Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Mountain Equipment Firelite hálózsákok

Ebben a cikkben minden részletet megtalál a kivételes Firelite hálózsákról, amelyet tőlünk megvásárolhat. 

A szuper könnyű három évszakos toll mountain Equipment hálózsák 770 g súlyú, amelyben még -9°C-on is jól fogsz aludni. Tökéletes partner azoknak, akik egy kihívást jelentő túrára indulnak, és súlyt és térfogatot akarnak megtakarítani, kompromisszumok nélküli felszereléssel.

Semmi plusz súly

Minden gramm és centiméterszámít az út során, ugyanakkor a felszerelés elegendő támaszt is kell, hogy nyújtson. A FIRELITE hálózsák súlya 770 g, szélálló, erős és 10 év garanciát is ad a melegre.

Könnyű Plasma

Az egyik legkönnyebb szövet a világon, amelyet tollakkal kombinálva használnak. Az anyagot Japánban gyártják nagy szilárdságú szálakból poliamidból készült, és speciálisan úgy szövik, hogy a hasonló anyagokhoz képest akár kétszer nagyobb szilárdságot érjen el. Minden olyan hegymászó számára alkalmas, akinek a súly elengedhetetlenül számít.

 • Rendkívül könnyű (26 g/m2)
 • Nagymértékben légáteresztő (10 D finomság)
 • Ellenálló a szakadással szemben

Libatoll 

A hálózsákban olyan orosz libatoll van, amelyet kíméletesen, csak vízzel, vegyi kezelés nélkül tisztítanak. Ez elpusztítja mind az atkákat, mind az életükhöz szükséges környezetet, amit az allergiások nagyra értékelnek. A toll így megtartja fontos zsírját és a térkitöltő képességét is, könnyen csomagolható, jól szigetel és könnyű.

 • 469 g libatoll töltet
 • Minimális töltőerő 800+ cuin
 • A pehelytoll aránya 90:10
 • Hosszú élettartam

Miért könnyűek és egyben melegek a Mountain Equipment hálózsákjai?

A Mountain Equipment hálózsákok rendkívül kifinomultak. Minden kamrában grammonként pontosan kiszámított mennyiségű toll található a minimális súly és a maximális hő érdekében. Ezt az innovatív "Kamráról kamrára" megközelítést Matt Fuller fejlesztette ki, aki az outdoor üzletágban az egyetlen olyan személy, aki tollból doktorált.

Kivételes hőtartő képesség már a tervezőasztaltól 

A Mountain Equipment hálózsákokban található body-mapping (testtérképezés) minden egyes testrész igényeit külön-külön veszi figyelembe. A lábakat ugyanúgy melegen kell tartani, mint a mellkast. Ezért Matte kiszámította a tollak pontos sűrűségét az egyes kamrákban, hogy a test minden része megkapja, amire szüksége van.

Egy csepp hő sem szökik ki

Az alfa kamráknak köszönhetően egy „cseppnyi” hő sem távozik a hálózsákból. Az alfa trapéz alakú kamrák és a ferde kamrák minimalizálják a hőveszteséget a varratokon keresztül, és a tollakat a helyükön tartják, anélkül, hogy a kamrákban vándorolnának. Azáltal, hogy a varratokban megszünteti a hőhidakat, amelyeken keresztül a hő elszökik, és megszabadul a vakfoltoktól, ahol a tollak kiszöktek, a meleg a hálózsákban marad.

3D kapucni, akár meghúzás nékül 

Bebújni egy hálózsákba anélkül, hogy behúznád a kapucnit, és melegen tartanád a fejed? A kapucni úgy van kialakítva, hogy automatikusan védje a fejet, még meghúzás nélkül is. A 7 kamra megakadályozza a tollak vándorlását, védi a fejet a hőveszteségtől, és így kényelmes alvást biztosít. Ha be akarod húzni a kapucnit, semmi gond. A húzózsinór alakja pontosan megmutatja, hogy a kapucni tetejét (lapos húzózsinór) vagy az alját (kerek húzózsinór) húzod meg.

