Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

TESZT: Warg Downjack M férfi tollkabát

A Warg márka tollkabátját ma Andrej Urbanec teszteli le nekünk.

 

Tartalom

Bevezető 

A Warg outdoor márka nem tartozik a piac jól ismert szereplői közé, ezért döntöttem úgy, hogy tesztelem a termékeiket. A gyártó elsősorban az outdoor felszerelésekre, ruházatra és kiegészítőkre összpontosít. Kínálatukból már teszteltem túrabotot, most pedig a Warg Downjack Man pehelykabát mellett döntöttem.

 

Jellemzők


Elnevezés:
Downjack
Gyártó: Warg
Súlya: 371 g
Ruházat anyaga: 100% Nylon / DWR/ Toll
Szigetelő töltet: Kacsatoll
Zsebek száma 3
Kapucni: kapucnival

 

 • könnyen csomagolható 
 • a tollkabát töltőanyaga: kacsatoll 90/10, 600 cuin
 • DWR C6 vízhatlan kezelés
 • hosszított hátrész
 • két elülső zseb
 • saját kapucnijába csomagolható
 • az ujjak végén és a törzs alsó részén rugalmas szegély

 

Tesztelés 

Eredetileg kicsit más terveim voltak, de végül a Jeseníky és a Beszkidek gerincére vittem magammal a kabátot. Úgy gondoltam, hogy az enyhe téli idő, az 1000 m feletti magasság és az időnkénti havazás bizonyára jó körülményeknek bizonyulnak a kabát tulajdonságainak leteszteléséhez. 

 

Downjack Man férfi tollkabát

Először a meglehetősen könnyű súlya tűnik fel. A 371 gramm súlyú, légáteresztő nejlonból készült ultrakönnyű kabát azt a benyomást kelti, hogy szinte nincs is rajtam semmilyen kabát. Ugyanakkor a kacsatoll töltet jó szigetelő tulajdonságokat biztosít. A kabát így alkalmas mérsékelten hideg időben külső rétegként, vagy hidegebb időben egy másik kabát alatti rétegként. A pehelytoll biztosítja az anyag ideális rugalmasságát és telítettségét - loftját. A kabát becsomagolása az utazáshoz egyáltalán nem jelentett problémát, mivel teljesen egyszerűen a saját kapucnijába csomagolható és minimális helyet foglalt a hátizsákban. 

 

Zsebek

A cipzáras zsebek nagyszerűek, és rengeteg helyet biztosítanak akár a kezeknek, vagy akár egy kisebb teás termosznak. A mellzseb is cipzáros, és ideális olyan apró tárgyak tárolására, amelyeket biztosan nem szeretne elveszíteni útközben. Ezen kívül a kabát belsejében is vannak zsebek, szóval rengeteg hely marad a személyes holmik tárolására.

 

Kapucni

Az ujjak és a kapucni sztreccs szegélye ideális illeszkedést biztosít, így a hideg szél nem hatol be a kabátba. Ugyanakkor a hosszabb hátoldali szegély nagyon jól védi a nyakat, és melegen tartja. Különösen a Jeseníky-hegység gerincén értékeltem ezeket a tulajdonságokat, ahol a szél igazán kellemetlen volt. A Praděd-hegy a szeles időjárásáról ismert. A Warg Downjack Man kabát hő- és szigetelő tulajdonságainak köszönhetően azonban nagyon kényelmesen és komfortosan éreztem magam. 

A téli közegben való rövid tartózkodásom során nem volt alkalmam kellőképpen letesztelni a kabát vízlepergető tulajdonságát, de úgy gondolom, hogy mérsékelt páratartalomban is kitűnően működik.

Amit leginkább hiányoltam, az a gallér kerületének beállítási lehetősége volt, amelyet nem lehetett a nyaknál meghúzni, hogy méginkább támogassa az egyébként jó szigetelést. Ezt egy körsállal kellett megoldanom, amivel kitöltöttem és lezártam a szabad helyet. Néhány belső varrat kopásnyomokat mutatott többszöri használat után, és a szálak részben lazulni kezdtek. 

 

Értékelés: 85%

+

 • ultrakönnyű, légáteresztő nejlonból készült kabát
 • kacsatoll töltet
 • kiváló hőszigetelő tulajdonságok 
 • cipzáras elülső és mellkasi zsebek
 • könnyű, jól csomagolható kapucni
 • sztreccs szegély az ujjakon és a kapucnin
 • víztaszító bevonat 

-

 • a gallér kerülete nem állítható
 • néhány belső varrás már néhány használat után is kopásnyomokat mutat

 

Végső összefoglaló 

Összességében igazán pozitívan értékelem ezt a terméket. A Warg Downjack Man Jacket ideális termék a softshell kabátok és a hagyományos pehelykabátok között. Az időjárás szeszélyei, a hideg és a szél nem tud meglepni ebben a kabátban, ráadásul kényelmes és kellően védettnek érzed magad benne. Mindenkinek ajánlom ezt a kabátot. 

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Andrej Urbanec

Forrás: a szerző archívuma

TESZT: Merrell Moab 3 Gtx férfi túracipő

Tesztek

A mai a tesztünkben a Merrell túrabakancsot vesszük górcső alá.

TESZT: Fenix HM65R-DT fejlámpa

Tesztek

Ála kollégánk Albániában kalandozott, és tesztelte a Fenix rendkívül tartós és erős fejlámpáját. Hogy állta meg a helyét a fejlámpa?

TESZT: A ZULU gyermek softshell szettje

Tesztek

Hanka tesztelőnk nem csak munkatársunk az értékesítési osztályról, hanem két kisgyermek édesanyja is. A gyermek softshell ruhakollekció első tervei óta részt vesz a tesztelésben.

Válogatásunk

61 980 Ft (44.51 %) 34 390 Ft

Összehasonlítom

7 180 Ft (35.38 %) 4 640 Ft -tól

Összehasonlítom

7 730 Ft (44.5 %) 4 290 Ft

Összehasonlítom

9 880 Ft (42.91 %) 5 640 Ft

Összehasonlítom

7 510 Ft (43.01 %) 4 280 Ft

Összehasonlítom

15 400 Ft (32.47 %) 10 400 Ft

Összehasonlítom

6 380 Ft (30.09 %) 4 460 Ft

Összehasonlítom