Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

💣 BLACK FRIDAY -30% és -60% az outdoor felszerelésekre Megnézem

TSA zár

A TSA (Travel Sentry Approved) zárakat arra használják, hogy a biztonsági ellenőrzések során könnyen hozzáférjenek a feladott poggyász tartalmához. A légiközlekedésben a TSA (Transportation Security Administration) képviselője jogosult a tulajdonos jelenléte nélkül is megvizsgálni a poggyász tartalmát.

Ezek az ellenőrzések az Egyesült Államokban a 2001. szeptember 11.-ei terrortámadások után kezdődtek, és az első TSA-zárak 2004-ben jelentek meg a poggyászokon. Manapság a világ legtöbb repülőterén (így Magyarországon is) végeznek ilyen ellenőrzéseket, azaz a kiválasztott poggyászt a tulajdonos jelenléte nélkül ellenőrzik. Ha a bőrönd egy hagyományos, TSA-betét nélküli zárral van lezárva, akkor erővel nyitják ki, ami általában a zár vagy a cipzár sérülését okozhatja.

A TSA-zár tehát lehetővé teszi, hogy a poggyászt ugyan a tulajdonos jelenléte nélkül, de sérülésmentesen nyissák ki és zárják vissza egy esetleges ellenőrzés során, mivel a TSA ellenőr rendelkezik egy főkulccsal a feloldáshoz. 

A TSA-zárak jele egy piros gyémánt-alakzat. A kódzárak olyan betéttel vannak ellátva, amelyeken a feloldáshoz szükséges univerzális kulcs száma rá van bélyegezve. Ez a kulcskészlet csak a TSA személyzetének áll a rendelkezésére. Senki másnak nincs hozzáférése, beleértve a poggyász tulajdonosát is.

TSA zárjelzések

Cuin

Kifejezések szószedete

A tollfeltöltés minőségének meghatározásához az alapvető paraméter a kitöltési teljesítmény (power fill). Alapvetően minél jobb a toll, annál bolyhosabb és annál nagyobb a térfogata.

 

RDS

Kifejezések szószedete

Az RDS rövidítés jelentése Responsible Down Standard (magyarul olyan szabvány, ami egy felelősségteljes megközelítést garantál a toll kezelése során). 

YKK

Kifejezések szószedete

Funkcionális és kiváló minőségű cipzárak a YKK-tól. Ezek a cipzárak minőségükről és tökéletes feldolgozhatóságukról ismertek. Hosszú távú használat esetén is megőrzik vízhatlanságukat és megbízhatóak maradnak.