Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Kicsi és könnyű Ortovox AVABAG lavinarendszer

Az AVABAG egy Svájcban gyártott, a Venturi-hatás elvén működő lavinarendszer, amelynek működéséhez nincs szükség elektronikára, teljesen zárt és egyszerű kialakítású. Ez megakadályozza a károsodást vagy a korróziót. Az egész rendszer 1,8 literes térfogata kisebb, mint egy kétliteres vizes palacké, de a súlya ennek majdnem egyharmada, 690 g! Annak ellenére, hogy kicsi, a rendszer rendkívül erős (a tesztek során egy autót is képes volt felemelni). A hátizsákodban mindig bőven lesz hely a holmidnak, így nem kell hezitálnod, hogy elvigyed-e, vagy otthon hagyjad.

A 160 literes mentőpárna nincs sem ragasztva, sem varrva. Mindent innovatív hegesztési technológia köt össze egyetlen szegélyben. Ezért olyan könnyű, tartós és szivárgásmentes a párna. A légzsák harmonikává hajtogatására vonatkozó utasításokat a hátizsák tartalmazza, így ez a fontos információ mindig nálad lesz.

Ez a mentőrendszer kivehető és más ORTOVOX AVABAG hátizsákokkal is használható. A csere nagyon gyors és egyszerű. A hurkok és horgok színkódoltak, így minden horgot a megfelelő helyre tudsz rögzíteni. A 3 kampót pillanatok alatt rákapcsolhatjuk, a lavinarendszer pedig tépőzárral rögzíthető.

Gyakorlat az életben maradásért

Pascal Haegeli kanadai lavinakutató arról számol be, hogy a lavinarendszerrel rendelkező, eltemetett emberek 12%-a azért halt meg, mert nem aktiválta megfelelően a készüléket. Ez vezetett az ORTOVOX-nak ahhoz az ötletéhez, hogy a rendszert újra meg újra lehessen aktiválni, palack nélkül. Így gyakorolhatsz nyugodtan többször is, és biztos lehetsz abban, hogy ha a legrosszabb bekövetkezik, pontosan fogod tudni, hogy mit kell tenni.


Hogyan kell a lavinakilövő rendszert kipróbálni?

Mostmár lehetőséged van meghúzni az aktiváló egységet, és többször is kipróbálni, hogyan kell helyesen meghúzni a fogantyút.
Természetesen a hátizsák tartalmaz egy aktiváló kulcsot is a rendszer előkészítéséhez. Ha "vakon" aktiválod a rendszert, meghallod a
kilövellő dugó hangját és biztos lehetsz benne, hogy mindent jól csináltál :D


1. Távolítsd el a palackot.
2. Húzd ki a dugót az aktiváló kulccsal.
3. Vedd fel a hátizsákot.
4. Állítsd be a fogantyú megfelelő helyzetét a test magasságához.
5. Állítsd be a hátizsákot, és húzd meg biztonságosan (derékszíj, vállpántok, a hátsó rész meghúzása).
6. Húzd meg a fogantyút.
7. Hallod a kidurranást (mindent helyesen csináltál) - Ne felejtsd el újra bedugni a dugót.
8. Nem hallottad a kicsattanást? - Valami gond van. Csináld újra az egészet.

Információ a palackról:

Az AVABAG rendszert karbonos palackkal használhatod, amely mindössze 310 g súlyú. Annak ellenére, hogy a patron menete és mérete megegyezik, a gáztartalom más nyomás alatt és más térfogatban van, mint az ABS rendszer patronjaiban. Ezért az AVABAG rendszerrel nem lehet ABS-bombát használni. A használat után nem kell újat vásárolni, csak töltsd fel az ORTOVOX egyik kereskedőjénél. A töltet 5 évre garantált. Az AVABAG palackokat a biztonság érdekében egy nemzetközi légitársaság tanúsítja, így azok légi úton is szállíthatók.

Napszemüveg lencse kategóriák

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardant

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardand egy olyan technológia, amely tűz keletkezése esetén elfolytja és eliminálja annak következményeit.

Klymit garancia

Kiegészítő termékinformációk