Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Fedezd fel a SALOMON újdonságait és bestsellereit! 👟

Bluesign APPROVED

A Bluesign egy nemzetközileg elismert fenntarthatósági szabvány, amelyet a svájci Bluesign Technologies csoport fejlesztett ki, amely - saját szavaival élve - "a gyártási folyamat során követi a textíliák útját, és segít a gyártási folyamat minden szakaszának javításában egészen a késztermékig". Céljuk, hogy a fogyasztók számára a legmagasabb szintű termékbiztonságot garantálják. A Bluesign egy vegyipari és textilipari szakértőkből álló csapat, akik a gyárak szigorú ellenőrzését és tanúsítványait felügyelik. 

A Bluesign a textilgyártási láncban a káros anyagok használatának megszüntetésén dolgozik. Céljuk, hogy segítsék és úgy változtassák a gyártási folyamatokat, hogy csökkentsék a textiliparnak a fogyasztók egészségére és a környezetre gyakorolt hatását. Ezért a teljes termelési láncot auditálják. 

 

A Bluesign szervezet célkitűzései pontokba szedve: 

  • csökkenteni a víz-, energia- és vegyszerfogyasztást
  • a munkahelyi egészségvédelem és biztonság javítása, valamint biztonsági elemek bevezetése a gyártóüzemekben és gyárakban
  • a gyártónak magas szintű szennyezéscsökkentési előírásoknak kell megfelelnie 
  • minden Bluesign tanúsítvánnyal rendelkező terméknek meg kell felelnie a szigorú kémiai biztonsági követelményeknek

 

A Bluesign® PRODUCT címkét csak olyan márkák használhatják, amelyek elkötelezték magukat a bluesign® SYSTEM szellemisége mellett. Ennek célja a fenntartható termékösszetétel biztosítása, amely legalább 90%-ban bluesign® APPROVED textíliákból és 30%-ban bluesign® APPROVED kiegészítőkből áll. A cél tehát a 100%-os BLUESIGN-összetevők elérése.

Az ilyen tanúsítvánnyal rendelkező termékek megtekintéséhez kattintson IDE

 

Forrás: bluesign.com

A Hanwag márka története

A márkákról

A kis németországi műhelyből világmárkává nőtte ki magát. A Hanwag századik születésnapját ünnepli. Olvasson az eddigi történetükről, valamint a cég további terveiről.

E9 - mászóktól mászóknak

A márkákról

Ez az első olyan márka, amely a mászóknak készít divatos cikkeket. Az 1998-ban a korábbi boulder világbajnok, Mauro Calibani által alapított márka extravagáns és egyedi designt használ, amelyet Mauro kreatív energiája inspirált. Az öltözködést a művészi kifejezés eszközeként használta. Az otthona közelében található homokkő sziklákon való mászás inspirálta leginkább a munkáját. 

Az E9 nagyban befolyásolta a hegymászó divatot, és számos más hegymászó ruházat gyártó számára is inspirációul szolgált. Mauro és az E9 márka fő gondolatai a kreativitás, a szabadság és a bátorság. Emellett a márka nagy hangsúlyt fektet az ökológiára, így minden termék 100%-ban Olaszországban készül, minimális környezetszennyezéssel.

Outwell Select Collection sátor kollekció

A márkákról

Az Outwell Select Collection sátorkollekció a 2021-es évre a modellek és méretek széles választékát kínálja. Ez a családisátor kollekció ötvözi az innovatív dizájnt, a tágas teret és a könnyű hozzáférést. A gyűjtemény összesen 8 sátrat tartalmaz, amelyek közül valóban mindenki választhat.