Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

A Northfinder termékek ápolása

Azért, hogy a Northfinder termékei a lehető legtovább szolgálhassanak bennünket, érdemes néhány tanácsot megfogadni a termékek ápolásával kapcsolatban.

Általános útmutató

Termékeink többsége funkcionális tulajdonságokkal rendelkező szintetikus anyagokból készültek. Ahhoz, hogy a ruházat hosszú távon is megfelelő védelmet nyújtson, megfelelő gondossággal kell eljárni. Minden modellnek saját címkéje van, melyen megtalálhatóak a nemzetközi ápolási szimbólumok. Javasoljuk továbbál a bevizsgált mosószerek használatát: Toko, Grangers, Atsko, Hey, Nikwax, Perwoll Sport vagy a környezetbarát Fibertec. A softshell és membrán ruházat rendszeres megújítást igényel a DWR (Durable Water Repellent) réteggel, amely biztosítja a megfelelő vízlepergést és ezáltal a vízhatlanságot.

Mosószerek

A funkcionális ruházat tisztításakor és impregnálásának felújításakor különös gondossággal kell eljárni. Feltétlenül kerülni kell a fehérítőt, szövetlágyítót vagy szövetlágyítót tartalmazó mosószerek használatát, továbbá érdemes a folyékony mosószereket előnyben részesíteni. A hagyományos mosószerek polimerekkel, olajokkal, színezékekkel, zsírokkal és sókkal vonják be a szálakat, amelyek végső soron károsítják az anyagok funkcionalitását.

Ellenőrizze mosás előtt

Mosás előtt ellenőrizze a zsebeket, hogy kizárja a ruhadarabot károsító szilárd tárgyakat. Zárja be a cipzárakat, a tépőzárat vagy húzza ki a zsinórrendszert. Mosáskor ne kombinálja a funkcionális alsóneműt a külső ruharétegekkel. A ruhákat külön-külön, alacsony fordulatszámon mossa. Ha korábban eltávolította a címkét így nem biztos a mosási útmutatóban, a mosási hőmérsékletet legfeljebb 30°C-ra állítsa be.

3D szigetelőanyag

Az üreges - műszálas szigetelésű kabátokat ajánlott évente mosógépben vagy kézzel mosni lágyítószer, fehérítőszer és lágyítószer nélküli mosószerrel. Mosás után enyhén nyomja ki a vizet a ruhadarabból, rázza ki és szárítsa vízszintesen.

Gyapjú ruházat

A gyapjú ruhadarabokat kifordítva mossa. Használjon kíméletes mosási módot 30 °C és 40 °C közötti hőmérsékleten, valamint fehérítőszereket és optikai fehérítőket nem tartalmazó mosószereket. Lazán, szobahőmérsékleten, vállfára akasztva szárítsuk.

Szárítás és vasalás

Ne csavarja ki a mosott szintetikus ruhadarabokat, kivéve, ha a címke közvetlenül megengedi. Akassza fel a ruhadarabot egy fogasra, vagy kabátok esetében fektesse vízszintesen, hogy a víz le tudjon csöpögni, és szobahőmérsékleten száradjon meg.
A szintetikus anyagokat szárítás közben nem szabad vasalni vagy közvetlen napfénynek kitenni. A vasalás a polipropilén (POP) tartalmú ruhadarabok esetében kizárt.

DWR helyreállítás

DWR fontos része néhány technikai ruházatnak. Megakadályozza, hogy az anyag átengedje a vizet és lehetővé teszi, hogy a cseppek leperegjenek a felületen. A DWR hatékonyságát logikusan csökkenti a viselés, a normál mosószerekkel való mosás, a füst, de a fényvédő és a repellens szerek is. Olyan termékek használatát javasoljuk, amelyek nemcsak tisztítják a ruhadarabot anélkül, hogy negatívan befolyásolnák a szálakat, hanem visszaállítják a vízlepergető képességét is. A mosás után a DWR molekulák aktiválódnak a hőmérséklet kíméletes vasalással vagy a szárítóban történő melegítéssel történő emelésével. A megfelelő eljárás megtalálható az impregnáló termék, például az ATSKO csomagolásán.

 

Klymit garancia

Kiegészítő termékinformációk

Sawyer vízszűrő

Kiegészítő termékinformációk

Sawyer talán az egyik legismertebb márka a vízszűrő technológiával foglalkozó nevek között. Az alábbi cikkünkben olvashat a szűrők technológiájáról, előnyeiről és hátrányairól, valamint tájékozódhat a használttal kapcsolatban is.

Napszemüveg lencse kategóriák

Kiegészítő termékinformációk

A megfelelő szemüveg kiválasztásához sok tényezőt kell figyelembe vennünk. A szűrők minden napszemüveg és síszemüveg alapvető paraméterei, ezért érdemes jobban megismerni a kategóriákat.