Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

TESZT: Merrell Moab 3 Gtx férfi túracipő

A mai a tesztünkben a Merrell túrabakancsot vesszük górcső alá.

 

Tartalom

 

Bevezetés és első benyomás 

Az első benyomásom erről a cipőről nagyon kellemes volt, mivel eléggé könnyű lábbeli, amely kiváló tulajdonságokkal rendelkezik és nagyon kényelmes. Gore-tex membránjával, csúszásmentes Vibram talpával és súlyával a több mint 40 éve piacon lévő Merrell egyik legsokoldalúbb cipője.

 

Jellemzők


Termékcsalád:
Moab 3 GTX
Gyártó: Merrell
Rendeltetés: Férfi és női
Súlya: 920 g
Középtalp: EVA habszivacs
Cipőtalp: Vibram

 

 • Gore-Tex®
 • nagyfokú kényelem
 • Kinetic Fit talpbetét TM
 • Merrell Air Cushion
 • talpak stabilitása
 • ütéscsillapítás
 • újrahasznosított anyagok

 

A cipő egyes részeinek rövid leírása

A talp anyaga a Vibram cégtől származik, és kiváló tapadást biztosít sziklákon, köveken és sáros terepen. Ha a kövek vagy a szikla nedves, néha még a Vibram is megcsúszik. A viszonylag jól elkülönülő és mély mintázatnak köszönhetően azonban nem csúszik a havon. A talp elég szilárd ahhoz, hogy még az éles sziklák sem érződnek a kihívást jelentő sziklás hegyi terepen, ugyanakkor nem olyan merev, hogy a járás kényelmét rontaná. A könnyű EVA hab középtalp és a kivehető lábformájú Kinetic Fit Base talpbetét szintén kényelmes viseletet biztosít. Ez a formázott talpbetét valóban észrevehető a cipőben, és jelentősen hozzájárul a kényelemhez. A Merrell Air Cushion technológiája segít tompítani a sarok ütéseit, és segíti az általános stabilitást, ami nagyon jó. Tartós és kellemes anyagból készült a bélése.

 

A cipő alakja 

A cipő szélessége inkább a olyan embereknek felel meg, akiknek normál vagy keskenyebb a lábfejük. A szélesebb lábfejnek problémát okozhat a vízszintes síkban történő kellemetlen nyomás. Ezzel szemben úgy tűnik, hogy a magasabb lábfej nem jelent problémát ezeknél a cipőknél. A fűzés lehetővé teszi a lábfej jó rögzítését, így még az alacsony bokájú emberek sem szenvednek a lábfej elmozdulásától, amikor dombnak lefelé vagy felfelé sétálnak. A cipő hátsó része, a sarokrészen nagyon kényelmes, és nincs olyan kellemetlen varrás, amely nyomna vagy vízhólyagokat okozna.

 

Felhasznált anyagok

A cipő felső részén disznóbőrből készült velúrbőr található Mesh anyaggal kombinálva, amely egy újrahasznosított háló. Ez meglehetősen robusztusnak tűnik, és nem áll fenn a veszélye annak, hogy egyszerűen elszakadjon a sziklákkal vagy ágakkal való érintkezéskor. A cipő orra gumival van bevonva, ami kiváló védelmet nyújt a rúgások vagy szakadások megelőzésére. Az a tény, hogy több anyagot használtak a cipő felsőrészén, megnöveli a varratok számát és ezzel az anyag/varrat kifáradásának valószínűségét hosszabb viselés után, de ezt még nem tudom megítélni, mivel még használom olyan régóta ezt a cipőt. Másrészt növeli a légáteresztő képességet, csökkenti a cipő súlyát és száradási idejét.

 

Membrán

A túracipő Gore-tex membránnal van ellátva, amely tökéletes védelmet biztosít a víz behatolása ellen. Ez természetesen korlátozza a légáteresztő képességet, de a Gore-tex a legjobb membránok közé tartozik a piacon a vízáteresztő képesség és a légáteresztő képesség arányát tekintve. A cipő nyelve párnázott és belülről varrott, ami megakadályozza a szennyeződés és a víz bejutását. Így a lábad megússza szárazon még kisebb hegyi patakokban való gázolást is. Örültem ennek a funkciónak a cipőm tisztításakor, elég volt csak néhány percre állnom a patakban, és a cipőm máris tiszta és mégis száraz maradt.

 

Fűzés

A fűzés itt nagyon jól meg lett tervezve, és lehetővé teszi a lábfej megfelelő tartását, hogy megakadályozza a cipőben való elmozdulást. A cipőfűzők teljesen újrahasznosítható anyagokból készülnek, viszonylag vastagok, kellemes tapintásúak és nem dörzsölődnek le. Nem vettem észre, hogy sétálás közben spontán kioldódnának.

 

A tesztelés folyamata

A Merrel Moab 3 GTX túracipőt őszi időben sáros terepen, de téli időben is havas, olykor jeges felületeken is teszteltem. A talp mintázata valóban nagyon jellegzetes, ami a Vibram anyaggal kombinálva minden felületen érezhető. Óvatosabb gyaloglásnál még fagyos havon sem okozott gondot az esetleges csúszás. A cipővel kapcsolatban csak annyit kifogásolnék, hogy a cipő talpát és felső részét is nehéz tisztítani, mivel mindkét rész eléggé tagolt. Azonban annak köszönhetően, hogy a cipők vízállósága is tökéletesen helytállt, nem kell aggódni a nagyobb vízmennyiség használatától. A cipő viselése valóban nagyon kényelmes, a cipő formázott talpa kényelmes, nem nyom sehol, nem keletkeznek hólyagok.

 

Értékelés: 95%

+

 • Súly
 • Vibram
 • GORE-TEX®
 • kényelmes viselet
 • formázott talppbetét

-

 • több anyag és varrás a cipő felső részén

 

Összefoglalás

Nagyon elégedett vagyok a Merrel Moab 3 GTX túracipővel, és csak ajánlani tudom más outdoor rajongóknak is, akik sokoldalú és vízálló lábbelit keresnek.

 

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Lukas Zych

Forrás: a szerző archívuma

TESZT: Fenix HM65R-DT fejlámpa

Tesztek

Ála kollégánk Albániában kalandozott, és tesztelte a Fenix rendkívül tartós és erős fejlámpáját. Hogy állta meg a helyét a fejlámpa?

TESZT: A ZULU gyermek softshell szettje

Tesztek

Hanka tesztelőnk nem csak munkatársunk az értékesítési osztályról, hanem két kisgyermek édesanyja is. A gyermek softshell ruhakollekció első tervei óta részt vesz a tesztelésben.

TESZT: Petros M férfi technikai pulóver

Tesztek

Hogyan teljesített a Petros kapucnis pulóver a Zulu technikai ruhakollekcióból az osztrák Alpok kihívást jelentő körülményei között?

Válogatásunk

67 180 Ft (41.86 %) 39 060 Ft -tól

Összehasonlítom

67 180 Ft (21.69 %) 52 610 Ft

Összehasonlítom

15 040 Ft (12.9 %) 13 100 Ft

Összehasonlítom

2 122 Ft (0.1 %) 2 120 Ft

Összehasonlítom

Impregnáló viasz Atsko Sno Seal fekete 100g

4 220 Ft

Összehasonlítom