Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Salewa Responsive technology: az energiát visszaadó felszerelés

Intelligens szövet, amely visszaadja az energiát a testnek, ez a Responsive. Ezt az egyedülálló technológiát a Salewától a következő sorokban mutatjuk be.


Tartalom

A kihívást jelentő téli körülmények különleges követelményeket támasztanak az outdoor felszerelésekkel, ruházattal és lábbelivel szemben. A jó minőségű anyagok és a precíz kivitelezés a megbízható felszerelések alapja. A Salewa márka azonban még tovább ment a fejlesztésben. Bevezette a forradalmian új Responsive intelligens szövet technológiát, amely visszaadja az energiát a testnek. Hogyan is működik?

 

Energia a föld belsejéből

Képzeljük el, hogy egy hegy déli oldala tárolja a nap energiáját, majd lassan leadja azt. Pontosan így működik a Responsive technológiával ellátott szövet, amely a természetben előforduló termoaktív ásványok fizikai tulajdonságait használja fel. Az emberi test infravörös sugárzást (energiát) bocsát ki, amelyet ezek az ásványi anyagok képesek elnyelni, tárolni és fokozatosan visszasugározni a testbe. A szervezetünk így újrahasznosított energiadózist kap, amely egyébként elszivárgott volna.

Ábra: Kutatások kimutatták, hogy a Responsive technológiával ellátott szövetek a vérkeringés és a vér oxigénellátásának serkentésével javítják a hőszabályozást, a teljesítményt és az izmok regenerálódását.

 

 

Az olasz Salewa márkát Josef Liebhart alapította 1935. július 8-án. A sas a logóba azonban csak 1979-ben került, amikor azt, mint a minőség és egy nemzetközi vállalat szárnyai alatt található termékek széles választékának szimbólumaként kiválasztotta. A Salewa jelenleg a legnagyobb gyártó mely a nehezebb és megterhelőbb magashegyi túrázás specialistája. Kínálatában találunk outdoor cipőket, sátrakat, bivakzsákokat. A kezdetek kezdetén a háborús évek alatt azonban még főként a bőr és textil termékek gyártásával foglalkoztak. Ezután nagyon hamar megalkották az első acélkeretes hátizsákjukat, de a legnagyobb érdeklődés mégis a mogyorófából készült síbotjaik iránt volt.

1955-ben a Salewa támogatott egy Andokba készülő expedíciót, ezzel is nyíltan hirdetve, hogy az outdoor piac mely szegmensei érdeklik igazán a céget. Ettől kezdve a hegyi sportok márkájaként tartják számon, amit 1962-ben az első teljesen állítható, ötvözetből készült hágóvasak kifejlesztésével is megerősített. Idővel a Salewa igyekezett az egész magashegyi túrázás és hegymászás szegmensét lefedni, így 1978-ban egy új funkcionális ruházati kollekcióval álltak elő, szélesítve a termékeik skáláját.

 

Jobb állóképesség és regenerálódás

A fizikai aktivitás során a Responsive technológia által újrahasznosított energia mélyen behatol az izomszövetbe. Elősegíti a hajszálerek tágulását és serkenti a vérkeringést. Ez a természetes biológiai folyamat jobb hőszabályozáshoz, a szövetek és izmok jobb oxigénellátásához valamint az oxigén hatékonyabb felhasználásához vezet. Kutatások kimutatták, hogy a Responsive technológiával ellátott ruházat segít a sportolóknak a laktátot, vagyis a tejsavat alacsonyabb szinten tartani a hosszan tartó edzés során, amely a nagy intenzitású anaerob edzés, vagy az elégtelen izom-oxigénellátással járó edzés eredményeként termelődik az izmokban. A Responsive technológiával ellátott szövet így jobb fizikai teljesítményt, kitartást és koncentrációt tesz lehetővé.

A termoaktív ásványok a pihenési fázisban is fontos szerepet játszanak. Az infravörös sugárzás elősegíti a mikrocirkulációt, és nagyobb komfortérzetet és meleget biztosít. Emellett csökkenti az izomfáradtságot és felgyorsítja a regenerálódást.

Ábra: A Salewa Responsive Technology a természetben előforduló termoaktív ásványok fizikai tulajdonságait használja fel, amelyek képesek elnyelni és kibocsátani az infravörös sugárzást.

 

Videó - Salewa | Responsive Technology | Interjú Simon Gietl-lel

 

Responsive technológiával rendelkező termékek

A Responsive technológiát az AlpineWool® Responsive, Tirol Wool® Responsive, Durastretch Responsive és Powertex Responsive termékcsaládokban alkalmazzák. Extra hőszigetelő rétegként a téli membrános kabátokban vagy softshell nadrágokban, belső bélésként olyan hálózsákokban, mint a Diadem vagy a Rozes, vagy a Salewa MTN Trainer 2 Winter GTX csizma talpbetétében található meg.

