Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Mountain Equipment Firefly hálózsákok

Ebben a cikkben minden részletet megtalál a kivételes Firefly hálózsákról, amelyet tőlünk megvásárolhat. 

A Firefly a Moutain Equipment legkönnyebb, két évszakos pehelyhálózsákja. A hálózsák rendkívül kompakt méretekkel rendelkezik összepakolva, könnyű, mégis kényelmes, még -1°C-on is. Könnyű súlya miatt tökéletes választás igényes túrákhoz vagy kalandversenyekhez.

Semmi plusz súly

Minden gramm és centiméter számít az út során, ugyanakkor a felszerelés elegendő támaszt is kell, hogy nyújtson. A Firefly hálózsák súlya 560 g, szélálló, erős és 10 év garanciát is ad a melegre.

Könnyű Plasma

Az egyik legkönnyebb szövet a világon, amelyet tollakkal kombinálva használnak. Az anyagot Japánban gyártják nagy szilárdságú szálakból poliamidból készült, és speciálisan úgy szövik, hogy a hasonló anyagokhoz képest akár kétszer nagyobb szilárdságot érjen el. Minden olyan hegymászó számára alkalmas, akinek a súly elengedhetetlenül számít.

 • Rendkívül könnyű (26 g/m2)
 • Nagymértékben légáteresztő (10 D finomság)
 • Ellenálló a szakadással szemben

Libatoll 

A hálózsákban olyan orosz libatoll van, amelyet kíméletesen, csak vízzel, vegyi kezelés nélkül tisztítanak. Ez elpusztítja mind az atkákat, mind az életükhöz szükséges környezetet, amit az allergiások nagyra értékelnek. A toll így megtartja fontos zsírját és a térkitöltő képességét is, könnyen csomagolható, jól szigetel és könnyű.

 • 274 g libatoll töltet
 • Minimális töltőerő 800+ cuin
 • A pehelytoll aránya 90:10
 • Hosszú élettartam

Miért könnyűek és ugyanakkor melegek a Mountain Equipment hálózsákjai?

A Mountain Equipment hálózsákok rendkívül kifinomultak. Minden kamrában grammonként pontosan kiszámított mennyiségű toll található a minimális súly és a maximális hő érdekében. Ezt az innovatív "Kamráról kamrára" megközelítést Matt Fuller fejlesztette ki, aki az outdoor üzletágban az egyetlen olyan személy, aki tollból doktorált.

Kivételes hőtartő képesség már a tervezőasztaltól 

A Mountain Equipment hálózsákokban található body-mapping (testtérképezés) minden egyes testrész igényeit külön-külön veszi figyelembe. A lábakat ugyanúgy melegen kell tartani, mint a mellkast. Ezért Matte kiszámította a tollak pontos sűrűségét az egyes kamrákban, hogy a test minden része megkapja, amire szüksége van.

Egy csepp hő sem szökik ki

Az alfa kamráknak köszönhetően egy „cseppnyi” hő sem távozik a hálózsákból. Az alfa trapéz alakú kamrák és a ferde kamrák minimalizálják a hőveszteséget a varratokon keresztül, és a tollakat a helyükön tartják, anélkül, hogy a kamrákban vándorolnának. Azáltal, hogy a varratokban megszünteti a hőhidakat, amelyeken keresztül a hő elszökik, és megszabadul a vakfoltoktól, ahol a tollak kiszöktek, a meleg a hálózsákban marad.

3D kapucni, akár meghúzás nékül 

Bebújni egy hálózsákba anélkül, hogy behúznád a kapucnit, és melegen tartanád a fejed? A kapucni úgy van kialakítva, hogy automatikusan védje a fejet, még meghúzás nélkül is. A 7 kamra megakadályozza a tollak vándorlását, védi a fejet a hőveszteségtől, és így kényelmes alvást biztosít. Ha be akarod húzni a kapucnit, semmi gond. A húzózsinór alakja pontosan megmutatja, hogy a kapucni tetejét (lapos húzózsinór) vagy az alját (kerek húzózsinór) húzod meg.

