Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Glamping, kempingezés egy kicsit másképp

A glamping azoknak szól, akik szeretnek kempingezni, és közvetlen kapcsolatban akarnak lenni a természettel, ugyanakkor élvezni akarják a luxust és a megszokott modern kényelmet.


Tartalom

 

A „glamping" szó az angol "glamorous" és a "camping” szavak kombinációja - a szépség, a luxus és a kemping kombinációja.

 

Mi az a glamping?

A glamping ötvözi a klasszikus kempingezést a természetben a szállodák vagy apartmanok előnyeivel, kényelmével és új technológiáival. A glamping sátrak luxus "lakóhelyek" konyhával, kényelmes hálószobával, saját fürdőszobával és még terasszal is rendelkeznek. Néha étkező vagy nappali is lehetséges. Általában vonzó természeti környezetben épülnek, ami önmagában is lenyűgöző.

 

Hová menjünk glampingezni

Az elmúlt tíz évben a glamping egy új trenddé vált. Az első glamping sátrak és üdülőhelyek Afrika és Ázsia egzotikus úticéljain épültek meg, mint például Tanzánia, Namíbia, Dél-Afrika, Thaiföld, Malajzia..., de később elterjedtek Európában, ahol Horvátország az úttörő. Manapság már Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában, Szlovéniában vagy akár az Egyesült Királyságban is megszállhatsz glamping üdülőhelyeken.

 

Glamping sátrak

A magasabb vételár ellenére a glamping sátrak iránt nagy a kereslet az utazók körében. Bizonyára szerepet játszik ebben a jelenlegi divatirányzat és az a tény, hogy ez a "kempingezési" stílus egy új, izgalmas dolog. Nálunk a vezető dán gyártó, a Nordisk sátrai közül választhat

 

Glamping kiegészítők

Az edények, a világítás és más stílusos kiegészítők szerves részét képezik a glampingnek, és éppen ezek teszik azzá, ami akar lenni. A kellemes nyári estékhez szőnyegek és dizájnlámpák beépített hangszórókkal és állítható fényerővel teszik kényelmesebbé a sátorhelyet. Nagyszerű hangulatot teremtenek az "élő tűzzel" működő lámpások, ahol a fényforrás egy gyertya és egy gáz "petróleumlámpa". A Bo-camp rengeteg glamping edényt és konyhai kiegészítőt kínál, legyen szó evőeszközökről, főzési kiegészítőkről, teás- és kávéskannákról vagy luxus étkészletekről. A bor vagy pezsgő akár a GSI Outdoors által gyártott poharakból is fogyasztható. További glamping felszerelések és kiegészítők a Glamping kategóriában találhatók. 

 

Glamping és Ön

Ha kísértést érez arra, hogy egy sátorban töltse az éjszakát a természet közepén, de némi kényelmetlenségtől tartva inkább a teljesen felszerelt szállodákban töltené a szabadságodat, akkor mindenképpen próbálja ki a glampinget!

 

Hasznos linkek

Szerző: A 4camping csapata

Források: a 4camping archívuma, unsplash.com

Hogyan lehet megszabadulni a cipő kellemetlen szagától

Tanácsadás

A cipő szaga. Klassz téma. Nincs túl finom illata, nem szívesen beszélsz róla, nem vált ki kellemes érzéseket. Vannak, akik mindennap szembesülnek vele, másokat csak ritkán lep meg a cipő szaga. Küzdjünk együtt ellene!

Hogyan válasszunk cipőt túrázáshoz

Tanácsadás

Azaz hogyan válasszunk túracipőt. Az ideálisan kiválasztott túracipő = sikeres és kellemes túrák alapja. Hogy ne lépj mellé, mint sok "szakértő" vászoncipőben vagy akár flip-flopban, olvasd el, hogyan válaszd ki a megfelelő cipőt.

Outdoor újrahasznosított anyagok

Tanácsadás

Az outdoor tevékenységek bizonyos esetekben elég igényesek lehetnek a felszerelés szempontjából. De az új termékek kiválasztásakor felelősségteljesebbek lehetünk. Nézzük meg, mik is azok az újrahasznosított és fenntartható anyagok. Mik az előnyeik. És hogy mennyire hatékonyak valójában.

Válogatásunk

61 990 Ft (10 %) 55 790 Ft

Összehasonlítom

59 240 Ft (15.5 %) 50 060 Ft -tól

Összehasonlítom

75 740 Ft (16.87 %) 62 960 Ft -tól

Összehasonlítom

77 260 Ft (22.74 %) 59 690 Ft

Összehasonlítom

12 300 Ft (19.02 %) 9 960 Ft

Összehasonlítom

12 114 Ft (27.85 %) 8 740 Ft

Összehasonlítom

456 568 Ft (41.72 %) 266 100 Ft

Összehasonlítom