Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Bambusz fonal

A bambusz figyelemreméltóan légáteresztő, a forróságban érintésre hűs és ezt a jó tulajdonságát mint szövetszál is megtartja.

A bambusz ruházat sima és fényűzően kényelmes

Mikroszkópikus nagyításban a bambusz fonalak lekerekített felülettel rendelkeznek. Pontosan ennek köszönhető, hogy a bambusz ruházat annyira sima és tökéletesen fekszik bőrünkön. A szintetikus rostok néha irritálhatják a bőrt és gyorsan be is büdösödhetnek. A bambusz ruházattal ez nem történik meg!

Bambusz ruházat  - száraz

A fonalak elvezetik az izzadságot, kényelmesen és szárazon tart bennünket. A bambusz a leggyorsabban növő növény a világon, pont amiatt mert rendkívüli nedvszívó képességekkel rendelkezik és ez segít a gyors növésben. Szövet formájában is megtartja ezeket az egyedi és figyelemre méltó tulajdonságokat. 3x-4x jobb nedvszívó, mint a pamut. A szálak elvezetik a bőrünkről a nedvességet, amely aztán gyorsan elpárolog, így minket szárazon és kényelemben tart. A Bamboo Thermo-Control funkciókkal kombinálva, ruhánk hihetetlenül sokoldalú kiegészítője lehet a szekrényünknek.

Thermo-control

A bambusz figyelemreméltóan légáteresztő, a forróságban érintésre hűs és ezt a jó tulajdonságát mint szövetszál is megtartja. Egy bambusz szál keresztmetszete tele van mikro résekkel és mikro lyukakkal, így sokkal jobb a nedvszívó képessége és a szellőzése is. Nagyon meleg, kényelmeset fűt rossz idő esetén, ugyanis a mikroszerkezete remekül megtartja a levegőt.

A bambusz ruházat szilárd és tartós

Az ismételt tesztek azt mutatják, hogy a bambusz fonalak hosszú élettartammal rendelkeznek. Ezeket a bambuszokat használják állványként Hongkongban. Az allergiára hajlamos és érzékeny bőrű személyek számára a bambusz ruházat tökéletes. Nincsen semmilyen olyan kémiai kezelésnek alávetve ami irritálhatná a bőrt. A szálak simák, kerekek, így nem dörzsölik a bőrt.  Az UPF (UV Protection Factor) skálán a bambusz ruházat 50 pontot ért el, ami azt jelenti, hogy a káros UV sugárzást 98% -ban megszűri.

A bambusz hátrányai

A bambuszból készült fonál nagyon finom és puha, ez adja az anyag egyediségét is. Ez jelenti ugyanakkor az anyag hátrányát is, ugyanis kevésbé ellenálló a fizikai behatásokkal szemben. Más ruhakollekciókhoz hasonlóan itt is él a szabály: Ha közvetlen a pólón hordjuk a hátizsákunkat, vagy egy érdesebb bélésű kabátot veszünk rá, nem kímélő mosással mossuk, hamar elkophat az anyag. Ez persze funkciójában nem károsítja, csupán esztétikájában csökkenti értékét. Az eféle elhasználódásra sajnos nem vonatkozik a garancia.

 

NosiLife Craghoppers

Anyagok és technológiák

Down

Anyagok és technológiák

Happy Merino

Anyagok és technológiák