Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Mountain Equipment Helium hálózsákok

Ebben a cikkben minden részletet megtalál a kivételes Hélium hálózsákokról, amelyeket webáruházunkban megvásárolhat. 

A MINŐSÉGI ALVÁS ELENGEDHETETLEN

A jó minőségű alvás a teljes regenerálódás egyik alapfeltétele minden túra után. A GLACIER toll hálózsák vízálló, szélálló és légáteresztő. A kifinomult konstrukciónak és a legjobb anyagoknak köszönhetően megtartja a meleget és kényelmesen alvást biztosít. Ráadásul 10 éves garancia is jár hozzá.

HELIUM 20

A ’Helium 20’ a hálózsák külső oldalán található anyag. Összenyomható, erős és szélálló. A sűrűn szőtt anyag nagy szilárdságú szálakból készült és megfelelő védelmet nyújt a szél, a hőveszteség és a mechanikai károsodás ellen.

 • Könnyű (38 g/m2)
 • Nagy légáteresztő képességű
 • Szélálló

KELLEMES TAPINTÁSÚ

A Supersoft 30 belső anyagot könnyű súlya, magas légáteresztő képessége, kivételes tartóssága és kellemes tapintása miatt választottuk.

 • Kis súly (49g/m2)
 • Kiváló légáteresztés
 • Tartósság

LIBATOLL

A hálózsákban olyan tollat találsz, amelyet kíméletesen, vízzel, vegyi kezelés nélkül tisztítanak. Ez elpusztítja mind az atkákat, mind az életükhöz szükséges környezetet, amit az allergiások nagyra értékelnek. A tollak megtartják fontos zsírjukat és a térkitöltő képességüket is, könnyen csomagolhatóak, jól szigetelnek és könnyűek.

 • Minimális töltőerő 700+ cuin
 • A pehelytoll aránya 90:10
 • Hosszú élettartam

A MOUNTAIN EQUIPEMNT HÁLÓZSÁKJAI MIÉRT KÖNNYŰEK ÉS MELEGEK?

A Mountain Equipment hálózsákok rendkívül kifinomultak. Minden kamrában grammonként pontosan kiszámított mennyiségű toll található a minimális súly és a maximális hő érdekében. Ezt az innovatív "Kamráról kamrára" megközelítést Matt Fuller fejlesztette ki, aki az outdoor üzletágban az egyetlen olyan személy, aki tollból doktorált.

KIVÉTELES HŐTARTÁS A TERVEZŐASZTALTÓL

A Mountain Equipment hálózsákokban található body-mapping (testtérképezés) minden egyes testrész igényeit külön-külön veszi figyelembe. A lábakat ugyanúgy melegen kell tartani, mint a mellkast. Ezért MATT FULLER kiszámította a tollak pontos sűrűségét az egyes kamrákban, hogy a test minden része megkapja, amire szüksége van.

EGY CSEPP HŐ SEM SZÖKIK EL

Az alfa kamráknak köszönhetően egy „cseppnyi” hő sem távozik a hálózsákból. Az Alpa trapéz alakú kamrák és a ferde kamrák minimalizálják a hőveszteséget a varratokon keresztül, és a tollakat a helyükön tartják, anélkül, hogy a kamrákban vándorolnának. Azáltal, hogy a varratokban megszünteti a hőhidakat, amelyeken keresztül a hő elszökik, és megszabadul a vakfoltoktól, ahol a tollak kiszöktek, a meleg a hálózsákban marad.

3D KAPUCNI MEGHÚZÁS NÉLKÜL

Bebújni egy hálózsákba anélkül, hogy behúznád a kapucnit, és melegen tartanád a fejed? A kapucni úgy van kialakítva, hogy automatikusan védje a fejet, még meghúzás nélkül is. Az 5 kamra megakadályozza a tollak vándorlását, védi a fejet a hőveszteségtől, és így kényelmes alvást biztosít. Ha be akarod húzni a kapucnit, semmi gond. A húzózsinór alakja pontosan megmutatja, hogy a kapucni tetejét (lapos húzózsinór) vagy az alját (kerek húzózsinór) húzod-e meg.

