Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

TESZT: Warg Flametower főző

Ha főzőt kerestek, mindenképpen vessetek egy pillantást a Flametower modellre a Warg márktától. Az erről a kompakt főzőről készült recenziót Gabriela Weissová írta.

 

Tartalom

 

Bevezető 

Az utóbbi időben nagy érdeklődés figyelhető meg a kempingezés és a hozzá kapcsolódó szabadtéri főzés iránt. Nézzük meg együtt, hogy sikerült a Warg gázfőző értékelése, amely gond nélkül elkísérhet téged bármelyik kalandos utazásodra. Velem személy szerint a Warg Flametower főző egy túrára jött el a Jeseníky-hegység egyik legszebb helyére. A civilizációtól távol eső egésznapos kiránduláson értékelem, ha valami meleg ételt ehetek. Természetesen a főzőt elsősorban hosszabb hegyi átkelésekhez vagy kempingezéshez tervezték, de egynapos túrán vagy sítúrán is jól jöhet.

 

Jellemzők


Termékcsalád:

Flametower
Gyártó: Warg
Méretek: 13 x 21 cm
Súly: 490 g
Főző teljesítménye 2200 W
Piezo: Igen

 

 • beépített hőcserélő
 • edény 1 literes űrtartalommal
 • az egész készlet a fő edénybe helyezhető be
 • 1 liter víz felmelegítése - 4:50 perc/12 g gáz
 • átalakító a más edényekben történő főzéshez
 • a gázpalack nem tartozék

 

Termék bemutatása

Amikor a tűzhelyet kézhez vettem, rögtön feltűnt, hogy milyen remekül van csomagolva. Az összes szükséges kellék, beleértve a gázbombát (100 g), amely nem tartozik a csomaghoz, belefér egy "főzőedénybe", majd a csomagban található tasakba illeszkedik. Ez egy igazán kompakt csomag, amely nem foglal sok helyet. 

 

Tesztelési folyamat és a főző egyes részei

Alább a Warg Flametower különböző részeit ismertetjük. Ebben az áttekintésben az egyes szinteket sorban mutatjuk be, és az alapoktól indulunk.

A tűzhely egy stabil, háromlábú összecsukható állványra (patronstabilizáló) helyezhető. Az állvány műanyagból készült, de meglepett, hogy mennyire erős és megingathatatlan még a sziklákon is. A szél fújt a tesztelés alatt, de az állvány jól teljesített a terhelési tesztben! Az állványon hornyok vannak a kétféle méretű bomba "behelyezésére". Énmagam egy 100 grammos bombával teszteltem a főzőt, amely szépen befér a hornyokba. A bombára csavarozzuk az égőt és a szélvédőt egyben.

 

Van egy nagyszerű kütyü a tűzhelyen a gyújtáshoz. Nincs szükségünk gyufára, öngyújtóra vagy tűzkőre. A főző "piezo" öngyújtással van felszerelve. Elég csak megnyomni a gyújtás "gombot", és az első próbálkozásra „lángra gyúl”! Nagyon hideg és szeles idő volt a tesztelés alatt, ezért nagyon értékeltem az egyszerű gyújtást. A szélvédő garantálja, hogy a láng nem alszik ki könnyen, felgyorsítja a főzési időt (a gyártó szerint akár 30%-kal) és végül gázt takarít meg. Magára a gázrózsára a szélvédővel illeszthetjük a redukciót például a csajkát, vagy a közvetlenül a főzőhöz tervezett edényt, amely a csavarás után „rákattan”, és tökéletesen tart az gázrózsán. Nem kell aggódnunk, hogy az ebédünk leesik a sparheltról.

 

Az edény űrtartalma 1 liter. A skála a tartály belsejében 0,25 literes lépésekben van feltüntetve. A tartály egyben vízmérőpohárként is szolgál. Neoprén burkolat fedi, amely megvédi az edényt a sérülésektől, és ami még fontosabb, a bennünket az égési sérülésektől óv meg. A neoprén finom kék és fekete színű, hegyi motívummal és Warg márkajelzéssel. A fogantyú stabil, fém, műanyag felülettel és zárral rendelkezik, hogy kezelés közben ne tudjon összecsukódni. Tökéletes "építőjátékunk" utolsó darabja a műanyag fedél, amely átlátszó, így láthatjuk, hogy forr-e a víz. A fedél szilikon fogantyúval rendelkezik, amely nem éget. Ugyanakkor a fedelén egy lyuk van, így szűrőként is szolgálhat. Főzés után visszapakolunk mindent a tartályba, és hogy a főzőedény ne essen szét például a hátizsákban, azt egy biztonsági zárral ellátott, behajtott fogantyúval rögzítjük. A zárat a fogantyún keresztül húzzuk. 

 

Értékelés: 100%

+

 • kompakt csomagolás 
 • piezo gyújtás
 • neoprén borítás 
 • szélvédő 
 • ár

-

 • nem találtam semmit

 

Végső összefoglaló

Teljesen elégedett voltam a főzővel. Mindenképpen ajánlom. Tetszik a formatervezés, a funkcionalitás, a praktikusság. Nincs benne semmi kivetnivaló, és ideális felszerelésnek tartom minden olyan vidéki kiránduláshoz, ahol valami meleggel szeretnénk megtömni a bendőnket. 

 

Hasznos linkek

Szerző: Gabriela Weissová

TESZT: Petros M férfi technikai pulóver

Tesztek

Hogyan teljesített a Petros kapucnis pulóver a Zulu technikai ruhakollekcióból az osztrák Alpok kihívást jelentő körülményei között?

TESZT: Rodna W női technikai nadrág

Tesztek

A Zulu márka új funkcionális ruhakollekcióval jelentkezett, szélsőséges körülményekhez. Hogyan zajlott a Zulu Rodna W túranadrág tesztelése?

TESZT: Macin M férfi technikai nadrág

Tesztek

Ahogy tesztelőnk, Lukás mondja - nincs rossz idő, csak rossz ruházat. A mai tesztben a Zulu márka nadrágját fogja tesztelni.

Válogatásunk

16 167 Ft (12.23 %) 14 190 Ft

Összehasonlítom

Gázpalack Pinguin 220g

1 320 Ft

Összehasonlítom

Gázpalack Pinguin 230g

2 480 Ft

Összehasonlítom

14 233 Ft (15.2 %) 12 070 Ft

Összehasonlítom

2 317 Ft (24.04 %) 1 760 Ft

Összehasonlítom

Üzemanyag palack kupak Soto Fuel Bottle Cap

2 540 Ft (9.84 %) 2 290 Ft

Összehasonlítom

1 750 Ft (14.86 %) 1 490 Ft

Összehasonlítom

10 700 Ft (20.56 %) 8 500 Ft

Összehasonlítom