Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

🏕️ KÓD:camp4caravan 🏕️További -10% a kiválasztott kemping márkákra

BPA free

Ezzel a megjelöléssel gyakran találkozhatunk a műanyag edényeknél. Milyen előnyökkel jár egy BPA mentes műanyag termék?

A BPA nem más mint a biszfenol A rövidítése. Olyan műanyagok gyártásához használják fel amelyeket például az építőiparban, orvostudományban használnak fel, valamint a élelmiszerekkel és üdítőkkel, vízzel érintkező termékek esetén. Ezekből a termékekből a biszfenol A lassan kioldódhat bekerülve ezzel az élelmiszerbe így az kimutathatóvá válik akár a vérünkben is. Már a múlt században is éltek a gyanúval, hogy a BPA toxikus lehet, ezért is kezdték el kutatni mélyrehatóbban a hatásait. Néhány tanulmány szerint a biszfenol A káros hatása mérhető volt a laboratóriumi állatokon végzett kísérletek során. Ezért az Európai Unió ideiglenesen visszavonta a BPA-t tartalmazó és kisgyermekeknek (3 éves korig) szánt termékeket a piacról. A BPA toxicitása továbbra is a kutatások tárgyát képezi.

A BPA free címke tehát azt jelenti, hogy az adott termékhez nem használtak fel biszfenol A-t. A Nalgene termékei is ilyen címkével vannak ellátva, így biztosak lehetünk benne, hogy edényeik semmilyen káros hatással nem lesznek szervezetünkre.

 

 

 

TechGrid

Anyagok és technológiák

Microface

Anyagok és technológiák

Tenson technológia

Anyagok és technológiák

A Tenson az 1980-as évek óta, amikor az első MPC™ (Moisture Permeability Coating) membránt gyártotta, küldetésének tekinti olyan új funkcionális technológiák kifejlesztését, amelyek megbízható védelmet nyújtanak a víz és a szél ellen. Azóta azonban a vállalat fejlődött, és számos kifinomult technológiát alkalmaz termékeinél, hogy minden időjárási körülmények között védelmet biztosítson.