Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

A PFC megjelöléssel főként az impregnáló szerekkel ellátott outdoor ruhák esetében találkozhatunk, de időnként a munkaruhák, szőnyegek illetve a kárpit huzatok és egyéb más textil termékeken is megjelenhet ez a felirat.

A PFC valójában egy fluor-karbonát, melyben a szén-hidrogén kötést szén-fluor kötéssel helyettesítették. Ez a csere olyan kiváló adottságokkal ruházza fel az anyagot, mint a stabilitás, melegen tartó képesség, víz és olajtaszító hatás. Viszont a szakértők felhívják a felhasználók figyelmét arra, hogy a PFC-t tartalmazó anyagok káros hatással lehetnek úgy az emberi szervezetre, mint a természetre, ugyanis pont ez a fajta kötés az, ami jóval nehezebben bomlik le a természetben és akár több száz évig is körülöttünk lehet, sőt kismértékben bejuthat a szervezetünkbe, ha belélegezzük, a bőrünkön keresztül, vagy egy fertőzött élelmiszer által. Ennek köszönhetően az EU 2020-tól betiltotta a PFC-t tartalmazó anyagok gyártását illetve használatát.

Erre a tilalomra a gyártók többsége a PFC free technológiával reagált, ami azt jelenti, hogy az ilyen jelzéssel ellátott anyagok nem tartalmaznak semmilyen PFC-eredetű káros molekulákat, ezáltal kíméletesek az egészségünkre, és a környezetünkre nézve is.  

BlocVent

Anyagok és technológiák

Fire Retardant

Anyagok és technológiák

Fire Retardand egy olyan technológia, amely tűz keletkezése esetén elfolytja és eliminálja annak következményeit.

Coleman Blackout Bedrooms

Anyagok és technológiák

Speciális bevonat a sátor anyagán amely segít abban, hogy ne melegedjen túl a sátor akkor sem, ha közvetlen napsütés éri.