Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

BPA free

Ezzel a megjelöléssel gyakran találkozhatunk a műanyag edényeknél. Milyen előnyökkel jár egy BPA mentes műanyag termék?

A BPA nem más mint a biszfenol A rövidítése. Olyan műanyagok gyártásához használják fel amelyeket például az építőiparban, orvostudományban használnak fel, valamint a élelmiszerekkel és üdítőkkel, vízzel érintkező termékek esetén. Ezekből a termékekből a biszfenol A lassan kioldódhat bekerülve ezzel az élelmiszerbe így az kimutathatóvá válik akár a vérünkben is. Már a múlt században is éltek a gyanúval, hogy a BPA toxikus lehet, ezért is kezdték el kutatni mélyrehatóbban a hatásait. Néhány tanulmány szerint a biszfenol A káros hatása mérhető volt a laboratóriumi állatokon végzett kísérletek során. Ezért az Európai Unió ideiglenesen visszavonta a BPA-t tartalmazó és kisgyermekeknek (3 éves korig) szánt termékeket a piacról. A BPA toxicitása továbbra is a kutatások tárgyát képezi.

A BPA free címke tehát azt jelenti, hogy az adott termékhez nem használtak fel biszfenol A-t. A Nalgene termékei is ilyen címkével vannak ellátva, így biztosak lehetünk benne, hogy edényeik semmilyen káros hatással nem lesznek szervezetünkre.

 

 

 

Elica

Anyagok és technológiák

Az Elica technológia a cipő alját alkotó négy réteg - a cipő sarka, a talpbetét, a középtalp és a talp - egyedülálló kombinációja. Az Elica biztosítja a terhelés egyenletesebb eloszlását a lábfej egyes részein a teljes lépésfázis alatt. Lépés közben az AKU Elica technológia extra párnázottságot biztosít a lábfej terhelt területein, és jobb tapadást, nagyobb stabilitást és a teher optimális eloszlását biztosítja.

Thermicfibre 1

Anyagok és technológiák

A szilikonizált szálas Thermicfibre technológiának köszönhetően remek loftot érhetünk el. 

Thermicfibre 6

Anyagok és technológiák

A Thermicfibre 6 a Hollowfibre 6 utódja, amely egy spirálosan csavart csavart poliészter szál, amelyben 6 csatorna található.