Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

SIBERIUM a Kilpitől

SIBERIUM Nano, SIBERIUM DWR WB, SIBERIUM 5 000 SRC SS. Képtelen eligazodni a Kilpi ruházati termékek anyagtípusaival kapcsolatos bonyolult megnevezések között? Reméljük, hogy a gyártó anyagtípusairól szóló alábbi cikkünk megfelelő segítséget nyújt majd ebben!

Kezdjük az elején: a SIBERIUM®-anyagból készült termékek megbízható védelmet nyújtanak a viselőjüknek bármilyen külső hatással szemben, anélkül, hogy korlátoznák őt a mozgásban. A SIBERIUM® anyagtípusok között garantáltan megtalálja azt a fajtát, ami a legjobban megfelel az Ön által végzett fizikai aktivitásnak. Ebben az esetben 16 különféle variációról beszélünk.

 

Rövidítések szótára:

SRC = stretch – rendkívül elasztikus és ellenálló tulajdonsággal bíró anyag

SB = sunblock – napfény elleni védelmet nyújtó anyag

WB = windblock – szélálló anyag

SS/HS = a softshell anyagtípusok belső felülete szerinti besorolás

           a) SS = melegséget nyújtó belső fleece réteg  

           b) HS = hardshell; fleece réteg nélküli anyag

CT = coating – bevonat – ezzel az alap bevonattal permetezik be az anyagot a gyártás során, ami alapvédelmet nyújt a nedvességgel szemben, illetve alacsony légáteresztő képességűvé teszi a ruhát.

DWR = Durable Water Repellent, vagyis tartós víztaszító hatás. Az esőcseppek illetve a hópelyhek apró cseppek formájában peregnek le az anyag felületéről. Az ilyen jelzéssel ellátott anyagból készült ruhának hosszan tartó hidrofób jellege van, vagyis a DWR anyagból varrt ruhadarabok hosszabb ideig szárazak maradnak.

Ezzel a rövidítéssel leggyakrabban az olyan légáteresztő és víztaszító hatású anyagoknál találkozunk, mint a Gore-Tex, Dermizax, BlocVent stb, illetve a sátrak belső légáteresztő rétegénél. Ez a bevonat egy idő után elhasználódik, de a piacon, és a kínálatunkban szintén elérhető impregnálószerek segítségével ez a tulajdonsága teljes mértékben megújítható.

5 000, 10 000 stb. = vízoszlop értékek

 

1. SIBERIUM NANO

A SIBERIUM® sorozat legkifejlettebb típusa a SIBERIUM® NANO, amely kitűnően helytáll a legextrémebb körülmények között. A gyártó modern nanotechnológia segítségével fejlesztette ki ezt az anyagtípust, ami azt eredményezte, hogy az átlagosnál jóval vékonyabb anyagfajták találhatók ebben a sorozatban. A viselés során páratlan alkalmazkodóképességével, illetve az extrém környezetben való helytállásával kiemelkedő helyet foglal el az anyagok között.

A PTFE membrán 20 000 mm/cm2 -ig víztaszító hatást és 50 000 g/m2/-ig légáteresztő réteget biztosít az anyagnak 24 órán keresztül. Kényelmes a viselése és kiváló élettartammal bír, ráadásul nem korlátozza viselőjét a mozgás során, mindemellett tartós védelmet nyújt.

2. SIBERIUM SRC SB

A SRC SB sorozatba tartozó anyagok egyedi két-vagy négyoldalú rugalmasságot biztosítanak, emellett védenek az UV sugárzás elől, kiválóan légáteresztőek, és emellett még gyorsan száradó tulajdonsággal bírnak. SRC SB anyagtípusok védelmet nyújtanak a természeti hatásokkal szemben, és kényelmes mozgást biztosítanak a viselőjének.

3. SIBERIUM SRC WB

A négy irányban nyúló, kétoldalas szerkezetű anyag ellenáll az erős szélfújással szemben, víztaszító hatású a külső felülete pedig nehezen karcolódik meg. Kimagaslóan nagy légáteresztő képességű, elasztikus, könnyű és rendkívül puha anyagról van szó. Ideális minden kültéri aktivitás végzésekor, melyek során korlátlan mozgásra van szükség.

