Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

TESZT: Warg Snowind hótalp

A Warg Snowind hótalp ideális segítséget nyújt a mély hóban való járáshoz. Funkcionalitását és gyakorlati részleteit Marcel Fronko tesztelte.

Warg Snowwind hótalpak

 

Tartalom

 

Bevezető 

Hótalpakat mély hóban való sétákhoz választottam ki a síalpinjaimhoz kiegészítéseként. Jól emlékszem, két éve, amikor téli túrára indultam a Tátrában, félúton vissza kellett fordulnom, mert egészen derékig érő hóban gázoltam. Mit megadtam volna akkor egy hótaplért! Hullafáradtan tértem haza.

 

 

Jellemzők


Modell neve:

Snowind
Gyártó: Warg
Rendeltetés: Férfi / Női
Teherbírás: 100 kg
Súly: 2,4 kg

 

 • hótalp műanyag vázzal 
 • univerzális méret: 35-49
 • rögzítés pánttal és racsnival
 • integrált sarok a könnyebb haladáshoz az emelkedőkön
 • alumínium tüskék
 • teherbírás: 100 kg
 • alkalmasak a téli túrákhoz, könnyebb terepen 
 • A csomag tárolótokot is tartalmaz

 

Termék bemutatása

A SNOWIND modell tartós műanyagból készült integrált sarokkal a meredek terepen való mozgáshoz. A hótalp minden típusú lábbelihez alkalmas 35 és 49 közötti méretben. Ez utóbbi nagyságú lába talán senkinek nincs.

Hozzá tartoznak az alumínium tüskék az alsó oldalon a jeges terepen való könnyebb és biztonságosabb mozgás érdekében. Könnyen és gyorsan felvehető a cipő a fogazott műanyag pántnak köszönhetően, amit retesszel húzunk meg, akárcsak például a snowboard kötéseknél.

 

Az első próbálkozás előtt nem tanulmányoztam a hótalpakról semmit, mégis gond nélkül fel tudtam venni - nagyon egyszerű és intuitív. A hótalp teherbírása 100 kg, egy pár hótalp súlya 2,4 kg. A termék ráadásul praktikus textil tárolótokban érkezik. Lehet, hogy először nehezebbnek tűnnek, de én alig éreztem őket a lábamon. 

 

A tesztelés folyamata 

Mély hóban szerettem volna kipróbálni a hótalpakat, amiben az idei tél eleinte nem igazán volt együttműködő. Ideális feltételeket a Kubínská Hoľában, a Kis-Fátrában találtam meg. A hó magassága majdnem elérte az egy métert, így tudtam tesztelni a mozgás kényelmét olyan körülmények között, amiben valószínűleg sokat küszködnék hótalp nélkül.

Pár perc alatt felvettem a hótalpamat, rendesen megfeszítettem a pántokat és nekiindultam a havas tájnak. Már az elején széles lábnyom érzésem volt. A lábfejek eleve távolabb vannak egymástól a hótalp szélesebb alapja miatt. Hozzá kell szokni, ezért ha először húztok hótalpat a lábatokra, ne válasszatok túl hosszú utat. A térdetek és a csípőtök nem köszönné meg. Lassan kell kezdeni a hótalpon való a mozgás elsajátítását, és fokozatosan hozzáadni. 

Értelemszerűen gyalogláskor használjunk túrabotot. Nyilván sima felületen járni a legkényelmesebb, felfelé és lefelé gyalogolni pedig nagyobb kihívást jelent. Az első túra előtt mindenképpen jó, ha utánanéztek a helyes mozgástechnikának, hogy gyorsabban megszokjátok és megtanuljátok a helyes járást. Egy másik nagyon fontos tényező, amire vigyáztam, az volt, hogy a hótalpakat a havon tartsam. A hótalpak csak néhány centimétert süllyednek a hóba, és így kényelmes sétát tudtam élvezni.

 

Videó a tesztelésről 

 

Értékelés: 95 %

+

 • ár
 • minőségi kivitelezés 
 • egyszerű és funkcionális 
 • a hótalp kinézete
 • teljes hosszában alumínium tüskék
 • gyors felvétel
 • univerzális méret
 • nagy teherbírás

-

 • nem találtam semmit

 

Összefoglaló

Általános benyomásom a Snowind hótalpakkal kapcsolatban pozitív. Ha nem szerettek síelni, nem szeretnétek sok pénzt fektetni sífelszerelésekbe, de szerettek havas tájakon túrázni, akkor ezek a hótalpak az ideális választás számotokra. Ez a hótalp megfizethető, praktikus és mindenekelőtt funkcionális. Pozitívan értékelem a nagy teherbírását (néhány márkánál még ennél is alacsonyabbak vannak) és szép narancsszínét, aminek köszönhetően biztosan nem vesznek el a hóban. Ez a modell egyszerűen mindent tartalmaz, amire egy téli túrán szükségetek lehet, és nincs rajta semmi, ami akadályozná a mozgást. 

Az utazás előtt azt javaslom, hogy gondoljátok át, hogyan rögzítitek a hátizsákhoz a hótalpat. Jómagam 20 percig töprengtem rajta, és végül két szíjat használtam, amit az autó csomagtartójában találtam. A Snowind modellt mindenkinek tudom ajánlani, akik szeretnének sétálni a mély hóban, még a kitaposott ösvényen kívül is, és élvezni a békét és a csendet a csodálatos téli természetben. 

 

Hasznos linkek

Szerző: Marcel Fronko

Forrás: a szerző archívuma

TESZT: Merrell Moab 3 Gtx férfi túracipő

Tesztek

A mai a tesztünkben a Merrell túrabakancsot vesszük górcső alá.

TESZT: Fenix HM65R-DT fejlámpa

Tesztek

Ála kollégánk Albániában kalandozott, és tesztelte a Fenix rendkívül tartós és erős fejlámpáját. Hogy állta meg a helyét a fejlámpa?

TESZT: A ZULU gyermek softshell szettje

Tesztek

Hanka tesztelőnk nem csak munkatársunk az értékesítési osztályról, hanem két kisgyermek édesanyja is. A gyermek softshell ruhakollekció első tervei óta részt vesz a tesztelésben.

Válogatásunk

36 434 Ft (38.16 %) 22 530 Ft

Összehasonlítom

40 483 Ft (31.8 %) 27 610 Ft

Összehasonlítom

35 980 Ft (46.61 %) 19 210 Ft -tól

Összehasonlítom

28 030 Ft (44.1 %) 15 670 Ft

Összehasonlítom

56 059 Ft (35.07 %) 36 400 Ft

Összehasonlítom

52 780 Ft (32.08 %) 35 850 Ft

Összehasonlítom

35 980 Ft (46.61 %) 19 210 Ft -tól

Összehasonlítom

112 000 Ft (36.16 %) 71 500 Ft -tól

Összehasonlítom