Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

TESZT: Macin M férfi technikai nadrág

Ahogy tesztelőnk, Lukás mondja - nincs rossz idő, csak rossz ruházat. A mai tesztben a Zulu márka nadrágját fogja tesztelni.

 

Tartalom

 

Bevezető

A Zulu Macin M túranadrág ideális olyan outdoor tevékenységekhez, ahol alkalmazkodni kell tudni mindenféle időjárási körülményhez, és egy tartós külső rétegre van szükség. Itt érvényes a mondás, hogy nincs rossz idő, csak rossz ruházat.

 

Jellemzők


Modell neve:

Macin M
Gyártó: Zulu
Rendeltetés: Férfi
Méretek: S/M/L/XL/XXL
Súly: 270 g
Ruházat anyaga: DWR / Elasztán / Nejlon / Poliészter
Zsebek száma 2
Szín: kék / fekete

 

 • férfi túranadrág
 • 4Strech nejlon anyagból készült
 • vízlepergető DWR kezelés
 • öv mágneses rögzítéssel 
 • könnyű
 • formázott térdvarratok
 • fényvisszaverő logó a hátoldalon

 

A termék leírása

A Zulu Macin M nadrág nagyon könnyű (270 g) és kompakt, így szinte semmi helyet nem foglal el a táskánkban. Az anyag gyorsan száradó, szélálló és a DWR-kezelésnek köszönhetően víztaszító. Az első cseppek lecsorogtak, egy idő után az anyag elkezdte felszívni és átengedni a vizet, de miután az eső véget ért, az egész nadrág nagyon gyorsan megszáradt. A nadrág anyaga nagyon kényelmes, 4Stretch nejlon anyag (95% nejlon, 5% elasztán), amely kis súlyú, nagy rugalmasságú, és garantálja a kényelmes viseletet.

 

A nadrág a derekán gumírozott, cipzárral és gombbal záródik. Egy könnyű, mágneses csattal záródó fekete öv is tartozik a nadrághoz. A mágnes nagyon jól tart, egyszer sem volt olyan, hogy az öv kioldódott volna. A beállított méret nem enged ki.

 

A nadrág zsebei cipzárral záródnak, amit sok felhasználó üdvözölni fog, mivel a cipzár gondoskodik arról, hogy semmi se essen ki. A zsebek mélysége azonban nem túl mély, olyannyira, hogy bizonyos tevékenységek során nem elegendő a telefon zsebben hordásához. Egy tipikus érintőképernyős telefon volt benne, és amikor jobban felemeltem a lábam (ferrata mászás közben), azt tapasztaltam, hogy a zsebek nem elég mélyek - a telefon a csípőcsontomba nyomódott.

 

Szabás

A nadrág inkább modern, keskenyebb szabású, így jól áll a sportos alkaton. Ugyanakkor nagyon rugalmas, így nem korlátozza a mozgást még a nehezebb outdoor tevékenységek során sem (pl. hegymászás vagy ferrata, ahol elég magasra kell emelni a lábat). A lábak végeinél azonban lehetne egy kicsit szélesebb, hogy a túrabakancs fölé lehessen húzni. Sikerült ráhúznom, de az anyag már eléggé feszült.

 

A tesztelés folyamata 

A nadrágot az osztrák Alpok hegyvidéki körülményei között teszteltem. A nadrág anyaga (4Stretch) inkább nyárra alkalmas, de én technikai alsó réteg nélkül szeles és esős időben, 0-5 °C körüli hőmérsékleten hordtam a nadrágot a hegyekben, és nem fáztam - de ez természetesen egyéni. A nadrágot még napsütéses időben is használtam, 15°C körüli hőmérsékleten, és a légáteresztő képességének köszönhetően nagyon jól szellőzik, így nem izzadt és melegedett benne az ember.

 

Értékelés: 90%

+

 • Vízlepergető
 • Kellemes anyag
 • Rugalmas
 • Jó szabás

-

 • Keskeny nadrágszár
 • Bizonyos tevékenységekhez nem elég mély zsebek

 

Végső összefoglaló

A Zulu Macin M túranadrág kiváló választás mindenkinek, akinek tartós, mégis kényelmes, rugalmas és gyorsan száradó külső rétegre van szüksége. Légáteresztő képességének és DWR vízlepergető kezelésének köszönhetően a nadrág minden időjárási körülményhez alkalmas.

 

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Lukas Zych

Forrás: a szerző archívuma

TESZT: Petros M férfi technikai pulóver

Tesztek

Hogyan teljesített a Petros kapucnis pulóver a Zulu technikai ruhakollekcióból az osztrák Alpok kihívást jelentő körülményei között?

TESZT: Rodna W női technikai nadrág

Tesztek

A Zulu márka új funkcionális ruhakollekcióval jelentkezett, szélsőséges körülményekhez. Hogyan zajlott a Zulu Rodna W túranadrág tesztelése?

TESZT: Hoverla W női technikai pulóver

Tesztek

Igazi technikai ruházatot keresel? Egy új technikai ruházati kollekció lehet az, amit kutatsz.

Válogatásunk

Férfi nadrág

20 640 Ft (45.83 %) 11 180 Ft

Összehasonlítom

26 380 Ft (37.98 %) 16 360 Ft

Összehasonlítom

62 400 Ft (44.25 %) 34 790 Ft -tól

Összehasonlítom

84 780 Ft (37.91 %) 52 640 Ft -tól

Összehasonlítom

78 167 Ft (49.67 %) 39 340 Ft -tól

Összehasonlítom

Fenntarthatóság: Öko termék

31 840 Ft (48.78 %) 16 310 Ft -tól

Összehasonlítom

60 780 Ft (42.61 %) 34 880 Ft

Összehasonlítom

53 167 Ft (45.91 %) 28 760 Ft -tól

Összehasonlítom

Fenntarthatóság: Öko termék