Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Teszt: Nortec Trail csúszásgátlók

Hogyan teljesítette a világ legkönnyebb csúszásgátlója a jelenlegi tesztünket?

       

Tartalom

A tavalyi nepáli utunk megtervezésekor az volt a kérdés, hogy vegyünk-e hágóvasat jeges felület esetén, ha megmászunk egy 5000 méteres gerincet. A hágóvasak cipelésével, amelyekre valószínűleg nem lesz szükségünk, feleslegesnek tűnt számunkra, a hátizsákban való problémás tárolás, de a plusz súly miatt is.

A 4camping.hu weboldalon különféle csúszásgátlókat fedeztem fel, különféle árkategóriákban, a kínálat széles, és mindenki tud választani. Azoknak, akik nem csak a súlyra mennek, de szeretnének, jó minőségű csúszásgátlót mint ilyen, van egy szélesebb ajánlatunk a Nortec-től itt. Lenyűgözött azonban a könnyű Nortec Trail csúszásgátló , mind a súlyával, mind kis csomagolt méretét tekintve, ami az út során nem fog zavarni. 

 

Jellemzők

 

Név:

 

Csúszásgátlók Nortec Trail

Gyártó: Nortec
Csúszásgátló mérete  36 -38

 

 

  • hőálló, rugalmas szilikon heveder tartja össze az egész rendszert, felhelyezéskor tökéletesen tapad minden cipőhöz és megakadályozza, hogy gallyak vagy hó kerüljön a heveder alá
  • a futófelület kiváló minőségű könnyű acélból készül és 14 megfelelően elhelyezett 8 mm hosszú szilikon hevederrel összekötött acél drótokból áll
  • A 42–44-es méretű Nortec Trail súlya 180 g, így ez az egyik legkönnyebb a világon
  • a csúszásgátló könnyű és tartós, hurokkal ellátott csomagolásban tároljuk
  • a csúszásgátló tok mérete kb. 10 x 10 x 6 cm, a Nortec Trail tok rugalmas és alkalmazkodik a poggyász bármelyik zsebéhez

 

A Alpesi túrázás helyett "csak" séta és futás

Végül a túra körülményei olyanok voltak, hogy Nepálban nem kellett csúszásgátlót használnunk. Ennek ellenére örülök, hogy nálunk voltak és legközelebb mindenképpen bepakoljuk őket, mert csak egy kis csomag max. 10 x 10 x 6 cm és súlya kevesebb, mint 200 g, így semmilyen módon nem akadályoz az úton, sőt a többi tárgyra (kissé meglepő módon) sem jelentenek veszélyt a hátizsákban

Paradox módon otthon használtam a csúszásgátlót egy edzés során, körülbelül 350 m tengerszint feletti magasságban, ahol váltakozó havazás és eső -4 és +3 ° C közötti hőmérsékleten jégkéreggé változtatta a terepet januárban. Általában nem ilyen terepen futok, de arra gondoltam, miért ne próbálhatnám ki a Nortec Trailt .


A Nortec Trail csúszásgátlók tesztelése a gyakorlatban

A csomagolástól való eltávolítás után a csúszásgátlót nagyon könnyen felhelyezheted a cipőre. A rugalmas szilikon szorítópántnak köszönhetően gyorsan és egyszerűen felhelyezheted egy masszívabb cipőtalpra és egy közönséges téli bakancsra is.

Paradox módon rosszabb volt futócipőre feltenni. Az Asics futócipőm ugyanolyan méretű, mint a cipőtalp. A probléma a talp meghosszabbított felülete. Végül sikerült az otthoni békében bevetni őket, de nehéz volt elérni a megfelelő elrendezést .

Ezért mindenképpen ajánlom, hogy már a boltban kipróbálni a csúszásgátlót a cipődön, nehogy otthon kellemetlenül lepődj meg.


Méretek és súlyok áttekintése

 

Videó - A Nortec Trail csúszásgátló felhelyezése

 

 

 

 

 

Hogyan alakult a futás és a sétálás csúszásgátlóval?

Jeges havon - mint normál gyaloglás, mint futás közben a lépés stabilitása és a biztonsága az első.

A kombinált kemény terepen (száraz aszfalt - jég) - használata futás közben már nem annyira kellemes a puhább talpú futócipőben. sem. Nincs gond ha kis odafigyeléssel megyünk, és bár a tüskék kis területet foglalnak el a talpon, a gyaloglás viszonylag stabil.

 

 

Az ár megfelel a minőségnek és a paramétereknek

Más lejtőket a gyakorlatban még nem próbáltam ki, de ha össze tudom hasonlítani a Nortec trail csúszásgátlóinak súlyát nepáli partnereink felszerelésének súlyával, akkor a nyertes egyértelműen - a Nortec Trail.

Lehet, hogy ezek a csúszásgátlók valamivel drágábbak, de valamit valamiért. A tárolás, a súly és a funkcionalitás mindenképpen kiegyensúlyozza a vételárat. Sajnos nem teszteltük az időállóságot, de úgy tűnik, hogy ez egy nagyon jó minőségű termék. A csúszásgátlókat azonban továbbra is tesztelem, és ha a benyomásom nem igazolódik be, akkor biztosan nem tartom meg magamban.

 

Értékelés 90 %

 +

  • nagyon könnyű, mindig veled lehet
  • elképesztően kompakt, alkalmazkodik a hátizsák legkisebb zugához is
  • tökéletesen illenek minden túracipőhöz

 -

  • magasabb vételár
  • nehezebb feltenni a futócipőre

Végső összefoglaló

A Nortec Trail jó választás a biztonságos járás érdekében a jeges felületeken a természetben és a városban. Súlyuk és méretük miatt lehetővé teszik számukra, hogy kedvezőtlen időjárás-előrejelzés esetén folyamatosan velük legyenek. Nem foglalnak helyet sem egy kis táskában, amelyet általában munkához hordasz, sem pedig az övtáskádban futás közben. A csúszásgátlót könnyű felvenni, és járás stabil.

 

 

Hasznos linkek

 

További érdekes cikkek:

 

Források: a szerző archívuma nortecsport.com

TESZT: Merrell Moab 3 Gtx férfi túracipő

Tesztek

A mai a tesztünkben a Merrell túrabakancsot vesszük górcső alá.

TESZT: Fenix HM65R-DT fejlámpa

Tesztek

Ála kollégánk Albániában kalandozott, és tesztelte a Fenix rendkívül tartós és erős fejlámpáját. Hogy állta meg a helyét a fejlámpa?

TESZT: A ZULU gyermek softshell szettje

Tesztek

Hanka tesztelőnk nem csak munkatársunk az értékesítési osztályról, hanem két kisgyermek édesanyja is. A gyermek softshell ruhakollekció első tervei óta részt vesz a tesztelésben.

Válogatásunk

32 980 Ft (10.01 %) 29 680 Ft

Összehasonlítom

26 380 Ft (10.01 %) 23 740 Ft

Összehasonlítom