Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Hőtartó képesség (R-value)

A matracok esetében R-value, illetve időnként egy R-betű feltüntetésével jelölik az adott termék hőszigetelő képességét, ami talán az egyik legfontosabb szempont a matrac választása esetén. Ez az érték jelöli az adott matrac hőszigetelő képességét, vagyis minél nagyobb értékű az R-annál jobban lesz elszigetelve a matrac a földtől. A hőmérsékleti ellenállást a legnagyobb esetben a matrac vastagsága, és a gyártás során felhasznált szigetelési anyag határozza meg. Általában az R-érték növekedésével a matrac súlya , és összecsomagolt mérete is növekszik. Ezért nem árt a vásárlás előtt tisztázni magunkban azt, hogy milyen körülmények között fogjuk használni a matracot, és mennyire fontos szempont a súlya, illetve a méretei, mármint, hogy kocsival vagy a hátunkon egy hátizsákra rögzítve fogjuk-e a leggyakrabban használni. Az egyes matracok R-értéke az 1,0 (minimális izoláció) és a 12 (kiváló izoláció) között mozog.

 

Klymit garancia

Kiegészítő termékinformációk

Sawyer vízszűrő

Kiegészítő termékinformációk

Sawyer talán az egyik legismertebb márka a vízszűrő technológiával foglalkozó nevek között. Az alábbi cikkünkben olvashat a szűrők technológiájáról, előnyeiről és hátrányairól, valamint tájékozódhat a használttal kapcsolatban is.

Napszemüveg lencse kategóriák

Kiegészítő termékinformációk

A megfelelő szemüveg kiválasztásához sok tényezőt kell figyelembe vennünk. A szűrők minden napszemüveg és síszemüveg alapvető paraméterei, ezért érdemes jobban megismerni a kategóriákat.