Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

TESZT: Warg Downjane W női tollkabát

Ma a Warg Downjane női tollkabátot teszteljük. Vajon ez a kabát csak a városban vagy a hegyekben is viselhető? Ezt fogjuk megvizsgálni ebben a cikkben.


Tartalom

 

Bevezető

A dilemma, hogy hideg napokon viseljünk-e valami jól kinéző tisztességes ruhát, ami nem melegít, vagy kb. tíz réteget viseljünk, megoldható egy pehelykabáttal, amely ma már sokak ruhatárának nélkülözhetetlen része. És mi lenne, ha még a fenekünk és a combunk se fagyna meg a hidegben? A Downjane Warg pehelykabát egy ilyen elegáns és meleg megoldás, ami nem csak városi használatban, de a szabadban is a társad lehet. A kabát tartósságát és hőkomfortját az utóbbi környezetben teszteltük.

 

Jellemzők 


Elnevezés:

Downjane W
Gyártó: Warg
Súlya: 683 g
Anyaga: 100% Nylon / Toll
Rendeltetés: Női
Zsebek száma
Szigetelő töltet típusa: Toll
Szín: fekete / kék

 

 • közepes töltetű női kabát
 • DWR C6 vízhatlan kezelés
 • kétkocsis YKK cipzár
 • összehúzható gumival ellátott kapucni
 • kacsatoll 90/10/ 650 cuin 
 • belső cipzáras zseb 
 • rugalmas mandzsetták a kézelőn

 

Melegít?

Fagyos napokon tollkabát nélkül a hegyekbe menni manapság elképzelhetetlen néhány ember számára, különösen az olyan didergők számára, mint én.

Hogy melegen tartott-e? Naná, hogy igen, hiszen tollkabát! A töltöttségi szintje 650 cuin, ami egy elegáns átlagértéknek felel meg. A tolltöltet aránya 90:10. Minél több a pehelytoll a töltetben, annál jobb a csomagolhatósága, de annál rövidebb az élettartama. Jelen esetben ideális arányról beszélünk. A kabát tölteteként kacsatollat használtak - a libatoll esetében valószínűleg más árszinten mozognánk.

Figyelembe véve a kabát loftját, és azt a nagy felületet, amelyet a testen elfoglal, nagyon könnyű, mindössze 683 gramm. Könnyen elfér egy hátizsákban, és nem foglal el sok helyet.

 

Eelegáns és egyben sportos 

Bár első pillantásra úgy tűnhet, hogy a kabát inkább a városban és kisebb kirándulásokra való, én adtam neki egy esélyt, hogy bizonyíthasson, mégpedig szélsőségesebb körülmények között, a hegyekben. A derékban szűkített szabás optikailag karcsúsítja a női alakot, és összességében elegáns megjelenést kölcsönöz. A térd feletti alsó rész bővítésnek köszönhetően az intenzívebb mozgás során elkerülhető az esetleges felgördülés és a korlátozás bizonyos mozdulatok során.

 

Ujj, kapucni, zsebek

Nagyra értékelem az ujjvégeket, amelyek kellemes rugalmas mandzsettával rendelkeznek, mert ezeken keresztül a hideg nem hatol be a kabát belsejébe. A kabát ujjai megfelelően hosszúak ahhoz, hogy bizonyos mozdulatok esetén ne csússzanak fel és ne hagyják a csuklót fedetlenül.

 

A kabáton 3 zseb található, amelyek közül 2 klasszikus külső zseb cipzárral, ahol nem bírok betelni a belső béléssel, amely puha tapintású és szinte azonnal felmelegíti a kezet. A harmadik, szintén cipzáras zseb a kabát belső oldalán található, és úgy tűnik, hogy szinte feneketlen.

A nagy kapucni gond nélkül lefedi az egész fejet átfedéssel. Az oldalsó két gumis zsinór ennek a személyre szabására szolgál. A magas gallér megakadályozza a hideg behatolását a nyak körül. A kétirányú cipzár becsípődés elleni védelemmel van ellátva az áll alatt.