4. SIBERIUM DWR WB

Ez az anyagtípus kiváló védelmet nyújt minden kültérben végzett sport és aktivitás során. Ellenáll a szélnek, légáteresztő, könnyű súlyú és ráadásul egyszerűen összecsomagolható anyagról van szó, ami abszolút szabadságot biztosít a mozgás során a tulajdonosának, emellett víztaszító hatású.

5. SIBERIUM 5 000 CT

A SIBERIUM 5 000 CT technológiával gyártott anyag legfőbb jellemzői,hogy 5 000 mm-ig vízálló hatású, emellett ellenáll a szélnek úgy, hogy különleges stabilitással bír. Mindemellett kellemes a viselése, mert az anyag szellőzik a használat során. A SIBERIUM 5000 CT kétrétegű szerkezete véd az időjárás viszontagságaival szemben, de emellett nagyon kényelmes. A többi bélésfajta ezzel kombinálva kimagasló nedvességtaszító képességgel rendelkezik.

6. SIBERIUM 5 000 2L STRETCH

Ez egy kétrétegű anyag, ami 5 000 mm vízoszlop magasságig nyújt vízálló képességet a ruhának, és 5 000 g/m2/-ig szellőzik 24 óra leforgása alatt. Az anyag szerkezete két-egymással ellentétesen elhelyezett víztaszító membránból tevődik össze, tehát megfelelő védelmet és kényelmet nyújt a viselőjének. A SIBERIUM 2L technikával rendelkező anyagokat széleskörű sporttevékenységek végzésére fejlesztették ki, melyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak. A béléstípusok, melyeket SIBERIUM 2L technikával felszerelt anyaggal kombinálnak növelik az adott anyag nedvesség elvezető képességét, miközben kényelmet és jó ellenállást biztosítanak.

7. SIBERIUM 10 000 SRC HS

A SRC HS softshell gyorsan száradó és szellőző belső réteggel rendelkezik, melyet kimondottan a kültéri aktivitásokhoz terveztek. Ez a technika elsősorban a víztaszító tulajdonságra koncentrál, és csak második szempontnak veszi a szellőzés fontosságát. Kiváló víztaszító hatása van, és könnyű, hogy a mozgás során megfelelő kényelmet biztosítson a viselőjének. A háromrétegű szerkezet tartós hidrosztatikus ellenállást és szellőzést biztosít.                                                                                                  

8. SIBERIUM 10 000 SRC SS

A SRC SS softshell-anyagban van egy belső fleece réteg. Ezt az anyagtípust is kifejezetten a kültérben végzett sport aktivitások viselésére ajánlja a gyártó. Kimagasló víztaszító képességgel rendelkezik a tartós kényelem érdekében. Ez három rétegből álló anyag megfelelő védelmet nyújt a nedvességgel szemben, ráadásul szellőzik, hogy a viselője kényelmesen érezze magát a sportolás során. 

9. SIBERIUM 10 000 2L

Ez egy duplarétegű anyag, aminek a vízoszlop értéke 10 000 mm a szellőző értéke pedig 10 000 g/m2 . Az anyag szerkezete két-egymással ellentétesen elhelyezett rétegből tevődik össze, a külső felülete pedig DWR bevonattal van ellátva. Ez az anyagtípus rendkívül ellenálló és kényelmes is egyben. A SIBERIUM 2L anyagok a különféle sporttevékenységek széles skálájára lettek kifejlesztve, nagy hangsúlyt fektetve a megfelelő védelemre az időjárással szemben. A bélés különféle SIBERIUM 2L anyagok kombinációjával lett megalkotva, így növelve a nedvességelvezető képességet, a tartósságot és a kényelmet.

10. SIBERIUM 10 000 2L STRETCH

Ez egy duplarétegű anyag, aminek a vízoszlop értéke 10 000 mm a szellőző értéke pedig 10 000 g/m2 . Az anyag szerkezete két-egymással ellentétesen elhelyezett rétegből tevődik össze, vízhatlan membránnal. Kényelmes, tartós, ellenálló. A SIBERIUM 2L anyagok a különféle sporttevékenységek széles skálájára lettek kifejlesztve, nagy hangsúlyt fektetve a megfelelő védelemre az időjárással szemben. A bélés különféle SIBERIUM 2L anyagok kombinációjával lett megalkotva, így növelve a nedvességelvezető képességet, a tartósságot és a kényelmet. Sőt mi több a sztreccs anyag rendkívül jó mozgásszabadságot biztosít, minden irányba. 

