az anyag, és a test által termelt hő nem áramlik ki. (Az CSN EN 31092 szabvány szerint mérve).

NosiLife Craghoppers

Anyagok és technológiák

Omni-Freeze™ Zero

Anyagok és technológiák

Omni-Freeze™ Zero Ice

Anyagok és technológiák