A LÁBAK MELEGBEN

A lábadat a lehető legjobban kell szigetelni, mivel gyengébb a vérellátása. A hálózsák követi a láb formáját alvás közben. A hálózsák alja ferde, trapéz alakú, a csúcsrész megemelt, mint egy cápauszony. Ennek az ergonomikus formának köszönhetően nem szorítja össze a lábfej területén lévő lábkamrákat, így nem veszíti el a lábat melegen tartó szigetelő tulajdonságait. A hálózsák alja a legmelegebb V-kamrákból készül, ami olyan bonyolult, hogy külön készül, majd a hálózsákhoz varrják.

 • a hálózsák alja trapéz alakú
 • az alsó rész 6 kamrás
 • a V-kamrák a legmelegebbek
 • cápauszony alak a jobb kényelem és a nagyobb meleg érdekében
 • a peremkamrák átfedik a varratokat és a legnagyobb hőveszteséggel járó helyeket

 A más hálózsákoknál található kör alakú alj nem követi a lábad alakját, és a lábujjak területén lévő kamrák összenyomásával a szigetelés veszít tulajdonságaiból, így a lábad még meleg hálózsákban is fázik.

TOLLAK, AMELYEK MEGAKADÁLYOZZÁK A NEDVESSÉG ÁTJUTÁSÁT

A hálózsák alján és a kapucniban lévő pehely nagyobb sűrűségű. Ezáltal a kamrák összenyomódása megszűnik, akkor is, ha nedves kerti fallal vagy a sátorban lévő kondenzált nedvességgel érintkezik. A tollak nagyobb sűrűsége megakadályozza, hogy a nedvesség mélyebbre hatoljon a kamrában.

ALAPOS HŐSZIGETELÉS

Annak megakadályozására, hogy a meleg levegő kiszökjön a hálózsákból, egy 3D-s pehelygallér található a belső oldalon, amely kitölti a vállak és a nyak körüli teret. Így a hálózsák "be van dunsztolva", és a meleg megmarad. A gallérban kisebb tollsűrűség van, hogy a váll- és nyakformához pontosan alakuljon. Mindent egy mágneses szegecs rögzít, amelyet intuitív módon, egy kézzel rögzíthet és oldhat ki.

EGY GYENGE PONT MEGSZÜNTETÉSE

A legfontosabb mindig az, hogy megmaradjon a meleg, és tudjuk, hogy a hálózsákok leggyengébb pontja a cipzár. A cipzáron keresztül történő hőveszteség megakadályozása érdekében a cipzár mentén található egy háromszög alakú fülecske, ami a hálózsákhoz tapadó tollakkal és szintetikus anyagokkal van kitöltve. A szintetikus anyag megakadályozza, hogy a tollak mozogjanak, és még nedves állapotban is szigetel. Így még a cipzáron átjutó nedvesség sem fosztja meg a hálózsákot a meleg és szigetelő tulajdonságaitól.

A HÁLÓZSÁK KÍVÜLRŐL FAGYOS? JÓ JEL!

A hálózsák anyaga kiváló légáteresztő képességgel rendelkezik, ami biztosítja a testnedvesség elpárolgását. Másrészt a vízálló anyag távol tartja a nedvességet. Tehát egy kívül fagyott hálózsák bizonyítja, hogy a hálózsák megfelelően működik - a nedvesség nem reked bent, belül megmarad a meleg és szárazság. Ennek köszönhetően a hálózsák még egy többhetes expedíció során is megőrzi szigetelő tulajdonságait.

A HŐ FELFELÉ ÁRAMLIK

A gyenge pontok, például a cipzár és az oldalsó varratok jobb szigetelése egyszerűen meg van oldva. A cipzár és az oldalsó varrások az alsó részre lettek áthelyezve. A hálózsák "pufibb" lesz, és a cipzár is alul van elrejtve. A hő felfelé emelkedik, és mivel az oldalvarrások és a cipzár lenn vannak, a hő nem távozik rajtuk keresztül.

