Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Bio pamut

A pamut az egész világon népszerű. A gyapotnövények termesztése azonban nagyon káros hatással lehet a környezetre. Mi a különbség a hagyományos módon termesztett gyapot és a tanúsított biogyapot között?

A gyapotnövény vízigényes és érzékeny a kártevőkre, amelyek ellen káros növényvédő szerek alkalmazásával védekeznek. Felmérések szerint világszerte a gyapottermesztésben az évente felhasznált összes növényvédő szer akár 16%-át is felhasználják. Ezenkívül a mezőgazdaságban különböző mesterséges műtrágyákat használnak, és a növényeket genetikailag módosítják. A nagy mennyiségű gyapotot rövidebb idő alatt betakarítani képes gépeknek köszönhetően a talaj jelentősen kimerül. 

Az ökológiai címkével ellátott gyapotot környezetbarát módon termesztik, ahol nem használnak növényvédő szereket, a gazdák természetes kártevő irtási módszereket alkalmaznak, és a gyapotot csak olyan helyeken termesztik, ahol a növénynek a természetes környezete, ezért nem igényel nagy mennyiségű vizet. A bio gyapotot kézzel szedik és természetes komposzttal trágyázzák. A szálak festéséhez is csak olyan természetes anyagokat használnak, amelyek nem szennyezik a környezetet. 

A biopamutot a termesztés során nem vetették alá kémiai eljárásoknak, ami lágyabbá és puhábbá teszi, mint a hagyományos módon termesztett pamut. Ugyanakkor az anyag tisztasága miatt az érzékeny bőrűek és allergiások számára is kiválóan alkalmas. 

PVC-free

A márkákról

Tudja, hogy mi az a polivinil-klorid?

Bio minőség

A márkákról

A biotermékek valóban jobb minőségű élelmiszereket garantálnak?

STANDARD 100 - OEKO-TEX

A márkákról

Szeretne biztos lenni afelől, hogy nem olyan terméket vásárol, amely káros az egészségére? Az OEKO-TEX Egyesület a legszigorúbb kritériumok alapján teszteli a termékeket!