 

 

Salewa Cristallo Warm Merino Responsive Women´s Long Sleeve Baselayer

A női meleg hibrid póló ideális első réteg az intenzív sportok űzéséhez hideg időben. A 78% merinó gyapjúból és 22% poliamidból álló speciális kötés Responsive technológiával a kényelem, a hőszigetelés, a gyors száradás és a Responsive technológia funkcionális tulajdonságainak ideális kombinációját hozza magával. Bluesign fenntarthatósági tanúsítvánnyal.

Ábra: A Salewa Responsive Technology a természetben előforduló termoaktív ásványok fizikai tulajdonságait használja fel, amelyek képesek elnyelni és kibocsátani az infravörös sugárzást.

 

 

Hogyan használjuk a Responsive technológiával rendelkező ruházatot?

 

  • A hatás maximalizálása érdekében az ideális viselési idő legalább hat óra, és ajánlott legalább 30 perccel a fizikai aktivitás előtt felvenni. Húsz perc aktivitás után az ásványi anyagok infravörös sugárzást kezdenek visszasugározni a testbe.
  • Az infravörös sugárzásnak sincs egészségre káros hatása, és nem befolyásolja az elektronika működését (óra, telefon, lavinakereső, pacemaker) sem.
  • Nem számít, hogy a Responsive réteg közvetlenül a bőrödön van-e, vagy második vagy harmadik rétegként öltöd magadra.
  • Minél nagyobb a Responsive technológiával ellátott ruházat által lefedett testfelület, annál nagyobb hatást fejtenek ki. Több réteg viszont nem fogja megsokszorozni a hatást.

 

Mi is az infravörös fény?

A bolygón élő valamennyi élőlény ki van téve a Föld és a Nap különböző típusú elektromágneses sugárzásának. Hatásuk az egészségre a jótékonytól a kártékonyig változik. A Responsive technológia a természetben előforduló termoaktív ásványok fizikai tulajdonságait használja fel, és a hosszú hullámú infravörös sugárzás elve szerint működik. Az infravörös sugárzás az elektromágneses sugárzás egyik összetevője, amelynek hullámhossza nagyobb, mint a látható fényé, de kisebb, mint a mikrohullámú sugárzásé. Infravörös sugárzást bocsát ki a bolygón lévő összes tárgy, beleértve az emberi testet is. Bár az emberi szem számára láthatatlan, az ember az infravörös sugárzást gyengéd sugárzó hőként érzékeli, amely behatol a bőr felső rétegeibe. Évszázadok óta használják jótékony hatásai miatt. A technológia fejlődése lehetővé tette a tiszta, hosszúhullámú infravörös sugárzás (a FIR azaz a far infra red rövidítése) terápiás célú alkalmazását. Népszerűek például az infraszaunák, új lehetőségeket kínálnak az infravörös lámpák vagy az infravörös sugárzást kibocsátó termoaktív ásványi anyagokkal dúsított ruházat is.

Ábra: Kutatások kimutatták, hogy a Responsive technológiával ellátott szövetek a vérkeringés és a vér oxigénellátásának serkentésével javítják a hőszabályozást, a teljesítményt és az izmok regenerálódását.

 

Hogyan készül a Responsive technológiával ellátott ruházat?

Aktív részecskéket adnak a granulátumhoz (ún. masterbatch), amelyet színezésre és a szövet konkrét funkcionális tulajdonságainak biztosítására használnak. Ez egy magas funkcionálitású műszálat hoz létre, amelyből más anyagokkal kombinálva egyedi hibrid szöveteket lehet előállítani outdoor tevékenységekhez.

A termoaktív ásványi anyagok a ruhadarab fix részét képezik, és az idő múltával sem mosódnak ki a szövetből. Különböző hatású ásványi anyagok különböző keverékeit használják, de a pontos összetételüket szabadalom védi. Az ásványi anyagok olyan, a természetben előforduló elemeket tartalmaznak, mint a magnézium, kalcium, titán, nátrium, alumínium, szilícium, germánium, cirkónium és egyéb.

Ábra: A Salewa Responsive Technology a természetben előforduló termoaktív ásványok fizikai tulajdonságait használja fel, amelyek képesek elnyelni és kibocsátani az infravörös sugárzást.

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Salewa

Forrás: salewa.com

NosiLife Craghoppers

Anyagok és technológiák

Omni-Freeze™ Zero

Anyagok és technológiák

Omni-Freeze™ Zero Ice

Anyagok és technológiák

Válogatásunk

112 000 Ft (36.16 %) 71 500 Ft -tól

Összehasonlítom

112 000 Ft (35.82 %) 71 880 Ft -tól

Összehasonlítom

80 183 Ft (21.45 %) 62 980 Ft

Összehasonlítom

116 283 Ft (14.55 %) 99 360 Ft

Összehasonlítom

58 580 Ft (17.36 %) 48 410 Ft

Összehasonlítom

31 840 Ft (20.01 %) 25 470 Ft

Összehasonlítom

52 970 Ft (6.95 %) 49 290 Ft

Összehasonlítom