Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Teszt: Devold Hiking Half Zip Neck férfi póló

Hogyan viseld, mit bír ki, és miért érdemes a szekrényedbe betárazni, ezúttal Hugo kollégánk mesél róla.

 

Tartalom

A Devold a legrégebbi kötöttáru-gyártó Norvégiában. A vállalat állítása szerint magát Amundsent is ők szerelték fel a sarki expedíciókhoz. A Devold Hiking termékcsalád pólóit már évek óta gyártják rövid és hosszú ujjal, állógallérral vagy anélkül. Minden modellből van női és férfi változat, valamint többféle szín létezik belőlük. A teszteléshez a hosszú ujjú, állógalléros Hiking Half Zip Necks-et választottuk.

 

Jellemzők

 

Elnevezés:


Hiking Half Zip Neck

Gyártó:

Devold

Rendeltetés: férfi
Ruházat anyaga: 100% Merinó gyapjú / merinó gyapjú
Anyag tömege (g/m²): 190 g/m²
Termoruházat: Merinó gyapjú

 • egészéves használatra
 • hőszabályozó tulajdonság (nyáron hűt, télen melegít)
 • kiválóan elvezeti a verejtéket a bőrtől
 • antibakteriális tulajdonságok - ellenáll a kellemetlen szagoknak
 • szoros illeszkedés, nagyon kényelmes
 • lapos varrat technológia
 • hálós panelek a hónaljban a jobb szellőzés érdekében
 • alacsony hőmérsékleten mosógépben mosható és szárítógépben szárítható

 

Anyag és szabás

A póló 100% merinó gyapjúból készült, egyéb hozzáadott anyagok nélkül. A felhasznált szálak nagyon finomak (18,7 mikron), így a Devold Hiking Half Zip Neck kellemes viselet a bőrön, és a gyengébb minőségű gyapjúból készült merinó trikókkal ellentétben nem szúrós. A kötés a merinóhoz képest nagyon rugalmasnak tűnik, és semmilyen módon nem korlátozza a mozgást. Az anatómiai formázásnak köszönhetően tökéletesen illeszkedik a testhez. Nagyra értékelem a precízen elkészített lapos varrásokat és a cipzár alatti védőszövetet is, amely megakadályozza a karcolódást. 190 g/m²-es súlyának köszönhetően egész évben használható, akár egy rétegben, akár alsó rétegként a hidegebb évszakokban.

Hűvösebb hőmérsékleten vagy szeles időben az elegáns, testhezálló állógallér jól jön, és értékelni fogod a megerősített és meghosszabbított ujjvégeket is, amelyek megakadályozzák a felpöndörödést. A meghosszabbított hátrész jól takarja a derekat még lehajoláskor is. A funkcionális fehérneműk esetében nem túl gyakori, hogy a szellőzéssel is foglalkoznának. A Devold Hiking Half Zip Neck trikó erre a célra okosan elhelyezett hálós hónaljjal rendelkezik, valamint egy meghosszabbított álló cipzárral, amely a mellkas közepéig húzható le. Pozitívum, hogy az ujjakat felhajtva is lehet viselni. Mindezek az egyszerű elemek sokat segítenek a hőkomfort fenntartásában. (Hegymenetben - feltűrt ujjak, lehúzott cipzár. Fent tűrje vissza az ujjakat, és húzza fel a cipzárt a nyakáig).

 


Devold of Norway AS egy hosszú múltra és hagyományokra visszatekintő, független vállalat. Már 1853 óta gyárt kiváló minőségű gyapjúruházatot. A márka Norvégia legrégebbi kötöttáru gyártója. A céget több mint 155 évvel ezelőtt alapító Ole Andreas fő célja az volt, hogy kényelmes és kiváló minőségű ruházatot hozzon létre, amely megvédi az embereket az időjárás viszontagságaitól. Az úttörő sarkvidéki expedíciók során a legendás Nansen és Amundsen a Devold gyapjú alsóneműit viselték.

birkagyapjúból készült Devold termékeket a sportos szabás és a kifogástalan kivitelezés jellemzi. 

 

Tesztelés

A Devold Hiking Half Zip Neck trikójában keltem át a Luzsicei-hegységen, és tettem meg számos más rövidebb kirándulást az ősz folyamán. Kipróbáltam: még egy hét, elég intenzív viselés után sincs szaga. Mégha szaporábban is szeded a lépteidet, nem fogod észrevenni, hogy a trikó átnedvesedne. Nagy előnye, hogy nagyon gyorsan szárad, még akár séta közben is, a testen. A póló a hátizsák érintkezési pontjainál kissé szöszölődik. Ez azonban minden, más gyártóval is kapcsolatos tapasztalat alapján elkerülhetetlen - a merinó sajnos mindig törékenyebb és érzékenyebb a mechanikai sérülésekre a szintetikus anyagokhoz képest.

 

Értékelés 90 %

+

 • kényelmes, nem szúrós
 • meghosszabbított ujjak
 • jól kidolgozott szellőzés
 • még hosszú viselet után sem kellemetlen szagú
 • kiemelkedő hőszabályozó tulajdonságú

-

 • magasabb ár
 • törékeny anyag

 

Végső összefoglaló

Devold Hiking Half Zip Neck trikót hőszabályozó tulajdonságai és a kényelmes viselet miatt mindenképp ajánlom. Ez lett az egyik kedvenc darabom az outdoor ruhatáramban. Leginkább ősszel és tavasszal, 15 fok körüli hőmérsékleten használható, de nyáron, szabadtéri alváskor sem fogsz vele rosszul járni.

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Hugo Pelikan

Forrás: a szerző archívuma

TESZT: Petros M férfi technikai pulóver

Tesztek

Hogyan teljesített a Petros kapucnis pulóver a Zulu technikai ruhakollekcióból az osztrák Alpok kihívást jelentő körülményei között?

TESZT: Rodna W női technikai nadrág

Tesztek

A Zulu márka új funkcionális ruhakollekcióval jelentkezett, szélsőséges körülményekhez. Hogyan zajlott a Zulu Rodna W túranadrág tesztelése?

TESZT: Macin M férfi technikai nadrág

Tesztek

Ahogy tesztelőnk, Lukás mondja - nincs rossz idő, csak rossz ruházat. A mai tesztben a Zulu márka nadrágját fogja tesztelni.

Válogatásunk

30 240 Ft (22.88 %) 23 321 Ft

Összehasonlítom

20 780 Ft (10.59 %) 18 580 Ft

Összehasonlítom

11 040 Ft (36.96 %) 6 960 Ft

Összehasonlítom

Férfi boxer Lasting Noro

16 200 Ft (15 %) 13 770 Ft

Összehasonlítom

19 180 Ft (19.29 %) 15 480 Ft

Összehasonlítom

16 780 Ft (20.02 %) 13 420 Ft

Összehasonlítom

34 650 Ft (15.01 %) 29 450 Ft

Összehasonlítom

12 800 Ft (28.89 %) 9 102 Ft -tól

Összehasonlítom