Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Brita

Szűrő rendszer a BRITA német családi cégtől, mely az 1966-os megalakulása óta számos fejlesztésen esett át és az eredmény egyre jobban közelít a tökéletesehez. Az rendszer alapja az aktív szén és gyanta rendkívül hatékony és tökéletes keverék a BRITA Maxtra és a BRITA Classic patronokban. Egy patron akár egy egész hónapon át tartó működéshez vagy 100 liter vízhez elég. Az említett típusoknál BRITA Memo digitális kijelző figyel ránk.

 

Az ivóvíz körülbelül hétszáz felismerhető toxikus és nem toxikus anyagot tartalmaz, amelyek közül a legismertebb a klór a maga kellemetlen szagával. A BRITA rendszere ezek közül nagyon sokat meg tud szűrni, mint például a nehéz fémeket is, így csökkenti a víz keménységét is. Ezzel a nemcsakhogy nő a vízminőség, de megnöveli a kávéfőzönk, vízforralónk vagy akár vasalónk élettartamát is- a szűrt vízből ugyanis nem csapódik ki a vízkő. Ugyanakkor a a szervezet számára értékes anyagok, mint a kálcium vagy magnézium megmaradnak. A nem kívánatos anyagoktól mentes víz önmagában is jobban ízlik, de jelentősen javítja a kávé, tea vagy más vízzel készített italok aromáját.

A BRITA Maxtra rendszer egyedi, négylépcsős szűrővel rendelkezik. Az első lépcsőben egy finom hálós szűrőn keresztül folyik át a víz, majd ezután egy speciális ioncserélő csökkenti a vízkövet (ezzel a víz keménységét is) valamint a víz nehézfém tartalmát (mint pl. ólom és réz). Ugyanakkor a víz hasznos ásáványianyag tartalma, mint a kálcium és magnézium, megmarad. Harmadik lépcsőben az aktív szenes szűrő elsősorban a klórt szűri meg, ezáltal kellemesebb illatú és izű vizet létrehozva. És végül - a negyedik fázisban a víz áthalad az utolsó finom szűrőn, amelyen fennakadnak a legkisebb üledékek is.

Összevetve a boltban vásárolható palackozott vizekhez képest, a BRITA szűrőrendszer használata, határozattan kedvezőbb árú. És ne feledkezzünk meg arról sem, milyen nehéz a teli PET palackok cipelése. Fontos számunkra a környezetünk? Akkor használjunk szűrő patront, amely megközelítőleg sem terheli annyira környezeteünket, mint a PET palackok. Az átlagos műanyagokból ráadásul kioldódhatnak különböző kémai vegyületek is, amiknek a szervezetünkre gyakorolt hatásáról máig nincsenek pontos információk.

A BRITA vízszűrős kancsók közül kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt. A fedő úgy lett kialakítva, hogy kényelmesen a csapon keresztül rögtön fel lehessen tölteni, akár egy kézzel. A kancsó kialakítása során odafigyeltek arra is, hogy kényelmesen elférjen a hűtő ajtajában és a mosógatógépben is.

Természetesen a kínálatban az 1 literestől egészen a 3,5 literes kancsóig mindent megtalálunk, ráadásil mindezt nagyon széles színválasztákban.

 

Részletes leírás

spacaky