Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Bluesign PRODUCT

A Bluesign egy nemzetközileg elismert fenntarthatósági szabvány, amelyet a svájci Bluesign Technologies csoport fejlesztett ki. Saját szavaival élve - "a gyártási folyamat során követi a textília útját, és segít a gyártási folyamat minden szakaszának javításában egészen a késztermékig". Céljuk, hogy a fogyasztók számára a legmagasabb szintű termékbiztonságot garantálják. A Bluesign egy vegyipari és textilipari szakértőkből álló csapat, akik a gyárak szigorú ellenőrzését és tanúsítványait felügyelik. 

A Bluesign a textilgyártási láncban a káros anyagok használatának megszüntetésén dolgozik. Céljuk, hogy segítsék és úgy változtassák a gyártási folyamatokat, hogy csökkentsék a textiliparnak a fogyasztók egészségére és a környezetre gyakorolt hatását. Ezért a teljes termelési láncot auditálják. 

 

A Bluesign szervezet célkitűzései pontokba szedve: 

  • csökkenteni a víz-, energia- és vegyszerfogyasztást
  • a munkahelyeken az egészségvédelem és biztonság javítása, valamint biztonsági elemek bevezetése a gyártóüzemekben és gyárakban
  • a gyártónak magas szintű szennyezéscsökkentési előírásoknak kell megfelelnie 
  • minden Bluesign tanúsítvánnyal rendelkező terméknek meg kell felelnie a szigorú kémiai biztonsági követelményeknek

 

A Bluesign® PRODUCT címkét csak olyan márkák használhatják, amelyek elkötelezték magukat a bluesign® SYSTEM szellemisége mellett. Ennek célja a fenntartható termékösszetétel biztosítása, amely legalább 90%-ban bluesign® APPROVED textíliákból és 30%-ban bluesign® APPROVED kiegészítőkből áll. A cél tehát a 100%-os BLUESIGN-összetevők elérése.

 

Forrás: bluesign.com

PVC-free

A márkákról

Tudja, hogy mi az a polivinil-klorid?

Bio minőség

A márkákról

A biotermékek valóban jobb minőségű élelmiszereket garantálnak?

STANDARD 100 - OEKO-TEX

A márkákról

Szeretne biztos lenni afelől, hogy nem olyan terméket vásárol, amely káros az egészségére? Az OEKO-TEX Egyesület a legszigorúbb kritériumok alapján teszteli a termékeket!