Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Glamping, kempingezés egy kicsit másképp

A glamping azoknak szól, akik szeretnek kempingezni, és közvetlen kapcsolatban akarnak lenni a természettel, ugyanakkor élvezni akarják a luxust és a megszokott modern kényelmet.


Tartalom

 

A „glamping" szó az angol "glamorous" és a "camping” szavak kombinációja - a szépség, a luxus és a kemping kombinációja.

 

Mi az a glamping?

A glamping ötvözi a klasszikus kempingezést a természetben a szállodák vagy apartmanok előnyeivel, kényelmével és új technológiáival. A glamping sátrak luxus "lakóhelyek" konyhával, kényelmes hálószobával, saját fürdőszobával és még terasszal is rendelkeznek. Néha étkező vagy nappali is lehetséges. Általában vonzó természeti környezetben épülnek, ami önmagában is lenyűgöző.

 

Hová menjünk glampingezni

Az elmúlt tíz évben a glamping egy új trenddé vált. Az első glamping sátrak és üdülőhelyek Afrika és Ázsia egzotikus úticéljain épültek meg, mint például Tanzánia, Namíbia, Dél-Afrika, Thaiföld, Malajzia..., de később elterjedtek Európában, ahol Horvátország az úttörő. Manapság már Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában, Szlovéniában vagy akár az Egyesült Királyságban is megszállhatsz glamping üdülőhelyeken.

 

Glamping sátrak

A magasabb vételár ellenére a glamping sátrak iránt nagy a kereslet az utazók körében. Bizonyára szerepet játszik ebben a jelenlegi divatirányzat és az a tény, hogy ez a "kempingezési" stílus egy új, izgalmas dolog. Nálunk a vezető dán gyártó, a Nordisk sátrai közül választhat

 

Glamping kiegészítők

Az edények, a világítás és más stílusos kiegészítők szerves részét képezik a glampingnek, és éppen ezek teszik azzá, ami akar lenni. A kellemes nyári estékhez szőnyegek és dizájnlámpák beépített hangszórókkal és állítható fényerővel teszik kényelmesebbé a sátorhelyet. Nagyszerű hangulatot teremtenek az "élő tűzzel" működő lámpások, ahol a fényforrás egy gyertya és egy gáz "petróleumlámpa". A Bo-camp rengeteg glamping edényt és konyhai kiegészítőt kínál, legyen szó evőeszközökről, főzési kiegészítőkről, teás- és kávéskannákról vagy luxus étkészletekről. A bor vagy pezsgő akár a GSI Outdoors által gyártott poharakból is fogyasztható. További glamping felszerelések és kiegészítők a Glamping kategóriában találhatók. 

 

Glamping és Ön

Ha kísértést érez arra, hogy egy sátorban töltse az éjszakát a természet közepén, de némi kényelmetlenségtől tartva inkább a teljesen felszerelt szállodákban töltené a szabadságodat, akkor mindenképpen próbálja ki a glampinget!

 

Hasznos linkek

Szerző: A 4camping csapata

Források: a 4camping archívuma, unsplash.com

Víz van a sátorban? Elmondjuk, miért.

Tanácsadás

A páralecsapódás egy természetes fizikai jelenség, amely még kempingezés közben sem kerülhető el. Hogyan lehet megszüntetni a kondenzáció és a varratokon keresztül beszivárgó víz mennyiségét? Fogadd meg a cikkünkben szereplő tanácsokat.

Hogyan válasszunk megfelelő sportmelltartó méretet

Tanácsadás

Hogyan válasszunk sportmelltartót a maximális kényelem érdekében? Ebben a cikkben a megfelelő méretről és a melltartó tökéletes illeszkedéséről adunk tanácsot.

Hogyan válasszunk terepfutó cipőt

Tanácsadás

Hogyan válasszunk futócipőt könnyű és nehéz terepre? Milyen cipő a megfelelő az erdei utakra, és a hegyi ösvényekre? Saját tapasztalata alapján is ír szerzőnk, Marcel Fronko.

Válogatásunk

16 480 Ft (19.72 %) 13 230 Ft -tól

Összehasonlítom

59 240 Ft (15.5 %) 50 060 Ft -tól

Összehasonlítom

98 106 Ft (20 %) 78 480 Ft

Összehasonlítom

75 740 Ft (16.62 %) 63 150 Ft -tól

Összehasonlítom

69 567 Ft (20.01 %) 55 650 Ft

Összehasonlítom

23 080 Ft (10.01 %) 20 770 Ft

Összehasonlítom

49 740 Ft (30.26 %) 34 690 Ft

Összehasonlítom

Dugós söröstartály, 1,9 literes

38 610 Ft

Összehasonlítom