A lábak melegben

A lábadat a lehető legjobban kell szigetelni, mivel gyengébb a vérellátása. A hálózsák követi a láb formáját alvás közben. A hálózsák alja ferde, trapéz alakú, a csúcsrész megemelt, mint egy cápauszony. Ennek az ergonomikus formának köszönhetően nem szorítja össze a lábfej területén lévő lábkamrákat, így nem veszíti el a lábat melegen tartó szigetelő tulajdonságait. A hálózsák alja a legmelegebb V-kamrákból készül. Olyan bonyolult, hogy külön készítik el, majd a hálózsákhoz varrják.

 • a hálózsák alja trapéz alakú
 • az alsó rész 4 kamrás
 • a V-kamrák a legmelegebbek
 • cápauszony alak a jobb kényelem és a nagyobb meleg érdekében
 • a peremkamrák átfedik a varratokat és a legnagyobb hőveszteséggel járó helyeket

A más hálózsákoknál található kör alakú alj nem követi a lábad alakját, és a lábujjak területén lévő kamrák összenyomásával a szigetelés veszít tulajdonságaiból, így a lábad még meleg hálózsákban is fázik.

Tollak, amelyek megakadályozzák a nedvesség átjutását

A hálózsák alján és a kapucniban lévő tollak nagyobb töltetsűrűségűek, ami megakadályozza, hogy a nedvesség mélyebbre hatoljon a kamrába. Ezt akkor fogod értékelni, ha mondjuk a kertben alszol a nedves fallal érintkezve, vagy ha a sátorban kondenzált nedvesség van.

Alapos hőszigetelés

Annak megakadályozására, hogy a meleg levegő kiszökjön a hálózsákból, egy 3D-s pehelygallér található a belső oldalon, amely kitölti a vállak és a nyak körüli teret. Így a hálózsák "be van dunsztolva", és a hálózsákban megmarad a meleg. A gallérban kisebb tollsűrűség van, hogy a váll- és nyakformához pontosan alakulhasson. Mindent egy mágneses szegecs rögzít, amelyet intuitív módon, egy kézzel rögzíthetsz és oldhatsz ki.

Alpine Fit

Az ergonomikus szabás jobban illeszkedik a testhez, és melegebben tart. A hálózsák "átölel", és mivel nincs légáramlás, a hálózsák gyorsabban felmelegszik. Az ergonomikus szabás csökkenti a hálózsák súlyát és növeli a hőkomfortot.

EXL stretch szálak

A hálózsák belsejében EXL sztreccsszálakat használnak, hogy jobban "átöleljen”. A hálózsákban a légáramlás megszüntetésével jobb szigetelési tulajdonságok érhetőek el, és a hőkomfort súlynövelés nélkül nő.

A gyenge pont megszüntetése

A legfontosabb mindig az, hogy melegben maradj, és a hálózsákok leggyengébb pontja bizony a cipzár. A cipzáron keresztül történő hőveszteség megakadályozása érdekében a teljes cipzár mentén található háromszög alakú fül tollal és szintetikus anyaggal van kitöltve. A szintetikus anyag megakadályozza, hogy a tollak a rojtok mentén mozogjanak, és még nedves állapotban is szigetel. Így még a cipzáron átjutó nedvesség sem fosztja meg a hálózsákot a meleg és szigetelő tulajdonságaitól.

A hálózsák kívülről fagyos? Jó jel!

A hálózsák anyaga kiváló légáteresztő képességgel rendelkezik, ami biztosítja a testnedvesség elpárolgását. Másrészt a vízálló anyag távol tartja a nedvességet. Tehát egy kívül fagyott hálózsák bizonyítja, hogy a hálózsák megfelelően működik - a nedvesség nem reked bent, belül pedig megmarad a meleg és a szárazság. Ennek köszönhetően a hálózsák még egy többhetes expedíció során is megőrzi szigetelő tulajdonságait.

A meleg hő felfelé áramlik

A gyenge pontok, például a cipzár és az oldalsó varratok jobb szigetelése egyszerűen van megoldva. A cipzár és az oldalsó varratok az alsó részre lettek áthelyezve. A hálózsák "pufibb" lesz, és a cipzár is alul van elrejtve. A hő felfelé emelkedik, és mivel az oldalvarrások és a cipzár lenn vannak, a hő nem távozik rajtuk keresztül.

