Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

EN 13537 szabvány szerinti tanúsítvány

Az akkreditált laboratóriumi körülmények között végzett vizsgálatok eredményei alapján a TRIMM hálózsákok megfelelnek az új, egységes EN 13537 európai szabványnak. Ennek a rendeletnek az értelmében a gyártó hálózsákjai száraznak tekinthetőek, ami egy fontos szempont, mert az anyagba jutó nedvesség alapvetően ronthatja a termék hőteljesítményét. Nedves anyag esetén a hőveszteség akár 24-szer nagyobb, mint a száraz anyag esetében. A  hálózsákban lévő szigetelő anyag képes felszívni úgy a belső-izzadás során keletkező- nedvességet, mint a külső-levegő páratartalma által keletkező- nedvességet.

Igazolt hőmérséklet-meghatározás a hőmérsékleti szabvány szerint EN 13537. A hálózsákokon általában három hőmérsékletet említenek: komfort, limit és extrém, az EN13537 szabvány szerinti osztályozás laboratóriumokban történik olyan körülmények között, amelyek valószínűleg nem fordulnak elő a szabadban. A hőmérsékletek ezért csak tájékoztató jellegűek.

  • komfort - azt a hőmérsékletet jelzi, amelyen egy 25 éves nő (160 cm, 60 kg) kellemesen alszik ideális (laboratóriumi) körülmények között.
  • limit - egyenértékű egy 25 éves férfival (173 cm, 70 kg).
  • extrém - ez a hőmérséklet jelzi a hipotermia lehetséges veszélyességi határát. Határozottan ne válasszon hálózsákot az extrém hőmérsékletnek megfelelően!

Ezek azok az értékek, amelyek alapján összehasonlíthatjuk a hálózsákokat egy adott kategóriában.

A kívánt hőmérséklet kiválasztásakor azonban főleg azt kell figyelembe venni, hogy fázós-e, vagy Önnek a nyár az első hópelyhekkel zárul. Ezenkívül a melegség érzése az Ön aktuális állapotától is függ.

Fáradt, éhes vagy betegség után van? Ilyen helyzetekben nem lesz képes olyan egyszerűen felmelegíteni a hálózsákot, és melegebbre lesz szüksége.

Ne feledje azt is, hogy a hálózsák használata megtöri a szigetelő szálakat és a kényelem folyamatosan csökken. Ezért a hőmérsékleti határok kiválasztásakor kövesse a tapasztalatait, ne felejtse el, hogy a melegség érzése nagyon szubjektív.

Klymit garancia

Kiegészítő termékinformációk

Sawyer vízszűrő

Kiegészítő termékinformációk

Sawyer talán az egyik legismertebb márka a vízszűrő technológiával foglalkozó nevek között. Az alábbi cikkünkben olvashat a szűrők technológiájáról, előnyeiről és hátrányairól, valamint tájékozódhat a használttal kapcsolatban is.

Napszemüveg lencse kategóriák

Kiegészítő termékinformációk

A megfelelő szemüveg kiválasztásához sok tényezőt kell figyelembe vennünk. A szűrők minden napszemüveg és síszemüveg alapvető paraméterei, ezért érdemes jobban megismerni a kategóriákat.