Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nubuk bőr

A Nubuk bőr egy kikészített bőr, amely a hosszú fizikai és kémiai kezelésen megy keresztül, hogy a végén egy rendkívül erős de nagyon finom szerkezetű bőrt kapjunk. A bőr erősségét maga az anyag kiválasztása is biztosítja. Az elkészítés során a szarvasmarha bőrének külső részét használják. A dörzsölés és a csiszolás után egy finom bolyhos felület jön létre. Így a bőr kényelmes tapintású de ami a legfontosabb, hogy jól ellenáll a kopásnak. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően azonban viszonylag hajlamos az elszennyeződésre, ezért fontos, hogy  megfelelő figyelmet fordítsunk a bőr ápolására, tisztítására. A nubuk bőrt jellemzőinek köszönhetően, elsősorban cipőknél használják, különösen magashegyi turisztikára szánt cipők esetén, ahol rendkívül fontos a minőségi anyagok használata.  

 

Elica

Anyagok és technológiák

Az Elica technológia a cipő alját alkotó négy réteg - a cipő sarka, a talpbetét, a középtalp és a talp - egyedülálló kombinációja. Az Elica biztosítja a terhelés egyenletesebb eloszlását a lábfej egyes részein a teljes lépésfázis alatt. Lépés közben az AKU Elica technológia extra párnázottságot biztosít a lábfej terhelt területein, és jobb tapadást, nagyobb stabilitást és a teher optimális eloszlását biztosítja.

Thermicfibre 1

Anyagok és technológiák

A szilikonizált szálas Thermicfibre technológiának köszönhetően remek loftot érhetünk el. 

Thermicfibre 6

Anyagok és technológiák

A Thermicfibre 6 a Hollowfibre 6 utódja, amely egy spirálosan csavart csavart poliészter szál, amelyben 6 csatorna található.