Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Tenson technológia

A Tenson az 1980-as évek óta, amikor az első MPC™ (Moisture Permeability Coating) membránt gyártotta, küldetésének tekinti olyan új funkcionális technológiák kifejlesztését, amelyek megbízható védelmet nyújtanak a víz és a szél ellen. Azóta azonban a vállalat fejlődött, és számos kifinomult technológiát alkalmaz termékeinél, hogy minden időjárási körülmények között védelmet biztosítson.

MPC ™ (Moisture Permeability Coating)

"Száraz és meleg - bármilyen időjárásban, bármilyen tevékenységhez." 

Az MPC™ technológia még rendkívül változékony időjárás esetén is biztosítja a komfortot. A felső réteg speciális kezelésének köszönhetően a vízcseppek könnyen leperegnek, és a szövet nem szívja magába a vizet. Az MPC™ réteg hatalmas előnye, hogy hideg időben vagy megerőltető tevékenységek során a kondenzált nedvesség a rétegen keresztül távozhat, így Ön szárazon marad. Joggal vagyunk büszkék az MPC™ technológiánkra, ezért az MPC™ termékek leragasztott varrással és szélálló kivitelezéssel készülnek, hogy méginkább funkcionálisabbak legyenek.

Az MPC™ technológiát három változatban használják:

Az MPC™ vízoszlopa legalább 5 000 mm
Az MPC™ Plus vízoszlopa legalább 8 000 mm
Az MPC™ Extreme vízoszlopa legalább 10 000 mm
Az MPC™ és az MPC™ Plus a mindennapi élethez vagy rosszabb időjáráshoz lett kifejlesztve, míg az MPC™ Extreme megerőltető tevékenységekre és zord időjárásra.

MPC™ Extreme 

"Számíthatsz rá bármilyen időben." 

Az MPC™ Extreme az MPC™ technológia legmagasabb szintje, amely mögött több mint 30 év tapasztalat és fejlesztés áll, mely igény az élsportolók és a legigényesebb kalandorok részéről jött. Az MPC™ Extreme a nagy vízállóság és a kiváló légáteresztő képesség kombinációja. E technológia esetében a vízoszlop legalább 10 000 mm.

 
Vízálló Szélálló Leragasztott varratok Légáteresztő

Tenson AirPush™

"Kezdőknek és haladó kalandoroknak." 

Ha könnyű, erős, mégis kényelmes és gyorsan száradó anyagot keres különböző körülmények között, az AirPush™ technológia az ideális választás.

Mindezeket a követelményeket a szövet megnövelt sűrűsége (kb. 30%-kal) és a felületén lévő mikroszálak biztosítják, amelyek megakadályozzák, hogy a víz áthatoljon a szöveten, miközben a nedvesség a pórusokon keresztül szabadon távozhat a testből. Érezze magát teljes kényelemben az AirPush™ technológiával ellátott könnyű és funkcionális kabátban.

Vízálló Szélálló Légáteresztő

Tenson Down R-D-S

"Minőség és felelősség." 
Az RDS (Responsoble Down Standard) tanúsítvány egy nemzetközileg elismert és önkéntesen betartott szabvány az állatok elleni erőszak megelőzésére a tollpelyhek begyűjtése során. A tanúsítványt a Control Union kezeli, és többek között az állatvédőkkel együttműködve jött létre. A gazdaságtól a végső tollfeldolgozóig tartó teljes láncot is feltérképezik.

A tollpehely megfelelő választás a nagyon hideg időjárás és a szélsőséges körülmények között. Minden olyan követelménynek megfelel, amit ezektől a termékektől elvárhat - nagyon jó szigetelési tulajdonságok, kiváló légáteresztő képesség és könnyű súly.

Tenson AirPush™ Insulate

"Száraz és meleg kompromisszumok nélkül."
Az AirPush™ Insulate réteg kis súlyával és bolyhosságával tűnik ki. A mesterséges szigetelőtöltet tökéletesen helyettesíti a pehely szerepét még nedves körülmények között is - jól szigetel és lélegzik. Az AirPush™ technológiákat a kalandorok széles körben használják.

Megtartja a testhőmérsékletet Szélálló Könnyű Légáteresztő

CarbonZERO

E termékek szénlábnyomát 100%-ban ellensúlyozzák új erdők telepítésével és a meglévő erdők fokozott gondozásával Észak-Európában. Hivatalos információ a CarbonZERO iniciatíváról.

TXlite™ termékcsalád

Tenson Xtreme Light - Intelligent Technical Equipment

Nagyon könnyű, gyorsan száradó, könnyen csomagolható és kényelmes - ezek a TXlite termékcsalád fő jellemzői, amelyek ideális választássá teszik őket különösen a kalandos outdoor tevékenységekhez. A TXlite koncepció termékeiben a technikai szálak dominálnak, amelyek tartóssá, könnyűvé, gyorsan száradóvá és kiváló nedvességelvezetővé teszik őket még a legigényesebb tevékenységek során is.

Himalaya termékcsalád

Ellenálló és funkcionális

A Tenson Himalaya kollekció termékei tartós és rendkívül funkcionális anyagokból készülnek. Kifejezetten a legjobb outdoor teljesítményre tervezték őket, és arra, hogy leküzdjenek minden akadályt, amit a természet tartogat számunkra. A kollekció neve, Himalaya, 1972-re nyúlik vissza, amikor a Tenson elhíresült az ikonikus Tenson Himalaya kabátjáról.

Gait Gripper™ talp

„A parkba és a hegyekbe.”

A Gait Gripper™ cipők talpának mintázatát Stefan Grau, a Göteborgi Egyetem biomechanika professzorával együttműködve fejlesztettük ki. A mintázat a járáshoz igazodik, tiszteletben tartva a lépés minden fázisát a sarokütéstől a gördülésen át az elölről történő elrugaszkodásig és visszaérkezésig - a cipőnek mindezen fázisban támasztania kell a lábat. Az ASK (Anti-slip Xtreme) a talpon használt csúszásgátló anyag megakadályozza a csúszást száraz és nedves felületen.

NosiLife Craghoppers

Anyagok és technológiák

Down

Anyagok és technológiák

Happy Merino

Anyagok és technológiák