EGY CIPZÁR, AMELY NEM NYÍLIK KI MAGÁTÓL

Egy Mountain Equipment hálózsákban nem lehet az a kellemetlen érzés, hogy éjszaka meglazult cipzárral ébredsz fel, mert a cipzár egy zárral rendelkezik, ami nem nyílik ki magától. Egy egyszerű, határozott meghúzással kioldható a zár, így a hálózsák cipzárja akkor nyílik csak ki, amikor mi akarjuk.

A CIPZÁR FAGYÁS UTÁN IS MŰKÖDIK

A kényelmes, gubancmentes rögzítés érdekében kiváló minőségű YKK cipzárat használunk. Ez a cipzár még fagyos időben is zökkenőmentesen működik, és megbízhat benne.

MI A "JÓ ÉJSZAKAI ALVÁS" HŐMÉRSÉKLETE?

A Mountain Equipment egy ún. "Jó Alvás" értéket használ, amit a valós használat során mért. Az EN szabványok szerinti tesztelés nem veszi figyelembe a valós körülményeket, mint például a szél és a páratartalom, ezért az EN értékek tájékoztató jellegűek.

VÍZHATLAN TOK

Nem kell aggódni az esőben vagy a folyón való átkeléskor. A hálózsák összenyomható vízhatlan tokkal rendelkezik, amely szárazon tartja még nedves időben is.

GARANTÁLJUK AZ ELÉGEDETTSÉGET

Tudjuk, hogy a szabadban alvás egyszerre lehet kellemes élmény és rémálom. A hálózsákok, így a Mountain Equipment hálózsákok sem olcsók, ezért aki úgy dönt, hogy Mountain Equipment tollhálózsákot vásárol, az az 55 év tapasztalatnak, több száz expedíciónak és saját tudományos kutatásainak köszönhetően garantáltan elégedett lesz.

 • tartósság - 10 év garancia a gyártási hibákra
 • toll paraméterek - DOWN CODEX 
 • kényelmes hőmérséklet a jó alvásért - GOOD NIGHTS SLEEP GUARANTEED
 • szerviz - garanciális javítások, tisztítás és impregnálás

10 ÉVES GARANCIA

Mindegy, hogy a tóhoz mész, a Matterhorn-ra, vagy a Mt. Everestre, a felszerelésedben mindenképp meg kell bíznod. A Mountain Equipment büszke a termékeire, és kiáll értük. Az 55 éves tapasztalat és tesztelés alapján a Mountain Equipment 10 éves garanciát biztosít a hálózsákok gyártási hibáira. Amennyiben gyártási hibát találsz, akkor a hálózsákot szó nélkül javítják, kicserélik, vagy visszaadják a pénzt.

SZOLGÁLTATÁS AZ IDŐ MÚLÁSÁVAL

Mindenki igyekszik elkerülni, hogy a hálózsákja elszakadjon vagy más módon megsérüljön. Ez valóban kellemetlen, és ebben az esetben a Mountain Equipment megjavítja a hálózsákot a legközelebbi, müncheni szervizközpontban. A javítás általában legfeljebb 14 napot vesz igénybe, és a hálózsákot teljesen működőképesen kapja vissza.

"DOWN CODE" - GARANCIA A TOLL MINŐSÉGÉRE

A Down Codex a tollak eredetének, minőségének, etikai és ökológiai megközelítésének ellenőrzése. Az IDFL független svájci szervezet minden évben ellenőrzi azokat a gazdaságokat, ahonnan a Mountain Equipment tollat vásárol, hogy biztosítsa a legmagasabb minőségi követelményeknek való megfelelést. A Mountain Equipment a legjobb minőségű tollakat használja termékeiben, és erről a vásárló is meggyőződhet. Minden tollterméknek van egy kódja, amely alapján nyomon követheti a toll eredetét és paramétereit. Ezért amikor 800+ cuin értéket adnak meg, az a minimális és garantált érték, ami általában 50-100 cuin-nal magasabb. Ugyanez igaz a pehely és a toll arányára is.

Napszemüveg lencse kategóriák

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardant

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardand egy olyan technológia, amely tűz keletkezése esetén elfolytja és eliminálja annak következményeit.

Klymit garancia

Kiegészítő termékinformációk