Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

TSA zár

A TSA (Travel Sentry Approved) zárakat arra használják, hogy a biztonsági ellenőrzések során könnyen hozzáférjenek a feladott poggyász tartalmához. A légiközlekedésben a TSA (Transportation Security Administration) képviselője jogosult a tulajdonos jelenléte nélkül is megvizsgálni a poggyász tartalmát.

Ezek az ellenőrzések az Egyesült Államokban a 2001. szeptember 11.-ei terrortámadások után kezdődtek, és az első TSA-zárak 2004-ben jelentek meg a poggyászokon. Manapság a világ legtöbb repülőterén (így Magyarországon is) végeznek ilyen ellenőrzéseket, azaz a kiválasztott poggyászt a tulajdonos jelenléte nélkül ellenőrzik. Ha a bőrönd egy hagyományos, TSA-betét nélküli zárral van lezárva, akkor erővel nyitják ki, ami általában a zár vagy a cipzár sérülését okozhatja.

A TSA-zár tehát lehetővé teszi, hogy a poggyászt ugyan a tulajdonos jelenléte nélkül, de sérülésmentesen nyissák ki és zárják vissza egy esetleges ellenőrzés során, mivel a TSA ellenőr rendelkezik egy főkulccsal a feloldáshoz. 

A TSA-zárak jele egy piros gyémánt-alakzat. A kódzárak olyan betéttel vannak ellátva, amelyeken a feloldáshoz szükséges univerzális kulcs száma rá van bélyegezve. Ez a kulcskészlet csak a TSA személyzetének áll a rendelkezésére. Senki másnak nincs hozzáférése, beleértve a poggyász tulajdonosát is.

TSA zárjelzések

Milyen a barefoot cipő?

Kifejezések szószedete

A barefoot vagy más néven mezítlábas cipő egy olyan lábbeli típus, amely a kényelmet és a természetes mozgást tartja előnyben. Úgy tervezték, hogy a lehető legnagyobb mozgásszabadságot biztosítsa a lábnak, és puha futófelületet biztosítson.

Cuin

Kifejezések szószedete

A tollfeltöltés minőségének meghatározásához az alapvető paraméter a kitöltési teljesítmény (power fill). Alapvetően minél jobb a toll, annál bolyhosabb és annál nagyobb a térfogata.  

RDS

Kifejezések szószedete

Az RDS rövidítés jelentése Responsible Down Standard (magyarul olyan szabvány, ami egy felelősségteljes megközelítést garantál a toll kezelése során). 

Válogatásunk

4 650 Ft (9.89 %) 4 190 Ft

Összehasonlítom

4 650 Ft (9.89 %) 4 190 Ft

Összehasonlítom

4 317 Ft (9.89 %) 3 890 Ft

Összehasonlítom

3 317 Ft (9.86 %) 2 990 Ft

Összehasonlítom

9 983 Ft (10.05 %) 8 980 Ft

Összehasonlítom

42 740 Ft (21.6 %) 33 510 Ft

Összehasonlítom