Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Bluesign APPROVED

A Bluesign egy nemzetközileg elismert fenntarthatósági szabvány, amelyet a svájci Bluesign Technologies csoport fejlesztett ki, amely - saját szavaival élve - "a gyártási folyamat során követi a textíliák útját, és segít a gyártási folyamat minden szakaszának javításában egészen a késztermékig". Céljuk, hogy a fogyasztók számára a legmagasabb szintű termékbiztonságot garantálják. A Bluesign egy vegyipari és textilipari szakértőkből álló csapat, akik a gyárak szigorú ellenőrzését és tanúsítványait felügyelik. 

A Bluesign a textilgyártási láncban a káros anyagok használatának megszüntetésén dolgozik. Céljuk, hogy segítsék és úgy változtassák a gyártási folyamatokat, hogy csökkentsék a textiliparnak a fogyasztók egészségére és a környezetre gyakorolt hatását. Ezért a teljes termelési láncot auditálják. 

 

A Bluesign szervezet célkitűzései pontokba szedve: 

  • csökkenteni a víz-, energia- és vegyszerfogyasztást
  • a munkahelyi egészségvédelem és biztonság javítása, valamint biztonsági elemek bevezetése a gyártóüzemekben és gyárakban
  • a gyártónak magas szintű szennyezéscsökkentési előírásoknak kell megfelelnie 
  • minden Bluesign tanúsítvánnyal rendelkező terméknek meg kell felelnie a szigorú kémiai biztonsági követelményeknek

 

A Bluesign® PRODUCT címkét csak olyan márkák használhatják, amelyek elkötelezték magukat a bluesign® SYSTEM szellemisége mellett. Ennek célja a fenntartható termékösszetétel biztosítása, amely legalább 90%-ban bluesign® APPROVED textíliákból és 30%-ban bluesign® APPROVED kiegészítőkből áll. A cél tehát a 100%-os BLUESIGN-összetevők elérése.

Az ilyen tanúsítvánnyal rendelkező termékek megtekintéséhez kattintson IDE

 

Forrás: bluesign.com

Saját gyártású márkák bemutatása: Zulu, Warg, MOOA

A márkákról

A 4campingben a szakmai tapasztalatainkat a magán gyártásba visszük át.

PVC-free

A márkákról

Tudja, hogy mi az a polivinil-klorid?

Green Button

A márkákról

A textiliparban a társadalmi és környezeti felelősségvállalást a kormány által kiadott Green Button minősítéssel ellenőrzik.