 

A tesztelés folyamata 

Amellett, hogy a városban és kisebb kirándulásokon is hordtam a Warg Downjane kabátot, próbára tettem egy többnapos hegyi túrán, kb. -10°C-os hőmérsékleten is. Először szkeptikus voltam a méret, a súly és a használhatóság tekintetében, de kellemesen csalódtam. Térd fölötti fazonjának köszönhetően felváltotta a népszerű tollszoknyák funkcióját is. Remekül bevált felső rétegként. Meleg középrétegként is működött egy nem tervezett esti kaland során - egy membrános kabát alá is elfér, de úgy fogsz benne kinézni, mint egy jóllakott mackó.

A vállakon és a háton még egy nagyobb, körülbelül 10 kg súlyú hátizsák többszöri viselése után sem látszanak kopásnyomok.

A fagyos napok után, száraz és nedves időben, plusz hőmérsékleten, olvadáskor is hasznát vettem a kabátnak. A víztaszító DWR-kezelésnek köszönhetően a kabát gond nélkül elbánt a levegő nedvességével, a szitáló esővel, valamint egy rövid, könnyű zivatarral is. Én azonban szándékosan nem vinném ki az esőbe, inkább otthon hagynám. 

 

Értékelés: 90%

+

 • ár- érték arány
 • magasított szegély a nyaknál 
 • elasztikus mandzsettákkal végződő ujj
 • kellemes anyag a zsebek belsejében
 • feneketlen belső zseb
 • nagyméretű, összehúzható kapucni 
 • elasztikus női szabásvonal

-

 • nem találtam semmit

 

Végső összefoglaló 

Bevallom, nem igazán vagyok kabátot viselő típus - a hagyományos, illetve tollkabátokra gondolok. Ha tehetem, a sportos stílust részesítem előnyben. Ennek ellenére el kell ismernem, hogy ennek a kabátnak a viselésekor számos előnnyel találkoztam, mint pl. a hőkomfort, csomagolhatóság, méretéhez képest alacsony súly, elegáns női szabás. Többek között ezért is viselem minden nap felső rétegként úgy a városban, mint a természetben. Néha kihullik belőle egy-egy tollpihe,de ez nem szokatlan jelenség. 

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Tereza Pavlíková

Forrás: a szerző archívuma

TESZT: Merrell Moab 3 Gtx férfi túracipő

Tesztek

A mai a tesztünkben a Merrell túrabakancsot vesszük górcső alá.

TESZT: Fenix HM65R-DT fejlámpa

Tesztek

Ála kollégánk Albániában kalandozott, és tesztelte a Fenix rendkívül tartós és erős fejlámpáját. Hogy állta meg a helyét a fejlámpa?

TESZT: A ZULU gyermek softshell szettje

Tesztek

Hanka tesztelőnk nem csak munkatársunk az értékesítési osztályról, hanem két kisgyermek édesanyja is. A gyermek softshell ruhakollekció első tervei óta részt vesz a tesztelésben.

Válogatásunk

80 580 Ft (41.81 %) 46 890 Ft

Összehasonlítom

Gyerek dzseki Reima Vantti

20 978 Ft (26.16 %) 15 490 Ft -tól

Összehasonlítom

46 240 Ft (30.64 %) 32 070 Ft

Összehasonlítom

Férfi dzseki Sam73 Ron

32 392 Ft (30.01 %) 22 670 Ft

Összehasonlítom

Férfi télikabát Trimm Paco

46 240 Ft (30.64 %) 32 070 Ft

Összehasonlítom

Férfi dzseki Zulu Vergio M

34 080 Ft (54.84 %) 15 390 Ft

Összehasonlítom

39 580 Ft (55.91 %) 17 451 Ft -tól

Összehasonlítom

71 660 Ft (42.02 %) 41 550 Ft -tól

Összehasonlítom