Egy cipzár, ami nem nyílik ki magától

Egy Mountain Equipment hálózsákban nem fordulhat elő az a kellemetlen érzés, hogy éjszaka meglazult cipzárral ébredsz fel, mert a cipzár egy zárral rendelkezik, így nem nyílik ki magától. Egy egyszerű, határozott megrántással kioldható a zár, és a hálózsák cipzárját akkor nyitod csak ki, amikor akarod. 

A cipzár fagyban is működik

A kényelmes, gubancmentes rögzítés érdekében kiváló minőségű YKK cipzárat használunk. Ez a cipzár még fagyos időben is zökkenőmentesen működik, megbízhatsz benne.

Mi a „jó alvás” hőmérséklete?

A Mountain Equipment egy ún. "Jó Alvás" értéket használ, amit a valós használat során mért. Az EN szabványok szerinti tesztelés nem veszi figyelembe a valós körülményeket, mint például a szél és a páratartalom, ezért az EN értékek tájékoztató jellegűek.

Vízhatlan tok

Nem kell aggódni az esőben vagy a folyón való átkeléskor. A hálózsák összenyomható vízhatlan tokkal rendelkezik, amely szárazon tartja még nedves időben is.

Garantáljuk az elégedettséget 

Tudjuk, hogy a szabadban alvás egyszerre lehet kellemes élmény de akár egy rémálom. A hálózsákok, így a Mountain Equipment hálózsákok sem olcsók, ezért aki úgy dönt, hogy Mountain Equipment tollhálózsákot vásárol, az az 55 év tapasztalatának, több száz expedíciónak és saját tudományos kutatásainknak köszönhetően garantáltan elégedett lesz.

 • tartósság - 10 év garancia a gyártási hibákra
 • toll paraméterek - DOWN CODEX 
 • kényelmes hőmérséklet a jó alvásért - GOOD NIGHTS SLEEP GUARANTEED
 • szerviz - garanciális javítások, tisztítás és impregnálás

10 éves garancia

Mindegy, hogy a tóhoz mész, a Matterhorn-ra, vagy a Mt. Everestre - a felszerelésedben mindenképp meg kell bíznod. A Mountain Equipment büszke a termékeire, hisz bennük és ki is áll értük. Az 55 éves tapasztalat és tesztelés alapján a Mountain Equipment 10 éves garanciát biztosít a hálózsákok gyártási hibáira. Amennyiben gyártási hibát talál, akkor a hálózsákot szó nélkül javítjuk, kicseréljük vagy visszaadjuk a pénzét. 

 

 

 

 

Szolgáltatások az idő múlásával is

Mindenki igyekszik elkerülni, hogy a hálózsákja elszakadjon vagy más módon megsérüljön. Ez valóban kellemetlen, és ebben az esetben a Mountain Equipment megjavítja a hálózsákot a legközelebbi szervizközpontjában, Münchenben. A javítás általában legfeljebb 14 napot vesz igénybe, és egy teljesen jól használható hálózsákot kapsz vissza.

"DOWN CODEX - Garancia a toll minőségére

A Down Codex a tollak eredetének, minőségének, etikai és ökológiai megközelítésének ellenőrzése. Az IDFL független svájci szervezet minden évben ellenőrzi azokat a gazdaságokat, ahonnan a Mountain Equipment tollat vásárol, hogy biztosítsa a legmagasabb minőségi követelményeknek való megfelelést. A Mountain Equipment a legjobb minőségű tollat használ termékeiben, és erről a vásárló is meggyőződhet. Minden tollterméknek van egy kódja, amely alapján nyomon követheted a toll eredetét és paramétereit. Ezért amikor 800+ cuin értéket adnak meg, az a minimális és garantált érték, ami általában 50-100 cuin-nal magasabb. Ugyanez igaz a pehely és a toll arányára is.


 

 

Napszemüveg lencse kategóriák

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardant

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardand egy olyan technológia, amely tűz keletkezése esetén elfolytja és eliminálja annak következményeit.

Klymit garancia

Kiegészítő termékinformációk