Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Teszt: Vízálló zokni SealSkinz WF Warm Weather Mid

SealSkinz zokni tesztje - zokni azoknak, akik nem akarják egész évben levenni a futócipőt, de száraz és meleg megoldást keresnek.

       

Tartalom

Elég régóta figyeltem a vízálló zoknit, mert mindig futócipőt hordok, bármilyen időjárás legyen. Többnyire a téli kirándulásokat is könnyű futócipőben teljesítem, így sok tapasztalatom van a nedves fagyos lábakkal.

Valahogy sosem hittem el, hogy ez működhet anélkül is, hogy feleslegesen izzadna a lábam. Az összességében még rosszabb is lenne, mintha nedves lenne a zoknim, ami idővel megszárad. De én olyan ember vagyok, aki újra és újra elolvashatja az értékeléseket, de egészen addig amig ki nem próbálom saját magam, nem hiszem el.

Jellemzők

 

Név:

 

WF Warm Weather Mid Length with Hydrostop

Gyártó: SealSkinz
Rendeltetés:  Férfi / Női
Zokni típusa: Vízálló
Zokni anyaga: szintetikus / gyapjú

Zokni magassága:

Közepes
Szín: kék / piros

 

 

 • szárazon tart még rossz időben is
 • vízálló bokarásznél is
 • hidrofil membrán
 • prémium belső merinó gyapjúból
 • elvezeti a nedvességet
 • tökéletesen illeszkedik, remek viselet
 • páratlan légáteresztő képesség
 • megakadályozza az eső, sár és a homok bejutását a zokniba
 • varrat nélküli
 • lapos varratok
 • rugalmas támasz a bokán, a sarkon és a lábszáron

 

 

 

Teljesítmény

Felfedeztem az angol SealSkinz márkát, amely vízálló outdoor felszerelések gyártásával foglalkozik. Kitől mástól válasszunk, ha nem az esős, csúnya időjárásról ismert ország gyártójától. Kicsit sajnáltam, hogy ezt az összeget egy zoknikért ki kell adjam, de ha úgy működik, ahogy kellene, felbecsülhetetlen segítség a természetjárásban. A WF Warm Weather zoknit meleg időjáráshoz tervezték, de még november elején és hegyvidéki körülmények között sem fáztam bennük és kellemesen felmelegítettek. De mit is kínálnak pontosan ezek a zoknik?

 

Első benyomások

Az első dolog, amit észreveszünk, amikor a zoknit a kezünkbe vesszük, a varrás nélküli szabás. Nagyon kényelmes és sehol sem dörzsöli a lábunk.

A legfontosabb azonban a háromrétegű konstrukció, ahol az alsó réteg merinóból áll, amely melegen tartja a lábad. Középen egyedülálló, lélegző hidrofil membrán található, amely lehetővé teszi a nedvesség kijutását, de határozottan nem engedi be. A felső réteg pedig tartós nejlon keverék.

A SealSkinz életre szóló jótállást vállal minden termékére, ha egyértelmű, hogy gyártási hiba történt. Sajnos, ha elhasználjuk, nem kapunk új zoknit. Ha rajongsz a futócipőkért, mint én, akkor biztosan értékelni fogod, hogy a zokni anyaga megakadályozza a homok és az iszap bejutását a zokniba. Tehát bármilyen terepre gond nélkül használhatod. Amitől kissé féltem, az a boka feletti gumírozott szegély, ami garantálja a zokni teljes vízzállóságát, aggodalmaim azonban feleslegesek voltak, mert bár a zokni széle viszonylag erős, nekem ez nem okozott problémát. Nem is volt kényelmetlen, és alapvetően nem is vettem észre.

   

 

A juhok értenek hozzá. Merinóban öltöznek.

A merinót használnak a tesztelt zokninál is, hiszen nincs jobb anyag, amely ennyire meleg és kényelmes lenne. A merinó gyapjú egy kifejezetten erre kitenyésztett juhfajból származik, amelyet Spanyolország hegyvidéki területein tenyésztettek a 18. században.

