Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Sol

A Sol egy a Rösler Praha Kft. tulajdonában lévő kerti és grillezési termék márkája. Ennek a sikeres cégnek a kezdetei egészen 1794-ig nyúlnak vissza, amikor is Ignaz Rösler megalapította Észak-Csehországban, Mikulášovice-ben (Nixford) az evőeszköz gyárát. Az üzlet rögtön virágzásnak indult és már 1811-ben a 120 alkalmazottával a monarchia legnagyobb késgyárává vált.

1815-ben a cég átköltözött Bécsbe. 1821-től, miután Joseph Rösler átvette a társaságot, a korábban csak alkalmanként nyitva lévő üzletükben folyamatos nyitvatartást vezettek be. Valamint szélesítettek a tevékenységi körükön is. A saját termékek értékesítése mellett, Ferdinand Rösler (az alapító ükunokája) elkezdett Németországból, Angliából és Franciaországból származó acél, fa, porcelán és kerámia termékek nagykereskedelmével is foglalkozni.

1908-ban az vállalkozás átkerült a jelenlegi tulajdonos, Stefan Decker nagyapjához vagyis Karl Brucknerhez. Az első világháború és az azt nem sokkal később követő gazdasági válság kevés helyet hagyott a nagyobb fejlődésnek. 1938-ban a cég általános képviseletét átvette a neves solingeni E. Wüsthof – Dreizackwerk késgyár. Mindkét partner halála után 1941-ben a fiatal generációhoz tartozó Dipl. Ing. Friedrich Bruckner vette át a vezetést. Az 1950-es évek elején az üzleti tevékenység egy sor külföldi cég általános képviseletének megszerzésével bővült, beleértve például a svájci Victorinox kést is.

1961-ben, Friedrich Bruckner hirtelen halála után az akkor 18 éves fia, Gerhard Bruckner veszi át a céget. 1965 és 1970 között két irányban is terjeszkedésnek indultak. Egyrészt több vezető európai gyártó általános képviseletét megszerezték, mint az angol Thermos vagy az olasz Pedrini. Másrészt saját márkájú termékek (Rex és Royal) távol-keleti importjával is elkezdtek foglalkozni. Ugyanakkor fokozatosan megváltoztatták a termékeik kínálatát is. Az acéltermékek gyártásáról és nagykereskedelméről átváltottak az otthoni és konyhai kisebb eszközök és ajándéktárgyak értékesítésére, a vásárlói igényeknek megfelelően.

A kelet-európai politikai változások után az 1980-as évek végén a vállalat számos új piaccal bővült. Ezek közé tartozik a Cseh Köztársaság is, ahol RÖSLER Praha spol kft. néven alapítottak fióktelepet, melyet 1991. augusztus 2-án jegyeztek be a kereskedelmi nyilvántartásba. A leányvállalat a kezdetektől kezdve legalább olyan jól teljesít mint a bécsi anyavállalat. Fokozatosan hasonló exkluzív képviseleteket is szerzett a nagy gyártóktól (Victorinox, Wüsthof, Weber, Gio Style, Sveico, Silampos, stb.), gyakorlatilag a világ minden tájáról. A termékeik egy másik nagy része a Lucifer, Royal és Rex márkanevek alatt kerültek forgalomba. Kínálatukban leginkább az ajándéktárgyakra, evőeszközökre, háztartási, konyhai és grilleszközökre összpontosítottak.

A kiskereskedelmi láncok kialakítása és a strukturális változások révén az 1990-es években a vállalat gyorsan növekedett, valamint továbbfejlesztette üzleti tevékenységét is. 1998-ban a vállalat vezetését Ing. Karel Gavlas vette át, aki mind a mai napig megtartotta pozícióját valamint fokozatosan be is társult a cégbe. Az új évezred elején a vállalatnak számos nehézséggel kellett szembenéznie, de sikeresen teljesítette az összes buktatót. A bécsi anyavállalat új tulajhoz került, aki fokozatosan megváltoztatta az irányt és a tevékenységi kört. Így új lehetőségeket kellett keresniük, különösen a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában képviselt beszállítók körének bővítésével, valamint az Ázsiából behozott saját termékek átvételével, amellyel addig az anyavállalat foglalkozott.

Jelenleg kizárólag nagy gyártóktól, főként Nyugat-Európából származó áruk képviseletével és terjesztésével foglalkoznak. Termékkínálatuk többnyire változatlan maradt. Fő kategóriák a kések (Victorinox, Wüsthof, Böker, Taylor‘s Eye Witness), konyhai eszközök (Emsa, Weis, Orthex / Sveico, Pengo, Silampos, Risoli, Snips) valamint a kerti és grillező eszközök (Lucifer, Gio Stílus, Favorit, Peddy-Shield).

 

Tovább

prodejna BUDAPEST