A lábak melegben

A lábadat a lehető legjobban kell szigetelni, mivel gyengébb a vérellátása. A hálózsák követi a láb formáját alvás közben. A hálózsák alja ferde, trapéz alakú, a csúcsrész megemelt, mint egy cápauszony. Ennek az ergonomikus formának köszönhetően nem szorítja össze a lábfej területén lévő lábkamrákat, így nem veszíti el a lábat melegen tartó szigetelő tulajdonságait. A hálózsák alja a legmelegebb V-kamrákból készül. Olyan bonyolult, hogy külön készítik el, majd a hálózsákhoz varrják.

 • a hálózsák alja trapéz alakú
 • az alsó rész 4 kamrás
 • a V-kamrák a legmelegebbek
 • cápauszony alak a jobb kényelem és a nagyobb meleg érdekében
 • a peremkamrák átfedik a varratokat és a legnagyobb hőveszteséggel járó helyeket

A más hálózsákoknál található kör alakú alj nem követi a lábad alakját, és a lábujjak területén lévő kamrák összenyomásával a szigetelés veszít tulajdonságaiból, így a lábad még meleg hálózsákban is fázik.

Tollak, amelyek megakadályozzák a nedvesség átjutását

A hálózsák alján és a kapucniban lévő tollak nagyobb töltetsűrűségűek, ami megakadályozza, hogy a nedvesség mélyebbre hatoljon a kamrába. Ezt akkor fogod értékelni, ha mondjuk a kertben alszol a nedves fallal érintkezve, vagy ha a sátorban kondenzált nedvesség van.

Alapos hőszigetelés

Annak megakadályozására, hogy a meleg levegő kiszökjön a hálózsákból, egy 3D-s pehelygallér található a belső oldalon, amely kitölti a vállak és a nyak körüli teret. Így a hálózsák "be van dunsztolva", és a hálózsákban megmarad a meleg. A gallérban kisebb tollsűrűség van, hogy a váll- és nyakformához pontosan alakulhasson. Mindent egy mágneses szegecs rögzít, amelyet intuitív módon, egy kézzel rögzíthetsz és oldhatsz ki.

Alpine Fit

Az ergonomikus szabás jobban illeszkedik a testhez, és melegebben tart. A hálózsák "átölel", és mivel nincs légáramlás, a hálózsák gyorsabban felmelegszik. Az ergonomikus szabás csökkenti a hálózsák súlyát és növeli a hőkomfortot.

EXL stretch szálak

A hálózsák belsejében EXL sztreccsszálakat használnak, hogy jobban "átöleljen”. A hálózsákban a légáramlás megszüntetésével jobb szigetelési tulajdonságok érhetőek el, és a hőkomfort súlynövelés nélkül nő.

A gyenge pont megszüntetése

A legfontosabb mindig az, hogy melegben maradj, és a hálózsákok leggyengébb pontja bizony a cipzár. A cipzáron keresztül történő hőveszteség megakadályozása érdekében a teljes cipzár mentén található háromszög alakú fül tollal és szintetikus anyaggal van kitöltve. A szintetikus anyag megakadályozza, hogy a tollak a rojtok mentén mozogjanak, és még nedves állapotban is szigetel. Így még a cipzáron átjutó nedvesség sem fosztja meg a hálózsákot a meleg és szigetelő tulajdonságaitól.

A hálózsák kívülről fagyos? Jó jel!

A hálózsák anyaga kiváló légáteresztő képességgel rendelkezik, ami biztosítja a testnedvesség elpárolgását. Másrészt a vízálló anyag távol tartja a nedvességet. Tehát egy kívül fagyott hálózsák bizonyítja, hogy a hálózsák megfelelően működik - a nedvesség nem reked bent, belül pedig megmarad a meleg és a szárazság. Ennek köszönhetően a hálózsák még egy többhetes expedíció során is megőrzi szigetelő tulajdonságait.

A meleg hő felfelé áramlik

A gyenge pontok, például a cipzár és az oldalsó varratok jobb szigetelése egyszerűen van megoldva. A cipzár és az oldalsó varratok az alsó részre lettek áthelyezve. A hálózsák "pufibb" lesz, és a cipzár is alul van elrejtve. A hő felfelé emelkedik, és mivel az oldalvarrások és a cipzár lenn vannak, a hő nem távozik rajtuk keresztül.

