Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

A Northfinder termékek ápolása

Azért, hogy a Northfinder termékei a lehető legtovább szolgálhassanak bennünket, érdemes néhány tanácsot megfogadni a termékek ápolásával kapcsolatban.

Általános útmutató

Termékeink többsége funkcionális tulajdonságokkal rendelkező szintetikus anyagokból készültek. Ahhoz, hogy a ruházat hosszú távon is megfelelő védelmet nyújtson, megfelelő gondossággal kell eljárni. Minden modellnek saját címkéje van, melyen megtalálhatóak a nemzetközi ápolási szimbólumok. Javasoljuk továbbál a bevizsgált mosószerek használatát: Toko, Grangers, Atsko, Hey, Nikwax, Perwoll Sport vagy a környezetbarát Fibertec. A softshell és membrán ruházat rendszeres megújítást igényel a DWR (Durable Water Repellent) réteggel, amely biztosítja a megfelelő vízlepergést és ezáltal a vízhatlanságot.

Mosószerek

A funkcionális ruházat tisztításakor és impregnálásának felújításakor különös gondossággal kell eljárni. Feltétlenül kerülni kell a fehérítőt, szövetlágyítót vagy szövetlágyítót tartalmazó mosószerek használatát, továbbá érdemes a folyékony mosószereket előnyben részesíteni. A hagyományos mosószerek polimerekkel, olajokkal, színezékekkel, zsírokkal és sókkal vonják be a szálakat, amelyek végső soron károsítják az anyagok funkcionalitását.

Ellenőrizze mosás előtt

Mosás előtt ellenőrizze a zsebeket, hogy kizárja a ruhadarabot károsító szilárd tárgyakat. Zárja be a cipzárakat, a tépőzárat vagy húzza ki a zsinórrendszert. Mosáskor ne kombinálja a funkcionális alsóneműt a külső ruharétegekkel. A ruhákat külön-külön, alacsony fordulatszámon mossa. Ha korábban eltávolította a címkét így nem biztos a mosási útmutatóban, a mosási hőmérsékletet legfeljebb 30°C-ra állítsa be.

3D szigetelőanyag

Az üreges - műszálas szigetelésű kabátokat ajánlott évente mosógépben vagy kézzel mosni lágyítószer, fehérítőszer és lágyítószer nélküli mosószerrel. Mosás után enyhén nyomja ki a vizet a ruhadarabból, rázza ki és szárítsa vízszintesen.

Gyapjú ruházat

A gyapjú ruhadarabokat kifordítva mossa. Használjon kíméletes mosási módot 30 °C és 40 °C közötti hőmérsékleten, valamint fehérítőszereket és optikai fehérítőket nem tartalmazó mosószereket. Lazán, szobahőmérsékleten, vállfára akasztva szárítsuk.

Szárítás és vasalás

Ne csavarja ki a mosott szintetikus ruhadarabokat, kivéve, ha a címke közvetlenül megengedi. Akassza fel a ruhadarabot egy fogasra, vagy kabátok esetében fektesse vízszintesen, hogy a víz le tudjon csöpögni, és szobahőmérsékleten száradjon meg.
A szintetikus anyagokat szárítás közben nem szabad vasalni vagy közvetlen napfénynek kitenni. A vasalás a polipropilén (POP) tartalmú ruhadarabok esetében kizárt.

DWR helyreállítás

DWR fontos része néhány technikai ruházatnak. Megakadályozza, hogy az anyag átengedje a vizet és lehetővé teszi, hogy a cseppek leperegjenek a felületen. A DWR hatékonyságát logikusan csökkenti a viselés, a normál mosószerekkel való mosás, a füst, de a fényvédő és a repellens szerek is. Olyan termékek használatát javasoljuk, amelyek nemcsak tisztítják a ruhadarabot anélkül, hogy negatívan befolyásolnák a szálakat, hanem visszaállítják a vízlepergető képességét is. A mosás után a DWR molekulák aktiválódnak a hőmérséklet kíméletes vasalással vagy a szárítóban történő melegítéssel történő emelésével. A megfelelő eljárás megtalálható az impregnáló termék, például az ATSKO csomagolásán.

 

Napszemüveg lencse kategóriák

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardant

Kiegészítő termékinformációk

Fire Retardand egy olyan technológia, amely tűz keletkezése esetén elfolytja és eliminálja annak következményeit.

Klymit garancia

Kiegészítő termékinformációk