 

>>> TOVÁBB

 

Zoknik karbantartása

A zoknit semmilyen bonyolult módon nem kell kezelni. Nincs szükség speciális tisztítószerekre vagy impregnálásra, csak dobd be őket a mosógépbe a többi felszereléssel együtt. Mossuk 40°C-on, hagyjuk megszáradni, és probléma nélkül újra mehetünk a hegyekbe.

Értékelés 95 %

+

 • varrat nélküli
 • légáteresztés
 • vízállóság
 • még egész napos túra esetén is kényelmes
 • megakadályozza a homok és sár bejutását
 • könnyű karbantartás

-

 • viszonylag erős gumírozott zokni szegély
 • magasabb vételár

 

Végső összefoglaló

Úgy döntöttem, hogy kipróbálom a zoknit, és egyáltalán nem kíméltem. Egésznapos kirándulásra vittem őket a Beskydy-hegységbe.

Jégesőn, sáron, vízen mentem keresztül, a lábam pedig állandóan meleg és száraz volt. Körülbelül 40 km-t sétáltam velük, és nem éreztem semmiféle kellemetlenséget hólyagok vagy zúzódások formájában. És mivel meglepően száraz maradt a lában azzal szemben amire tippeltem, így a végén még gondolkodás nélkül besétáltam a patakba, cipőstől - zoknistól. Hideg volt, de a lábam száraz maradt, úgyhogy részemről valóban egy jó modell. Téli változatot most már hezitálás nélkül fogom beszerezni.  Mert számomra felbecsülhetetlen az a lehetőség, hogy futócipőben járjak és emellett szárazon, melegen tartsam a lábam.

 

   

 

Nem csak a SealSkinz segítségével érheted el, hogy bármely körülmény mellett meleg legyen a lábad.

Érdekes gondolatok, tanácsok arról, mennyire fontos, hogy a lábad melegen maradjon, és mit tegyél ezért. Mindenekelőtt jól szereld fel magad, és ne hagyj semmit a véletlenre. Amikor a lábujjak fáznak, fel kell melegíteni őket. Az alpesi turizmus rajongói minden bizonnyal tudják, hogy néz ki ha elhanyagoljuk a fagyott ujjakat (röviden: kék-fekete volt-nincs).

 

>>> TOVÁBB

 

Hasznos linkek

 

További érdekes cikkek:

Szerző: Nela Jandeková

Források: a szerző archívuma

TESZT: Merrell Moab 3 Gtx férfi túracipő

Tesztek

A mai a tesztünkben a Merrell túrabakancsot vesszük górcső alá.

TESZT: Fenix HM65R-DT fejlámpa

Tesztek

Ála kollégánk Albániában kalandozott, és tesztelte a Fenix rendkívül tartós és erős fejlámpáját. Hogy állta meg a helyét a fejlámpa?

TESZT: A ZULU gyermek softshell szettje

Tesztek

Hanka tesztelőnk nem csak munkatársunk az értékesítési osztályról, hanem két kisgyermek édesanyja is. A gyermek softshell ruhakollekció első tervei óta részt vesz a tesztelésben.

Válogatásunk

3 860 Ft (17.36 %) 3 190 Ft

Összehasonlítom

3 260 Ft (38.96 %) 1 990 Ft

Összehasonlítom

10 150 Ft (9.56 %) 9 180 Ft

Összehasonlítom

2 930 Ft (45.73 %) 1 590 Ft

Összehasonlítom

Kompressziós térdzokni Zulu Run Compression M

5 560 Ft (39.03 %) 3 390 Ft

Összehasonlítom

Kompressziós térdzokni Zulu Run Compression W

5 560 Ft (39.03 %) 3 390 Ft

Összehasonlítom

5 560 Ft (35.43 %) 3 590 Ft

Összehasonlítom

3 860 Ft (17.36 %) 3 190 Ft

Összehasonlítom