Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

TESZT: Warg Downjames férfi tollkabát

A toll egy nagyon népszerű anyag, amely nemcsak melegen tart, hanem nagyon jó tartóssággal is rendelkezik. Nézzük meg, hogyan állja ki a Warg új kabátmodellje a tesztelést. A Downjames kabát rengeteg funkcióval rendelkezik, és kedvező árával is meglep.


Tartalom

 

Bevezető

A Warg Down James tollkabátot a Magas-Tátrában való emelkedőkhöz és a városi rendszeres használatra is választottam. Az értékesítő fotóin különösen lenyűgözött a tökéletes loft, azaz a kabát bolyhossága, amely 90/10 arányban kacsapehelytollakból és apró tollakból áll. A kabát töltési kapacitása 650 cuin, de első pillantásra inkább 700+ cuinra becsülném. A kabátnak nagyon kedvező ára van, miközben azt merem állítani, hogy a paraméterei a magasabb árkategóriájú kabátokkal versenyeznek. Meglátjuk tehát, hogy a terheléses teszt és az azt követő hosszabb távú használat után is megállja-e a helyét. 

 

Jellemzők


Modell neve:

Downjames
Gyártó: Warg
Tömeg 640 g
Ruházat anyaga: 100% Nejlon / DWR/ Toll
Szigetelő töltet: Kacsatoll
Zsebek száma 4
Hosszított hátsó résszel rendelkezik: Igen
Rendeltetés: Férfi

 

 • a tollkabát töltőanyaga: kacsatoll 90/10, 650 cuin
 • DWR C6 vízhatlan kezelés
 • kétkocsis YKK cipzár
 • tépőzárral állítható ujj 
 • több irányból állítható kapucni
 • összehúzható szegély a törzs alsó részén
 • az anyag "légáteresztő", így megakadályozza, hogy a szigetelőanyag kívülről nedvesedjen

 

Kapucni

A kabátnak tökéletesen kidolgozott kapucnija van, valójában a legjobb kivitelezés, amit eddig hasonló kabátokon láttam. Szélessége és kerülete gyorsan és egyszerűen állítható a húzózsinórok segítségével. A kapucni így tökéletesen illeszkedik, nem esik az arcunkba, követi a fej profilját, és tökéletesen megakadályozza a keletkező hő távozását. 

 

Cipzár

Az elején egy kicsit küszködtem a cipzárral, amely beragadt, és nagy erő kellett a felhúzásához. Néha féltem, hogy elszakítom a cipzárt, de idővel megengedett. Nem tudom, hogy ez csak egy konkrét termék hibája-e. Normál körülmények között ez nem zavar annyira, de hegymászáskor, vagy a hegyekben fagyos hőmérsékleten nem volt kellemes. 

 

Hátrész és hőszigetelés

Nagyra értékelem a meghosszabbított hátrészt, amely megvédi a hátat a széltől és a hidegtől. A kabát formája egészében jól illeszkedik a testhez, soha nem húzódik el, és így növeli a szigetelő tulajdonságokat. Az alsó szegély szélessége szabványos húzózsinórral állítható, akárcsak az ujjak szélessége tépőzárral. A kabátnak összesen négy cipzáras zsebe van - kettő oldalt, egy mellkasi és egy belső zseb. 

 

Tesztelés 

Térjünk át magára a tesztelésre, amely a városban zajlott plusz hőmérsékleten. A kabátot egy pólóra húztam fel, és kicsit aggódtam, hogy teljesen át fogom izzadni. Azonban semmi ilyesmi nem történt.

Teljesen ellentétes körülmények uralkodtak a Magas-Tátra csúcsai között, ahol a hőmérséklet -15 fokig csökkent. Természetesen a dzseki a csomagomban volt a mászás alatt, és nagyra értékeltem a csúcson a fagyos hőmérsékletben, ahol tökéletesen felmelegített egy merinó pólóval és egy könnyű pulóverrel kombinálva. 

 

Vízlepergető DWR kezelés

A Downjames DWR C6 vízlepergető kezeléssel rendelkezik, de eső esetén inkább nem használnám ezt a kabátot, mert a tollak biztosan felszívnak egy kis vizet és elveszíthetik szigetelő tulajdonságait. Eső esetén szinte mindig plusz a hőmérséklet, így ennek a kabátnak nincs igazán haszna ilyen körülmények között.

 

Csomagolhatóság

Elég könnyen be lehet pakolni a tárolótokba, amit egy másik kabáttól használtam. Talán egy kicsit kár, hogy tárolótok nem tartozik a kabáthoz. Ezzel egy kicsit több helyet foglal el a hátizsákban. 

 

Értékelés: 80%

+

 • nagyszerű loft
 • ár
 • tökéletes kapucni kidolgozás
 • jó szigetelő tulajdonságok
 • letisztult dizájn 

-

 • nincs tárolótok, amibe a kabátot becsomagolhatnánk
 • a cipzárat nehezebben lehet be- és kikapcsolni

 

Záró összefoglaló 

Összességében nagyon elégedett vagyok a kabáttal. A Warg márkával még nincs tapasztalatom, így majd meglátom, hogy a kabát hogyan bírja idővel, és hány szezont bír ki. 

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Marcel Fronko

Forrás: a szerző archívuma

TESZT: Petros M férfi technikai pulóver

Tesztek

Hogyan teljesített a Petros kapucnis pulóver a Zulu technikai ruhakollekcióból az osztrák Alpok kihívást jelentő körülményei között?

TESZT: Rodna W női technikai nadrág

Tesztek

A Zulu márka új funkcionális ruhakollekcióval jelentkezett, szélsőséges körülményekhez. Hogyan zajlott a Zulu Rodna W túranadrág tesztelése?

TESZT: Macin M férfi technikai nadrág

Tesztek

Ahogy tesztelőnk, Lukás mondja - nincs rossz idő, csak rossz ruházat. A mai tesztben a Zulu márka nadrágját fogja tesztelni.

Válogatásunk

82 130 Ft (49.28 %) 41 660 Ft

Összehasonlítom

97 630 Ft (40.26 %) 58 320 Ft

Összehasonlítom

141 280 Ft (20 %) 113 020 Ft

Összehasonlítom

116 230 Ft (35.47 %) 75 000 Ft

Összehasonlítom

116 230 Ft (35.47 %) 75 000 Ft

Összehasonlítom

77 480 Ft (29.03 %) 54 990 Ft

Összehasonlítom

115 840 Ft (20 %) 92 670 Ft

Összehasonlítom

133 600 Ft (20 %) 106 880 Ft

Összehasonlítom