Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

🏕️ KÓD:camp4caravan 🏕️További -10% a kiválasztott kemping márkákra

Mountain Equipment Helium hálózsákok

Ebben a cikkben minden részletet megtalál a kivételes Hélium hálózsákokról, amelyeket webáruházunkban megvásárolhat. 

A MINŐSÉGI ALVÁS ELENGEDHETETLEN

A jó minőségű alvás a teljes regenerálódás egyik alapfeltétele minden túra után. A GLACIER toll hálózsák vízálló, szélálló és légáteresztő. A kifinomult konstrukciónak és a legjobb anyagoknak köszönhetően megtartja a meleget és kényelmesen alvást biztosít. Ráadásul 10 éves garancia is jár hozzá.

HELIUM 20

A ’Helium 20’ a hálózsák külső oldalán található anyag. Összenyomható, erős és szélálló. A sűrűn szőtt anyag nagy szilárdságú szálakból készült és megfelelő védelmet nyújt a szél, a hőveszteség és a mechanikai károsodás ellen.

 • Könnyű (38 g/m2)
 • Nagy légáteresztő képességű
 • Szélálló

KELLEMES TAPINTÁSÚ

A Supersoft 30 belső anyagot könnyű súlya, magas légáteresztő képessége, kivételes tartóssága és kellemes tapintása miatt választottuk.

 • Kis súly (49g/m2)
 • Kiváló légáteresztés
 • Tartósság

LIBATOLL

A hálózsákban olyan tollat találsz, amelyet kíméletesen, vízzel, vegyi kezelés nélkül tisztítanak. Ez elpusztítja mind az atkákat, mind az életükhöz szükséges környezetet, amit az allergiások nagyra értékelnek. A tollak megtartják fontos zsírjukat és a térkitöltő képességüket is, könnyen csomagolhatóak, jól szigetelnek és könnyűek.

 • Minimális töltőerő 700+ cuin
 • A pehelytoll aránya 90:10
 • Hosszú élettartam

A MOUNTAIN EQUIPEMNT HÁLÓZSÁKJAI MIÉRT KÖNNYŰEK ÉS MELEGEK?

A Mountain Equipment hálózsákok rendkívül kifinomultak. Minden kamrában grammonként pontosan kiszámított mennyiségű toll található a minimális súly és a maximális hő érdekében. Ezt az innovatív "Kamráról kamrára" megközelítést Matt Fuller fejlesztette ki, aki az outdoor üzletágban az egyetlen olyan személy, aki tollból doktorált.

KIVÉTELES HŐTARTÁS A TERVEZŐASZTALTÓL

A Mountain Equipment hálózsákokban található body-mapping (testtérképezés) minden egyes testrész igényeit külön-külön veszi figyelembe. A lábakat ugyanúgy melegen kell tartani, mint a mellkast. Ezért MATT FULLER kiszámította a tollak pontos sűrűségét az egyes kamrákban, hogy a test minden része megkapja, amire szüksége van.

EGY CSEPP HŐ SEM SZÖKIK EL

Az alfa kamráknak köszönhetően egy „cseppnyi” hő sem távozik a hálózsákból. Az Alpa trapéz alakú kamrák és a ferde kamrák minimalizálják a hőveszteséget a varratokon keresztül, és a tollakat a helyükön tartják, anélkül, hogy a kamrákban vándorolnának. Azáltal, hogy a varratokban megszünteti a hőhidakat, amelyeken keresztül a hő elszökik, és megszabadul a vakfoltoktól, ahol a tollak kiszöktek, a meleg a hálózsákban marad.

3D KAPUCNI MEGHÚZÁS NÉLKÜL

Bebújni egy hálózsákba anélkül, hogy behúznád a kapucnit, és melegen tartanád a fejed? A kapucni úgy van kialakítva, hogy automatikusan védje a fejet, még meghúzás nélkül is. Az 5 kamra megakadályozza a tollak vándorlását, védi a fejet a hőveszteségtől, és így kényelmes alvást biztosít. Ha be akarod húzni a kapucnit, semmi gond. A húzózsinór alakja pontosan megmutatja, hogy a kapucni tetejét (lapos húzózsinór) vagy az alját (kerek húzózsinór) húzod-e meg.

