Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

🏕️ KÓD:camp4caravan 🏕️További -10% a kiválasztott kemping márkákra

Elica

Az Elica technológia a cipő alját alkotó négy réteg - a cipő sarka, a talpbetét, a középtalp és a talp - egyedülálló kombinációja. Az Elica biztosítja a terhelés egyenletesebb eloszlását a lábfej egyes részein a teljes lépésfázis alatt. Lépés közben az AKU Elica technológia extra párnázottságot biztosít a lábfej terhelt területein, és jobb tapadást, nagyobb stabilitást és a teher optimális eloszlását biztosítja.

Puha léptek AKU Elica technológiával

A lépés ütésének csillapítása, hatékonyabb elrugaszkodás, nagyobb stabilitás és sérülésmegelőzés. Röviden ezek az Elica innovatív AKU technológiájának jellemzői, amelyeknek köszönhetően az AKU cipő optimálisan oszlatja el a lábfej terhelését mind a lépés, mind az elrugaszkodás során. Hogyan működik pontosan?

Az olasz AKU márka közel negyvenéves működése során a minőségi túra- és szabadidős lábbelik elismert gyártójává vált. Az optimálisan funkcionális lábbelik gyártására törekedve az AKU a legjobb minőségű anyagokat használja, és folyamatosan új csúcstechnológiák kifejlesztésén és kutatásán dolgozik. Az AKU a közelmúltban különösen a talprészre irányította a figyelmét, arra a problémára, amellyel minden túrázó időről időre szembesül.

Járás közben - különösen lépés és elrugaszkodás közben - a lábfej különböző részei egyenlőtlenül terheltek, így túlterhelődnek. A fájó lábak sok kirándulás élményét ronthatják el, és hosszú távon a láb különböző részeire nehezedő egyenlőtlen nyomáseloszlás egészségügyi problémákhoz vezethet.

A láb anatómiája által inspirált

Az Elica technológia a cipő alját alkotó négy réteg - a cipő sarka, a talpbetét, a középtalp és a talp - egyedülálló kombinációja. Az emberi láb anatómiája és a természetes járástechnika alapján a fejlesztők a lábfej lépés és elrugaszkodás közbeni stresszpontjaira, valamint a lábujj és a sarok lépés közbeni forgástengelyére összpontosítottak. 

Az elrugaszkodási fázisban a lábfej hajlamos kissé kifelé görbülni, így főként a lábujj alatti bütyök területéről rugaszkodunk el. Ezért az AKU cipők talpának mintázata és a talp enyhén aszimmetrikus, ami segíti a talp jobb tapadását és a nagyobb stabilitást. Ugyanakkor a középtalp ezen a terhelt területen megerősített, ezzel segíti az elrugaszkodás nyomásának eloszlását az egész lábfejben. Ezen kívül a talp mintázata a lábfej belső oldalán kissé kiáll, így növeli az elrugaszkodás felületét.

Az AKU Elica technológia az elrugaszkodás során a terhelést az egész lábfejre elosztja, így a talp jobban tapad a talajon és nagyobb stabilitást biztosít.

Másrészt, amikor a talajra lépünk, a lábfej általában kissé befelé fordul, és így a sarok külső oldalára érkezünk. A cipő talpa ezért kissé befelé lejt, hogy a lábujjakat megtámassza. A sarok alatt is találunk egy megerősített réteget az optimális ütéscsillapítás érdekében. A talp aszimmetrikus mintázata hosszúkás, ami nagyobb ütközési felületet biztosít a jobb tapadás, a nagyobb stabilitás és az optimális teherelosztás érdekében.

Lépés közben az AKU Elica technológia extra párnázottságot biztosít a lábfej terhelt területein, és jobb tapadást, nagyobb stabilitást és a teher optimális eloszlását biztosítja.

Az Elica technológia hatékonyságát a CERISM laboratórium tesztjei is megerősítették. Különösen kiemelték a terhelés egyenletesebb eloszlását a lábfej egyes részein a teljes lépésfázis alatt, a lábfej boltozatának támogatását és a kisebb terhelést az elrugaszkodási fázisban.

TechGrid

Anyagok és technológiák

Microface

Anyagok és technológiák

Tenson technológia

Anyagok és technológiák

A Tenson az 1980-as évek óta, amikor az első MPC™ (Moisture Permeability Coating) membránt gyártotta, küldetésének tekinti olyan új funkcionális technológiák kifejlesztését, amelyek megbízható védelmet nyújtanak a víz és a szél ellen. Azóta azonban a vállalat fejlődött, és számos kifinomult technológiát alkalmaz termékeinél, hogy minden időjárási körülmények között védelmet biztosítson.

Válogatásunk

61 030 Ft (14.99 %) 51 880 Ft

Összehasonlítom

Fenntarthatóság: Öko termék

54 430 Ft (14.99 %) 46 270 Ft

Összehasonlítom