Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

PFC free

A PFC megjelöléssel főként az impregnáló szerekkel ellátott outdoor ruhák esetében találkozhatunk, de időnként a munkaruhák, szőnyegek illetve a kárpit huzatok és egyéb más textil termékeken is megjelenhet ez a felirat.

A PFC valójában egy fluor-karbonát, melyben a szén-hidrogén kötést szén-fluor kötéssel helyettesítették. Ez a csere olyan kiváló adottságokkal ruházza fel az anyagot, mint a stabilitás, melegen tartó képesség, víz és olajtaszító hatás. Viszont a szakértők felhívják a felhasználók figyelmét arra, hogy a PFC-t tartalmazó anyagok káros hatással lehetnek úgy az emberi szervezetre, mint a természetre, ugyanis pont ez a fajta kötés az, ami jóval nehezebben bomlik le a természetben és akár több száz évig is körülöttünk lehet, sőt kismértékben bejuthat a szervezetünkbe, ha belélegezzük, a bőrünkön keresztül, vagy egy fertőzött élelmiszer által. Ennek köszönhetően az EU 2020-tól betiltotta a PFC-t tartalmazó anyagok gyártását illetve használatát.

Erre a tilalomra a gyártók többsége a PFC free technológiával reagált, ami azt jelenti, hogy az ilyen jelzéssel ellátott anyagok nem tartalmaznak semmilyen PFC-eredetű káros molekulákat, ezáltal kíméletesek az egészségünkre, és a környezetünkre nézve is.  

NosiLife Craghoppers

Anyagok és technológiák

Omni-Freeze™ Zero

Anyagok és technológiák

Omni-Freeze™ Zero Ice

Anyagok és technológiák