Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

🏕️ KÓD:camp4caravan 🏕️További -10% a kiválasztott kemping márkákra

A.C.D. membrán

Az anyag, amely lélegzik 

Az A.C .D. membrán nem tartalmaz pórusokat, ebben alapvetően eltér a különféle mikroporózusos membránoktól, mint pl. a Gore-Tex is. Ennek ellenére a lélegző képesség és a verejték elpárolgása maximális mértékben megvalósul. Köszönhetően a speciális poliuretán (PU) mikroszerkezetű membránnak amelyik a molekuláris felépítése és a PU és víz molekulái között lévő kölcsönös erők révén, tökéletes funkciójának ellátására.Fizikai terhelés során a test felmelegszik, izzad és a párakoncentráció a ruha alatt nő. Amikor a vízgőz molekula az A.C.D. membrán közelébe jut a benne lévő PU molekula azt magához vonzza és ideiglenesen a részévé is válik (vagyis a membrán hidrofil). A magasabb hőmérséklet és a ruhán belüli pára koncentrációja folyamatosan a membrán felé taszítja az izzadságunk, mint ahogyan a víz is mindig az alacsonyabb szint felé folyik. 

Víz- és szélállóság:

A klasszikus membrán mikropórusai az gyakran igénybe vett helyeken idővel megnyúlnak és elengedik a vizet. A porózus mentes A.C.D. membrán azonban több évnyi használat után is remekül ellenáll a víznyomásnak. 100% -os szélállóság pedig elengedhetetlen, hogy megőrizze felhasználója mikroklímáját és hőkomfortját. 

Élettartam és karbantartás:

A klasszikus membránok tipikus hibája a pórusok fokozatos eltömődése és ezáltal a gőzáteresztő képesség romlása. A különféle sók és zsírok, amelyek megtalálhatóak az izzadságban valamint az egyéb piszok és a tisztítószerek is eltömíthetik a pórusokat. Ellenben az A.C.D membrán ezzel a típushibával nem rendelkezik. Nyugodtan mosható mosógépben is, bármilyen általános mosószerrel. Továbbá kímélő programmal szárítóban is szárítható, valamint vasalni is lehet. Nem szabad azonban öblítőt használni valamit centrifugálni, hogy az anyag ne dörzsölődjön. 

 

A.C.D. MEMBRÁN 2L

Ez egy hidrofil membrán amelyik aminállással kapcsolódik a sportruházat felső textil rétegéhez. Tökéletes védelmet nyújt kedvezőtlen időjárás esetén is, valamint remekül megtartja testfelszínünk mikroklímáját intenzív fizikai aktivitás közben is. Az aktívabb sportokra lett kifejlesztve, paraméterei kielégítik a legmagasabb komfortigényeket is.

A.C.D. MEMBRÁN 2,5L 

Ez egy rendkívül könnyű membrán anyag, amelyet olyan speciális technológiával készítenek, ahol a szövet hátoldalán lévő membrán olyan mechanikai sérülésekkel szemben is ellenáll, hogy azt külön béléssel már nem kell védeni. Rendkívül könnyű és kisméretűre összecsomagolható ruhákra tervezték, amit mindig magunknál tarthatunk rossz idő esetén, mint egy plusz réteg.

A.C.D. MEMBRÁN 3L 

Ez egy három rétegű anyag ahol laminálással kapcsolódik össze mindhárom réteg vagyis a külső szövet, az A.C.D. membrán és a belső védő membrán. Ez az anyag kifejezetten extrém körülményekre készült, még magasabb víznyomással is elbánik miközben a gőzáteresztő képessége ugyan olyan tökéletes marad, mint a kétrétegű membránnál.

TechGrid

Anyagok és technológiák

Microface

Anyagok és technológiák

Tenson technológia

Anyagok és technológiák

A Tenson az 1980-as évek óta, amikor az első MPC™ (Moisture Permeability Coating) membránt gyártotta, küldetésének tekinti olyan új funkcionális technológiák kifejlesztését, amelyek megbízható védelmet nyújtanak a víz és a szél ellen. Azóta azonban a vállalat fejlődött, és számos kifinomult technológiát alkalmaz termékeinél, hogy minden időjárási körülmények között védelmet biztosítson.

Válogatásunk

A Dare 2b Touchpoint II Jkt egy ARED 20/30 vízálló rugalmas anyagból készült férfi kabát.

46 820 Ft (1.17 %) 46 270 Ft

Összehasonlítom

A Zulu Windtrail széldzseki szinte semmit sem nyom, egy kis csomagba is könnyen becsomagolható. A szellőző...

19 480 Ft (32.34 %) 13 180 Ft

Összehasonlítom

A Traverse Dst M Jkt minimalista férfi kabát hegymászáshoz és a hegycsúcsra való gyors feljutáshoz alkalmas....

55 480 Ft (9.3 %) 50 320 Ft

Összehasonlítom

Fenntarthatóság: Öko termék

A Northfinder Erik könnyű férfi dzseki szabadidős és outdoor tevékenységekhez alkalmas. A kabát vízálló,...

30 840 Ft

Összehasonlítom

Szélálló anyagból készült Silvini Vetta MJ1612 könnyű férfi kabát levehető ujjakkal. A kabát kis táskába...

33 170 Ft (11.97 %) 29 200 Ft

Összehasonlítom

A Revive II CoreStr Dare 2b férfi dzseki könnyű és gyorsan száradó Ilus Core anyagból készült, belül...

17 980 Ft (9.23 %) 16 320 Ft

Összehasonlítom

Fenntarthatóság: Öko termék

A Talung 3.0 nagyon praktikus vízálló kabátot a legtöbb klasszikus outdoor tevékenységhez viselheti,...

96 500 Ft (25.81 %) 71 590 Ft

Összehasonlítom

A Warg Downjack Man ultrakönnyű férfi tollkabát bármilyen hátizsákban elfér, és a kacsatoll szigetelésnek...

48 320 Ft (24.92 %) 36 280 Ft

Összehasonlítom