11. SIBERIUM 10 000 3L

Könnyü, három rétegű membrános anyag, mely remek kényelmet biztosít nehéz terepen, rossz viszonyok között is, így kifejezetten azoknak ajánlott akiknek különösen fontos, hogy az anyag vízálló, szélálló legyen., ám ugyanakkor könnyen összecsomagolható is. a Vízoszlop értéke 10 000 mm, szellőző értéke pedig 10 000 g/m2 . Az anyag szerkezete három, egymással ellentétesen elhelyezett rétegből tevődik össze, a külső felülete pedig DWR bevonattal van ellátva.

12. SIBERIUM 15 000 2L

Ugyanolyan, mint a SIBERIUM 10 000 2L, csak nagyobb vízállósággal (15 000 mm) és magasabb légáteresztő képességgel (15 000 g /m2/24 óra) rendelkezik.

13. SIBERIUM 15 000 2L STRETCH

Ugyanolyan, mint a SIBERIUM 15 000 2L. Ezen felül a sztreccses anyag mid a 4 irányban remek mozgást biztosít.

14. SIBERIUM 20 000 2L STRETCH

Ugyanolyan, mint a SIBERIUM 15000 2L, csak nagyobb vízállósággal (20 000 mm) és magasabb légáteresztő képességgel (20 000 g /m2/24 óra) rendelkezik.

15. SIBERIUM 30 000 2L STRETCH

Ugyanolyan, mint a SIBERIUM 20 000 2L stretch, de nagyobb vízállósággal (30 000 mm) rendelkezik.

16. SIBERIUM 30 000 2,5L STRETCH

A SIBERIUM technológia 2,5 rétegű anyaggal, PU * / TPU ** / mikroporózus membránnal kivételes szilárdságot és tartósságot, valamint nagy lélegzőképességet és rugalmasságot biztosít. Ez az konstrukció remek vízállóságot (26 000 - 30 000 mm/m2/24 óra) és légáteresztő képességet (25 000 - 30 000 g/m2/24 óra) kínál. Az anyag szerkezete két és fél egymással ellentétesen elhelyezett rétegből tevődik össze, vízhatlan membránnal. Ideális választás akár profiknak is, akiknek mindennél fontosabb a szabad mozgás és a kényelem a legnehezebb körülmények között is.

 

* PU = poliuretán

** TPU = hőre lágyuló poliuretán. Hőre lágyuló elasztomernek (TPE), más néven hőre lágyuló guminak is besorolják, amelyet nagy rugalmasság jellemez (azon képesség, hogy visszatér eredeti formájába az alakváltozás után). A TPU puha, rugalmas, rugalmas, elasztikus, hajlékony, de mégis erős és tartós anyag. Nem mérgező és lebomló. Az alkalmazott adalékoktól függően nagyon jól ellenáll az olajoknak és a zsíroknak, de nem javasolt, hogy külünféle oldószerek és savak hatásának tegye ki.
Alkalmazása: Mindenhez illeszkedik, ahol rugalmas, flexibilis anyagra van szüksége. 

NosiLife Craghoppers

Anyagok és technológiák

Down

Anyagok és technológiák

Happy Merino

Anyagok és technológiák

Válogatásunk

93 740 Ft (10 %) 84 370 Ft

Összehasonlítom

89 580 Ft (52.99 %) 42 110 Ft

Összehasonlítom

Férfi softshell kabát Kilpi Ravio

46 380 Ft (53.45 %) 21 590 Ft

Összehasonlítom

152 000 Ft (10 %) 136 800 Ft -tól

Összehasonlítom

115 180 Ft (50.89 %) 56 560 Ft -tól

Összehasonlítom

152 000 Ft (13.14 %) 132 020 Ft

Összehasonlítom

36 500 Ft (46.6 %) 19 490 Ft -tól

Összehasonlítom

Férfi softshell kabát Kilpi Sonna

57 580 Ft (54.79 %) 26 030 Ft -tól

Összehasonlítom