A LÁBAK MELEGBEN

A lábadat a lehető legjobban kell szigetelni, mivel gyengébb a vérellátása. A hálózsák követi a láb formáját alvás közben. A hálózsák alja ferde, trapéz alakú, a csúcsrész megemelt, mint egy cápauszony. Ennek az ergonomikus formának köszönhetően nem szorítja össze a lábfej területén lévő lábkamrákat, így nem veszíti el a lábat melegen tartó szigetelő tulajdonságait. A hálózsák alja a legmelegebb V-kamrákból készül, ami olyan bonyolult, hogy külön készül, majd a hálózsákhoz varrják.

 • a hálózsák alja trapéz alakú
 • az alsó rész 6 kamrás
 • a V-kamrák a legmelegebbek
 • cápauszony alak a jobb kényelem és a nagyobb meleg érdekében
 • a peremkamrák átfedik a varratokat és a legnagyobb hőveszteséggel járó helyeket

 A más hálózsákoknál található kör alakú alj nem követi a lábad alakját, és a lábujjak területén lévő kamrák összenyomásával a szigetelés veszít tulajdonságaiból, így a lábad még meleg hálózsákban is fázik.

TOLLAK, AMELYEK MEGAKADÁLYOZZÁK A NEDVESSÉG ÁTJUTÁSÁT

A hálózsák alján és a kapucniban lévő pehely nagyobb sűrűségű. Ezáltal a kamrák összenyomódása megszűnik, akkor is, ha nedves kerti fallal vagy a sátorban lévő kondenzált nedvességgel érintkezik. A tollak nagyobb sűrűsége megakadályozza, hogy a nedvesség mélyebbre hatoljon a kamrában.

ALAPOS HŐSZIGETELÉS

Annak megakadályozására, hogy a meleg levegő kiszökjön a hálózsákból, egy 3D-s pehelygallér található a belső oldalon, amely kitölti a vállak és a nyak körüli teret. Így a hálózsák "be van dunsztolva", és a meleg megmarad. A gallérban kisebb tollsűrűség van, hogy a váll- és nyakformához pontosan alakuljon. Mindent egy mágneses szegecs rögzít, amelyet intuitív módon, egy kézzel rögzíthet és oldhat ki.

EGY GYENGE PONT MEGSZÜNTETÉSE

A legfontosabb mindig az, hogy megmaradjon a meleg, és tudjuk, hogy a hálózsákok leggyengébb pontja a cipzár. A cipzáron keresztül történő hőveszteség megakadályozása érdekében a cipzár mentén található egy háromszög alakú fülecske, ami a hálózsákhoz tapadó tollakkal és szintetikus anyagokkal van kitöltve. A szintetikus anyag megakadályozza, hogy a tollak mozogjanak, és még nedves állapotban is szigetel. Így még a cipzáron átjutó nedvesség sem fosztja meg a hálózsákot a meleg és szigetelő tulajdonságaitól.

A HÁLÓZSÁK KÍVÜLRŐL FAGYOS? JÓ JEL!

A hálózsák anyaga kiváló légáteresztő képességgel rendelkezik, ami biztosítja a testnedvesség elpárolgását. Másrészt a vízálló anyag távol tartja a nedvességet. Tehát egy kívül fagyott hálózsák bizonyítja, hogy a hálózsák megfelelően működik - a nedvesség nem reked bent, belül megmarad a meleg és szárazság. Ennek köszönhetően a hálózsák még egy többhetes expedíció során is megőrzi szigetelő tulajdonságait.

A HŐ FELFELÉ ÁRAMLIK

A gyenge pontok, például a cipzár és az oldalsó varratok jobb szigetelése egyszerűen meg van oldva. A cipzár és az oldalsó varrások az alsó részre lettek áthelyezve. A hálózsák "pufibb" lesz, és a cipzár is alul van elrejtve. A hő felfelé emelkedik, és mivel az oldalvarrások és a cipzár lenn vannak, a hő nem távozik rajtuk keresztül.

EGY CIPZÁR, AMELY NEM NYÍLIK KI MAGÁTÓL

Egy Mountain Equipment hálózsákban nem lehet az a kellemetlen érzés, hogy éjszaka meglazult cipzárral ébredsz fel, mert a cipzár egy zárral rendelkezik, ami nem nyílik ki magától. Egy egyszerű, határozott meghúzással kioldható a zár, így a hálózsák cipzárja akkor nyílik csak ki, amikor mi akarjuk.