Egy cipzár, ami nem nyílik ki magától

Egy Mountain Equipment hálózsákban nem fordulhat elő az a kellemetlen érzés, hogy éjszaka meglazult cipzárral ébredsz fel, mert a cipzár egy zárral rendelkezik, így nem nyílik ki magától. Egy egyszerű, határozott megrántással kioldható a zár, és a hálózsák cipzárját akkor nyitod csak ki, amikor akarod. 

A cipzár fagyban is működik

A kényelmes, gubancmentes rögzítés érdekében kiváló minőségű YKK cipzárat használunk. Ez a cipzár még fagyos időben is zökkenőmentesen működik, megbízhatsz benne.

Mi a „jó alvás” hőmérséklete?

A Mountain Equipment egy ún. "Jó Alvás" értéket használ, amit a valós használat során mért. Az EN szabványok szerinti tesztelés nem veszi figyelembe a valós körülményeket, mint például a szél és a páratartalom, ezért az EN értékek tájékoztató jellegűek.

Vízhatlan tok

Nem kell aggódni az esőben vagy a folyón való átkeléskor. A hálózsák összenyomható vízhatlan tokkal rendelkezik, amely szárazon tartja még nedves időben is.

Garantáljuk az elégedettséget 

Tudjuk, hogy a szabadban alvás egyszerre lehet kellemes élmény de akár egy rémálom. A hálózsákok, így a Mountain Equipment hálózsákok sem olcsók, ezért aki úgy dönt, hogy Mountain Equipment tollhálózsákot vásárol, az az 55 év tapasztalatának, több száz expedíciónak és saját tudományos kutatásainknak köszönhetően garantáltan elégedett lesz.

 • tartósság - 10 év garancia a gyártási hibákra
 • toll paraméterek - DOWN CODEX 
 • kényelmes hőmérséklet a jó alvásért - GOOD NIGHTS SLEEP GUARANTEED
 • szerviz - garanciális javítások, tisztítás és impregnálás

10 éves garancia

Mindegy, hogy a tóhoz mész, a Matterhorn-ra, vagy a Mt. Everestre - a felszerelésedben mindenképp meg kell bíznod. A Mountain Equipment büszke a termékeire, hisz bennük és ki is áll értük. Az 55 éves tapasztalat és tesztelés alapján a Mountain Equipment 10 éves garanciát biztosít a hálózsákok gyártási hibáira. Amennyiben gyártási hibát talál, akkor a hálózsákot szó nélkül javítjuk, kicseréljük vagy visszaadjuk a pénzét. 

 

 

 

Szolgáltatások az idő múlásával is

Mindenki igyekszik elkerülni, hogy a hálózsákja elszakadjon vagy más módon megsérüljön. Ez valóban kellemetlen, és ebben az esetben a Mountain Equipment megjavítja a hálózsákot a legközelebbi szervizközpontjában, Münchenben. A javítás általában legfeljebb 14 napot vesz igénybe, és egy teljesen jól használható hálózsákot kapsz vissza.

"DOWN CODEX - Garancia a toll minőségére

A Down Codex a tollak eredetének, minőségének, etikai és ökológiai megközelítésének ellenőrzése. Az IDFL független svájci szervezet minden évben ellenőrzi azokat a gazdaságokat, ahonnan a Mountain Equipment tollat vásárol, hogy biztosítsa a legmagasabb minőségi követelményeknek való megfelelést. A Mountain Equipment a legjobb minőségű tollat használ termékeiben, és erről a vásárló is meggyőződhet. Minden tollterméknek van egy kódja, amely alapján nyomon követheted a toll eredetét és paramétereit. Ezért amikor 800+ cuin értéket adnak meg, az a minimális és garantált érték, ami általában 50-100 cuin-nal magasabb. Ugyanez igaz a pehely és a toll arányára is.


Napszemüveg lencse kategóriák

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardant

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardand egy olyan technológia, amely tűz keletkezése esetén elfolytja és eliminálja annak következményeit.

Klymit garancia

Kiegészítő termékinformációk