Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Pinguin - Meghosszabbított garancia

Garancia

A PINGUIN termékekre 24 hónapos törvényes jótállás vonatkozik (a Polgári Törvénykönyv 620. §-a szerint). Az egyes termékek jótállási ideje attól a pillanattól kezdődik, amikor a vevő átveszi a terméket az eladótól (a Polgári Törvénykönyv 621. §-a - a módosított 40/1964. sz. törvény, a továbbiakban: Ptk.).

A garancia nem terjed ki a normál használatból eredő kopásra és elhasználódásra (a CC 619. cikke). Ez azt jelenti, hogy az eladó csak a hibákra nyújt kétéves garanciát. A termék hibája nem téveszthető össze a termék élettartamával. Ön nem érvényesíthet igényt olyan hibára, amelyet saját hibájából okozott, pl. mechanikai sérülés.

Meghosszabbított garancia

Mivel folyamatosan javítjuk termékeink minőségét, mostantól kiterjesztett garanciális szolgáltatást kínálunk a "Extended Warranty" címkével megjelölt termékekhez, az adott termék címkéjén feltüntetett időtartamra.

Meghosszabbított garancia meghatározása:

  • A meghosszabbított garancia lényege, hogy bizonyos termékek ingyenes javítását a törvényes garancián, azaz 24 hónapon túlra is kiterjeszti.
  • A meghosszabbított garancia egy a termékben a hibás anyag vagy kivitelezés által okozott hibák kijavításához szükséges ingyenes szolgáltatást, amelyek a normál használat során jelentkeznek, a meghosszabbított garancia időtartama alatt.
  • Meghosszabbított garanciát nyújtunk azokra a termékekre, amelyeknél a gyártó weboldalán (www.pinguin.cz) feltüntetik ezt a kiterjesztett garanciát, az adott termék címkéjén feltüntetett időtartamra.

Meghosszabbított garancia érvényesítése

Az áru azon hibájának meghatározása, amelyre a meghosszabbított garancia alkalmazható:

a termék akkor hibás, ha azt a használati utasításnak megfelelően és a termék szokásos használatának megfelelő módon használták.

A meghosszabbított garancia nem terjed ki a normál használatból eredő kopásra és elhasználódásra.

A meghosszabbított garancia nem terjed ki az alábbi okokból keletkező sérülések esetére: 

  • az áru mechanikai sérülése
  • az árut olyan körülmények között használja, amelyek nem felelnek meg az eladó vagy a gyártó által közvetlenül tervezett környezet hőmérsékletének, porosságának, páratartalmának, kémiai és mechanikai hatásainak
  • az áruk gondozásának elhanyagolása
  • az áru túlzott terhelés vagy a termék címkéjén feltüntetett feltételekkel ellentétes használat miatt sérült meg
  • a PINGUIN szolgáltatáson kívüli, szakszerűtlen beavatkozás vagy javítás elvégzése az árukon
  • a megrendelő igényei szerint vagy maga a megrendelő által módosított áruk, ha a hiba a módosítás következtében keletkezett
  • természeti elemek vagy magasabb erők okozta károsodás

A kiterjesztett jótállási szolgáltatás igénybevételéhez a vevőnek a termék vásárlásának dátumát tartalmazó vásárlási bizonylat másolatát kell átadnia az igényelt áruval együtt.

A hibák javításának módja

Az eladó garantálja a vevőnek, hogy a hibát indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a meghosszabbított garancia alkalmazásától számított 30 napon belül a termék ingyenes kijavításával elhárítja.

A meghosszabbított garancia időszak alatt a hibák kijavítására irányuló igények száma nem korlátozott. A meghosszabbított garancia nem hosszabbodik meg azzal az időtartammal, amíg a termék javítás alatt áll.

A garancia átruházása

Lehetőség van a meghosszabbított garancia érvényességének harmadik félre történő átruházására az eredeti érvényességi idő fennmaradó részére. Eben az esetben a termék vásárlásának dátumát tartalmazó vásárlási bizonylat másolatát a reklamált áruval együtt kell átadni.

Meghosszabbított garancia megszűnése

A kiterjesztett garancia a törvényes és a meghosszabbított garancia összegének utolsó napján jár le.

Napszemüveg lencse kategóriák

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardant

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardand egy olyan technológia, amely tűz keletkezése esetén elfolytja és eliminálja annak következményeit.

Klymit garancia

Kiegészítő termékinformációk