Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

37.5®

A 37.5® egy dinamikus hőszabályozási technológia, amely segít fenntartani az optimális testhőmérsékletet, ezáltal energiát takarít meg, és növeli a teljesítmény minőségét és időtartamát.

Miért 37,5® ?

Ez a technológia segít fenntartani az optimális 37,5°C-os testhőmérsékletet és a bőr optimális 37,5%-os mikroklíma páratartalmát.

Hogyan működik?

A 37.5® technológia aktívan együttműködik a bőr hőmérsékletével és nedvességtartalmával. Ha meleged van, az anyagba épített aktív részecskék hasznosítják a tested energiáját, hogy eltávolítsák a nedvességet és lehűtsenek. Ezzel szemben ha fázol, az aktív részecskék felmelegítenek. A test hőenergiájának felhasználása növeli az anyag száradási sebességét is - minél jobban felmelegszik mozgás közben, annál jobban működik a technológia, és annál gyorsabban szárad az anyag.

Az aktív részecskék (vulkáni homokból és kókuszdióhéjból), amelyek több milliárd mikropórussal rendelkeznek, a szövetbe ágyazódnak. Így akár 800%-kal nagyobb felületet biztosítanak a szálaknak a párolgáshoz. A technológia elnyeli az emberi test által kibocsátott infravörös fényt, és energiává alakítja azt, amely az aktív részecskéket táplálja. Ha nincs jelen nedvesség, a részecskék megtartják ezt az energiát, hogy felmelegítsenek. Ha nedvesség jelen van, ami azt jelenti, hogy meleged van, a részecskék arra használják az energiát, hogy elvezessék a nedvességet a ruházatodból, mielőtt az izzadságcseppekké válnának. Ezen kívül megfogják a szagmolekulákat is, amelyek csak mosáskor szabadulnak fel. Maguk a részecskék azonban tartósan elraktározódnak a szálban, így a ruhadarab vagy a cipő egész élettartamán át működnek, függetlenül attól, hogy hányszor mosod ki azokat.

Ez nem csak egy marketing mese?

A 37.5® technológiának kifejlesztője dr. Gregory Haggquist, Ph.D., a fotokémia és fotofizika szakértője sok évet töltött az IR-sugárzás és a különböző anyagok kölcsönhatásának vizsgálatával. Amikor 1992-ben Japánban végezte posztdoktori tanulmányait, meglátogatta a híres "fürdőket" az Aszó vulkánnál. Először azt hitte, hogy csak néhány percig bírja majd a forró homokban, de egy órán át élvezte, sőt, kellemes volt számára. Rájött, hogy a kényelem a hőfelvétel és a hőleadás közötti egyensúlyból fakad. A vulkáni homok olyan gyorsan távolította el a párát a bőréről, hogy az lehűtötte. Míg mások az izzadság szöveten való viselkedésének megfejtésére összpontosítottak, Haggquist megértette, hogy a kényelem kulcsa a nedvesség eltávolításában rejlik, mielőtt az folyékony izzadsággá alakulna. Ebből a tapasztalatból született meg a 37.5 ® technológia, melynek hatásait továbbfejlesztett teszteléssel igazolták.

A szárítási időre fókuszáló laboratóriumi vizsgálatokon (AATCC200 és 201) kívül a technológiát számos közvetlen gyakorlati vizsgálatnak vetették alá. Kimutatták, hogy az atléták teljesítményét azáltal fokozza, hogy optimalizálja a hőmérsékletet edzés közben, akárcsak a hűtőmellények. Feltárták, hogy 10 perccel és akár 26%-kal is növeli a csúcsteljesítményt. A The International Journal of Sports Medicine című neves sportorvosi folyóiratban részletes tanulmány jelent meg erről (Beneficial Effect of Cooling during Constant Power Non-Steady State Cycling, 2017. január). Ezenkívül a müncheni Inside Climate Laboratóriumban végzett tesztek bizonyíthatóan megerősítették, hogy a kényelem növekedését a nedvesség még az izzadság előtti eltávolításának köszönheti.

Főbb tények a 37.5® technológiáról:

  • az aktív részecskék növelik a teljesítményt és a kényelmet
  • felmelegít, ha fázol, lehűt, ha meleged van
  • segít fenntartani a bőr 37,5%-os nedvességtartalmának kényelmes mikroklímáját
  • elvezeti a nedvességet a gőzfázisban, mielőtt még izzadságcseppek képződnének
  • az aktív részecskék tisztán természetes eredetűek
  • elnyeli a szagokat
  • a ruhadarab/cipő egész élettartama alatt működik
  • akár 5-ször gyorsabban szárad, mint a hagyományos funkcionális anyagok

 

NosiLife Craghoppers

Anyagok és technológiák

Omni-Freeze™ Zero

Anyagok és technológiák

Omni-Freeze™ Zero Ice

Anyagok és technológiák