Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

💣 BLACK FRIDAY -30% és -60% az outdoor felszerelésekre Megnézem

Fiskars

A Fiskars egy finn cég, amelyet 1649-ben alapítottak Fiskars faluban és kertészeti, konyhai és építőipari eszközökre szakosodott. A márka ikonikus terméke a narancssárga műanyag nyelű olló lett. A Fiskars a nyugati világ egyik legrégebbi vállalata.

A Fiskars hagyományosan nagy hangsúlyt fektet az innovációra, ami már a 19. század 30-as éveitől eredeztethető, amikor Finnországban a mezőgazdaság széles körben fejlődött. A Fiskars jelentős hatással volt a finn mezőgazdaság fejlődésére - egy időben több mint egymillió ekét gyártottak. Johan Jacob Julina vezetésével a cég mezőgazdasági és háztartási eszközeivel lett népszerű, a Fiskars név pedig a magas minőség szinonimájává vált.

1918-ban a termékkínálat bővült, és a Fiskars létrehozta Finnország első rugógyárát. Az 1929-es nagy gazdasági világválság után a vállalat terjeszkedése lelassult, egészen a második világháború végéig, amikor a vezetőségnek sikerült végrehajtania a vállalat szerkezeti átalakítására és a termelés tömegtermelésre való átállítására vonatkozó terveket.

1967-ben a Fiskars kihasználta a fémgyártásban szerzett gazdag tapasztalatát, a műanyagipari vállalatok felvásárlását és kísérletező kedvét, és a világon elsőként kezdett műanyag nyelű ollót gyártani. Ez később a Fiskars egyik legismertebb terméke lett. Az első darabtól ezidáig több mint egymilliárdot adtak el belőle.

Tovább

black friday
Talált termékek: 9