Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

BPA free

Ezzel a megjelöléssel gyakran találkozhatunk a műanyag edényeknél. Milyen előnyökkel jár egy BPA mentes műanyag termék?

A BPA nem más mint a biszfenol A rövidítése. Olyan műanyagok gyártásához használják fel amelyeket például az építőiparban, orvostudományban használnak fel, valamint a élelmiszerekkel és üdítőkkel, vízzel érintkező termékek esetén. Ezekből a termékekből a biszfenol A lassan kioldódhat bekerülve ezzel az élelmiszerbe így az kimutathatóvá válik akár a vérünkben is. Már a múlt században is éltek a gyanúval, hogy a BPA toxikus lehet, ezért is kezdték el kutatni mélyrehatóbban a hatásait. Néhány tanulmány szerint a biszfenol A káros hatása mérhető volt a laboratóriumi állatokon végzett kísérletek során. Ezért az Európai Unió ideiglenesen visszavonta a BPA-t tartalmazó és kisgyermekeknek (3 éves korig) szánt termékeket a piacról. A BPA toxicitása továbbra is a kutatások tárgyát képezi.

A BPA free címke tehát azt jelenti, hogy az adott termékhez nem használtak fel biszfenol A-t. A Nalgene termékei is ilyen címkével vannak ellátva, így biztosak lehetünk benne, hogy edényeik semmilyen káros hatással nem lesznek szervezetünkre.

 

 

 

Fire Retardant

Anyagok és technológiák

Fire Retardand egy olyan technológia, amely tűz keletkezése esetén elfolytja és eliminálja annak következményeit.

Thermicfibre 1

Anyagok és technológiák

A szilikonizált szálas Thermicfibre technológiának köszönhetően remek loftot érhetünk el. 

Thermicfibre 6

Anyagok és technológiák

A Thermicfibre 6 a Hollowfibre 6 utódja, amely egy spirálosan csavart csavart poliészter szál, amelyben 6 csatorna található.