Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Fagyasztva szárítás (liofilizálás)

A fagyasztva-szárítás az élelmiszerek tárolásának a legújabb technológiája, ami hosszú időn át megőrzi az élelmiszerek ízét és illatát.

Milyen előnyei vannak a többi élelmiszer tárolási eljárással szemben?

A lefagyasztott élelmiszerek hosszan megőrzik a frissességüket, amennyiben azok valóban le lettek fagyasztva.
A dehidratált élelmiszerek viszont stabil tárolási lehetőségeket nyújtanak, de a magasabb hőmérsékleten való feldolgozás során veszítenek az ízükből, a színükből illetve megváltozhat az állaguk és a tápértékük is!
A fagyasztva-szárítás magába foglalja a legjobb tárolási lehetőségeket a modern technika adta lehetőségek ötvözésével, ami lehetővé teszi az élelmiszerek tartósítását anélkül, hogy szinte bármit is veszítenének az eredeti ízükből, tápértékükből, színükből, és összetételükből. Ezzel az eljárással kitűnő tartósságot kölcsönzünk az élelmiszereknek a tárolásuk során. 

 

Melyek a fagyasztva-szárítás legnagyobb előnyei?

Kinézet –a levegőn szárított élelmiszerekkel ellentétben a liofilizált (fagyasztva-szárított) ételek megőrzik az eredeti alakjukat és szerkezetüket. A magas hőmérsékleten végbevitt eljárásnak köszönhetően összezsugorodnak, de elég egy kis mennyiségű vizet hozzáadni az ételhez, és az visszanyeri az eredeti méretét.

Ízvilág - ugyanolyan jóízűek, mint a frissen elkészített ételek, és a felolvasztáskor sem az ízükből veszítenek, hanem a bennük felhalmozódott vízből. Tehát a liofilizált élelmiszerek valójában képesek megőrizni az eredeti ízüket, vitamintartalmukat, és a bennük lévő fontos tápértékeket.

Tömeg - jóval könnyebb a súlyuk, mint a friss élelmiszereknek. Szárítva-fagyasztva az ételek elveszítik a bennük felhalmozott vízmennyiség 98 százalékát, és ez az oka annak, hogy végeredményben jóval könnyebbek. Ennek a tulajdonságnak hála egyszerűbben szállíthatók, és szállítási költséget takarítanak meg. Például 10 kg eper súlya fagyasztva-szárítva mindössze 1 kg, ami mindössze egy tizede az eper eredeti súlyának! Ez a gyümölcs viszont viszonylag gyorsan kifagyasztható.

Hosszú szavatosság - a fagyasztva-szárított élelmiszerek akár több hónapon vagy éven át is tárolhatók ráadásul szoba hőmérsékleten ráadásul anélkül, hogy bármit is veszítenének az eredeti tulajdonságaikból.

Alacsony tárolási költségek - mivel szoba hőmérsékleten is tárolhatók nem szükséges hűtött tárolóhelységeket fizetni miattuk.

Napszemüveg lencse kategóriák

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardant

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardand egy olyan technológia, amely tűz keletkezése esetén elfolytja és eliminálja annak következményeit.

Klymit garancia

Kiegészítő termékinformációk