Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

A Hanwag márka története

A kis németországi műhelyből világmárkává nőtte ki magát. A Hanwag századik születésnapját ünnepli. Olvasson az eddigi történetükről, valamint a cég további terveiről.


Tartalom

A kényelmes és jól illeszkedő cipő minden túrarajongó alapfelszerelése. A német Hanwag márka ezt jól tudja, és 100 éve gyárt olyan lábbelit, amely garantálja a tartósságot akár a keményebb tempónál is, a biztonságot a túraösvényeken és azokon kívül. Évfordulója alkalmából a Hanwag számos új és különleges cipőmodellt mutatott be - a Hanwag Wagner 100, a Hanwag Alaska 100 férfi és a Hanwag Alaska 100 női cipőt. 

Hogyan kezdődött az egész?

A Hanwag márka története 1921-re nyúlik vissza. Hans Wagner huszonöt éves fiatalemberként megnyitotta saját cipőműhelyét. A bajor Vierkirchen faluban lévő házában nyitotta meg a műhelyt. Hans cipészkedésre volt hivatott, mivel nagyapja, apja és két testvére is ezen a területen dolgozott. Hozzájuk hasonlóan ő is házhoz járt, hogy meglátogassa az ügyfeleket, de végül úgy döntött, hogy hatékonyabbá teszi munkáját, és megnyitja saját műhelyét.

 

Wagner elvei az alapításkor

Hans Wagner üzemében különös figyelmet fordított a minőségi anyagok kiválasztására és a minőségi kivitelezésre. Egyedisége abban rejlett, hogy azon kevesek egyike volt, akik átvették a duplaöltéses technikát, amelyben a felsőrész dupla varrással csatlakozik a talphoz. Ez a technika növeli a cipő tartósságát és keménységét. Előnye a könnyebb javíthatóság is.

 

A társaság növekedése a következő években

A következő években Wagner gyarapodott, az érdeklődés a cipői iránt tovább nőtt. Hamarosan bővítette az üzemet, új alkalmazottakat vett fel. 1936-ban Hans és unokaöccse, Sepp elkezdtek közösen dolgozni, együtt tervezték meg az első, lesikláshoz való fűzős, bőr sícipőt. Ugyanebben az évben ezeket a cipőket használták a versenyzők a Garmisch-Partenkircheni téli olimpián.

 

Hanwag és a második világháború

A második világháború szomorú és sötét időszakot hozott magával. A műhelyben szinte leállt a gyártás. A háború után azonban ismét nőtt az érdeklődés. Ennek köszönhetően Wagnernek sikerült megújítania műhelyét. 1952-ben a céget Hanwag névre keresztelték. Az 1950-es évek második felében a cipők először terjeszkedtek Európán kívülre is, Észak-Amerikában, ahol többezer darabot értékesítettek.

 

Ismert cipőmodellek

Az 1970-es években a márka elkezdett cipőket fejleszteni különböző terepekre és helyzetekre. 1970-ben a Hanwag bemutatta a Haute Route -t, az első síalpin csizmát. 1980-ban a könnyű sport mászócipő került a piacra. Továbbá 1987-ben a Hanwag bemutatta a FLY 2000 siklóernyős cipőt. A kilencvenes évek közepén a Hanwag megalkotta a leghíresebb modellt, amelyet máig értékesítenek - az Alaszka GTX hegymászó csizmát. Az elmúlt években a Hanwag különös figyelmet fordított magukra a talpakra, amelyeket a cipőkészítés során használnak. Nagyon népszerű a Bunion talppal készített kollekció, amelyet bütykös lábujjal rendelkezőknek szánnak.

Kép: Hanwag FLY 2000 siklóernyős cipő

   

 

Hogyan válasszunk túracipőt

Ideálisan választott túracipő = kalandozásnál a siker és a jó érzés alapja. Ne fogjon mellé, inkább olvassa el mik megfelelő cipő kiválasztásának lépései.

>>>TOVÁBB OLVASOM<<<

 

Újabb cipőmodellek

Az újonnan bemutatott cipők közé sorolhatjuk az Alaska 100-at, amelyek az eredeti modell megújított változata. Alapításának 100. évfordulóján a Hanwag bemutatta a limitált Hans Wagner Heritage Collection kollekciót, amely a Wagner 100 és a Hans 100 cipőket tartalmazza. A márka ily módon nemcsak az alapítója, hanem a cipőipar előtt is tiszteleg. A cipők gyártásakor a legjobb anyagokat, a hagyományos és modern technikák kombinációit használták fel. A cipő bokáján és nyelvén kidolgozott logó látható. Minden cipőpárnak egyedi sorozatszáma van a sarkán.

 

Hanwag Alaszka 100

Az Alaska 100 a népszerű Alaska GTX cipők innovatív változata. A cipők rendkívül tartósak és egyszerű kialakításúak. Ez a kidolgozott modell egy darab Terracare bőrből készült. A bőr felső részét kopás ellen egy gravírozott logóval ellátott gumiszalag védi. A fém alkatrészek (lyukak, horgok) öntött fémből készülnek, maximális erőt és megbízhatóságot biztosítanak. A középtalp poliuretánból készült, vékony TPU réteggel. Ennek köszönhetően a cipő könnyű és kényelmes. A poliuretán anyag védett a hidrolízistől és a további kopástól. A cipő bélése és talpbetéte cserzett bőrből készült, amely nem tartalmaz krómot. Újdonság az egyedülálló Vibram Fuoraska talp, kemény mintázattal, 3D PrismBase technológia felhasználásával. Ez a technológia garantálja a biztonságot és a szilárd lépést minden terepen. Az Alaska 100 kapható férfi és női változatban is.

Férfi cipők Hanwag Alaska GTX

 

Hanwag Wagner 100

Wagner 100 cipőmodell tökéletes választás a hegyekbe és a városba is. A dizájnt a Wagner műhelyében 100 évvel ezelőtt létrehozott első modellek ihlették. Ezeket a cipőket dupla öltéses módszerrel is varrják. A felsőrész minőségi Terracare bőrből készült,a boka területén lévő puha szegély nubukbőrből van, a talpbetét és a bélés krómmentes cserzett bőrből. A Wagner 100 könnyű rugózású Vibram Vi-Lite talppal rendelkezik, amely garantálja a kiváló tapadást minden felülethez. Terepen a talp nagyon rugalmas, és ennek köszönhetően kényelmes, még akkor is, ha mindennapi viseletre használják.

Kép: Hanwag Wagner 100 férfi cipő

 

A Hanwag elképzelése a jövőről

A Hanwag márka továbbra is ragaszkodik eredeti értékeihez, de új modern technológiákat is alkalmaz gyártásában. Cipőiket továbbra is elsősorban Európában fogják gyártani - az évek során a márka Németországból Horvátországban és Magyarországon is bővült. A Hanwag akár 400 000 új pár cipőt szeretne legyártani. A termelés nagy része a márka alapításának helyén, azaz Vierkirchenben marad.

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Tereza Siváková

Saját gyártású márkák bemutatása: Zulu, Warg, MOOA

A márkákról

A 4campingben a szakmai tapasztalatainkat a magán gyártásba visszük át.

PVC-free

A márkákról

Tudja, hogy mi az a polivinil-klorid?

Bio minőség

A márkákról

A biotermékek valóban jobb minőségű élelmiszereket garantálnak?

Válogatásunk

135 840 Ft (17.17 %) 112 510 Ft

Összehasonlítom

135 840 Ft (17.17 %) 112 510 Ft

Összehasonlítom

171 440 Ft (37.43 %) 107 270 Ft

Összehasonlítom