A CIPZÁR FAGYÁS UTÁN IS MŰKÖDIK

A kényelmes, gubancmentes rögzítés érdekében kiváló minőségű YKK cipzárat használunk. Ez a cipzár még fagyos időben is zökkenőmentesen működik, és megbízhat benne.

MI A "JÓ ÉJSZAKAI ALVÁS" HŐMÉRSÉKLETE?

A Mountain Equipment egy ún. "Jó Alvás" értéket használ, amit a valós használat során mért. Az EN szabványok szerinti tesztelés nem veszi figyelembe a valós körülményeket, mint például a szél és a páratartalom, ezért az EN értékek tájékoztató jellegűek.

VÍZHATLAN TOK

Nem kell aggódni az esőben vagy a folyón való átkeléskor. A hálózsák összenyomható vízhatlan tokkal rendelkezik, amely szárazon tartja még nedves időben is.

GARANTÁLJUK AZ ELÉGEDETTSÉGET

Tudjuk, hogy a szabadban alvás egyszerre lehet kellemes élmény és rémálom. A hálózsákok, így a Mountain Equipment hálózsákok sem olcsók, ezért aki úgy dönt, hogy Mountain Equipment tollhálózsákot vásárol, az az 55 év tapasztalatnak, több száz expedíciónak és saját tudományos kutatásainak köszönhetően garantáltan elégedett lesz.

 • tartósság - 10 év garancia a gyártási hibákra
 • toll paraméterek - DOWN CODEX 
 • kényelmes hőmérséklet a jó alvásért - GOOD NIGHTS SLEEP GUARANTEED
 • szerviz - garanciális javítások, tisztítás és impregnálás

10 ÉVES GARANCIA

Mindegy, hogy a tóhoz mész, a Matterhorn-ra, vagy a Mt. Everestre, a felszerelésedben mindenképp meg kell bíznod. A Mountain Equipment büszke a termékeire, és kiáll értük. Az 55 éves tapasztalat és tesztelés alapján a Mountain Equipment 10 éves garanciát biztosít a hálózsákok gyártási hibáira. Amennyiben gyártási hibát találsz, akkor a hálózsákot szó nélkül javítják, kicserélik, vagy visszaadják a pénzt.

SZOLGÁLTATÁS AZ IDŐ MÚLÁSÁVAL

Mindenki igyekszik elkerülni, hogy a hálózsákja elszakadjon vagy más módon megsérüljön. Ez valóban kellemetlen, és ebben az esetben a Mountain Equipment megjavítja a hálózsákot a legközelebbi, müncheni szervizközpontban. A javítás általában legfeljebb 14 napot vesz igénybe, és a hálózsákot teljesen működőképesen kapja vissza.

"DOWN CODE" - GARANCIA A TOLL MINŐSÉGÉRE

A Down Codex a tollak eredetének, minőségének, etikai és ökológiai megközelítésének ellenőrzése. Az IDFL független svájci szervezet minden évben ellenőrzi azokat a gazdaságokat, ahonnan a Mountain Equipment tollat vásárol, hogy biztosítsa a legmagasabb minőségi követelményeknek való megfelelést. A Mountain Equipment a legjobb minőségű tollakat használja termékeiben, és erről a vásárló is meggyőződhet. Minden tollterméknek van egy kódja, amely alapján nyomon követheti a toll eredetét és paramétereit. Ezért amikor 800+ cuin értéket adnak meg, az a minimális és garantált érték, ami általában 50-100 cuin-nal magasabb. Ugyanez igaz a pehely és a toll arányára is.

Fire Retardant

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardand egy olyan technológia, amely tűz keletkezése esetén elfolytja és eliminálja annak következményeit.

Klymit garancia

Kiegészítő termékinformációk

Sawyer vízszűrő

Kiegészítő termékinformációk

Sawyer talán az egyik legismertebb márka a vízszűrő technológiával foglalkozó nevek között. Az alábbi cikkünkben olvashat a szűrők technológiájáról, előnyeiről és hátrányairól, valamint tájékozódhat a használttal kapcsolatban is.