Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

TESZT: Warg Midi 2 sátor

Hogy állja meg a helyét a Warg Midi 2 sátor a mai tesztelésen? Mindezt Jak Kalkus foglalja össze az Outdoor Világtól. 

 

 

Tartalom

A Warg Midi ultrakönnyű, önhordó sátrat két személy számára tervezték. A Midi 2 a könnyű súlyával a tér, a stabilitás és a szélállóság kompromisszumok nélküli egyensúlyával nyűgöz le.

 

A tesztelő profilja

Jan Kalkus

Gyerekkori röplabdaedzéseit egyre inkább különböző szabadtéri sportágakkal egészítette ki, míg végül egyetemi tanulmányaival végleg felcserélte a csarnokot egy "szabadtéri játszótérre". Bár sejti, hogy soha semmiből sem teljesíthet tökéletesen, szeret mindent is csinálni egy kicsit - futni, mászni, síelni, kerékpározni... Különösen kint a szabadban, de lehetőleg a hegyekben. Szerencsére, a Krkonoše-hegység szinte szó szerint a háza mögött van,így ez félig magától megy. Jelenleg még a futás is hozzájárul a kenyérkereséséhez. Nos, nem az övé, hanem más futóké - ő csak a futóversenyek szervezéséért felelős, pl. a: Cross Cup és a Třeboň Marathon. 

 

 

Jellemzők


Modell:


Midi 2

Gyártó:

Warg

Súly: 1900 g
Személyek száma: 2 fő
Sátor típusa: túrasátor
Szerkezet típusa: kupolás
Sátoralj víznyomásállósága: 10000 mm
Külső sátor víznyomásállósága: 3000 mm
Sátor mérete: 220 x 240 x 100 cm
Sátor magassága: 100 cm
Hálófülke magassága: 95 cm
Előtér magassága: 95 cm
Csomagméret: 52 x 15 cm
Bejáratok száma: 2
Szilikonizálás: Igen

 

 • három évszakos használatra
 • sátor 2 fő részére
 • dúralumínium szerkezet
 • kifinomult önhordó kialakítás
 • egyszerű gyors szerkezet
 • kiváló stabilitás és szélállóság
 • jó méretek összecsomagolt állapotban 
 • a külső sátor nejlon, ripstop kivitelezéssel
 • külső és belső szilikon bevonat
 • 2 szellőző nyílás beázás elleni védelemmel
 • fényvisszaverő sátorzsinórok
 • rudak: Dural 7071 8,5mm
 • a csomag része: 12 db könnyű dúralumínium cövek

A sátor bemutatása

A Warg Midi 2 a háromévszakos túrasátrak kategóriájába tartozik, 1,9 kg-os súlyával pedig a könnyű és ultrakönnyű sátrak közé sorolható. Ideális rövidebb és hosszabb, többnapos túrákhoz, elegendő helyet biztosít két ember számára még nagy hátizsákokkal a hátunkon is, esetünkben plusz egy kutyával. A kényelmet nagyban segíti a két bejárat és a két előtér, ahol főzni lehet, vagy a hátizsák tárolható éjszakára. A 14 napos tesztelés Dél-Norvégia hegyeiben bebizonyította, hogy megérdemli a stabil (és kicsi) helyet minden olyan túrázó hátizsákjában, aki szemmel tartja a hátán lévő grammokat, ugyanakkor nem akarja megtagadni magától a megfelelő szálláskomfortot még rosszabb időjárás esetén sem.

A sátor egy 15×50 cm-es kompressziós csomagban érkezik, de ha kivesszük az oszlopokat, a térfogat kevesebb mint a felére csökkenthető.

A külső sátor szilikon bevonattal ellátott nejlonból (a poliészterhez képest lényegesen tömörebb és könnyebb megoldás), a belső sátor a felület nagy része pedig finom hálóból készült. Ezek azok a dolgok, amelyek a könnyűség mellett biztosítják a sátor nagyon kis méreteit. Ha a rudakat külön hagyjuk, akkor a tömörítő szállítótáska legalább félig üres marad. Két személynek ideális, de nem hiszem, hogy egy magányos túrázónak sok plusz helyet foglalna a hátizsákban.

 

Építés

A Warg Midi 2 sátor kupola alakú. A szerkezet hosszanti irányban egyetlen elemből áll, amely a sarkak irányába a végeinél kettéválik. Ennek köszönhetően a sátor falai a sarkoktól szinte merőlegesen emelkednek felfelé, így növelve a sátor belső terét. Az összes könnyű dúralumínium fő rúd egy darabból van összeillesztve, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy a rudak fele otthon marad. Ennek az összeszerelése után az építés kicsit kevésbé praktikus, de ez nem jelent nagy akadályt, ha két személy építi fel.

A sátor tetején a rövid, különálló rúd, amely merőleges a fő rúdra, megerősíti az előteret és meghosszabbítja a sátor tetején lévő teret. Itt egy kicsit aggódtunk, hogy a rúd vége a szélben átszúrja a külső sátrat, mert a megerősítés nem túl erős, de végül minden rendben volt.

A Warg Midi 2 sátor kétrétegű, önhordó, és lehetővé teszi mind a klasszikus építési módot - azaz először a belső sátor felakasztását az oszlopokra, majd a külső sátorral való lefedését -, de választható az ellenkező eljárás is, ami különösen eső esetén hasznos. A belső sátor klasszikus műanyag kampókkal van az oszlopokhoz "csíptetve". A külső sátor ezután összesen 9 tépőzáras pánttal rögzíthető a rudakhoz a varratoknál.

A rövid pánt, amely a szegély és a szem között egy kis csattal van ellátva a rúdhoz való rögzítéshez, ügyes és praktikus funkció, amely megkönnyíti, hogy a sarkakban pontosan szükség szerint kapcsolja ki a külső sátrat.

A mellékelt sátorcövekek (12 db ) nagyon könnyűek és tartósak. Keményebb talajon a "csillag" keresztmetszet miatt kissé nehezebb lehet a leszúrás, de egy kő vagy a talpunk mindig kisegít.

Összességében az építési folyamat nem tartalmaz nagy trükköket, és két ember néhány perc alatt elvégezheti.

  


Hogyan válasszunk sátrat

Mivel a sátrat általában több éven át is használjuk, érdemes odafigyelni minden apró részletre a vásárlás során. A tanácsaink segítségégével persze mindez gyerekjáték lesz.

>>> TOVÁBB OLVASOM <<<

 

Belső tér és előterek

A poliuretán bevonattal ellátott, 10000 mm-es vízoszlopú poliészter padló gond nélkül kibírta a már eleve nedves réten történő többszöri alvást az azt követő éjszakai esővel. A belső sátor többi része finom hálós anyagból készült - ez ismét egy egyértelmű lépés a becsomagolt sátor súlyának és méretének csökkentése felé.

A 130×220 cm-es méretek elég kényelmesek két személynek és a holmijuknak a láb alatt (helyettesíthető egy kutyával), a magasság 100 cm, és a nagyon függőleges falaknak köszönhetően kényelmesen lehet benne ülni, átöltözni stb. A tágas belső tér a teszt egyik legkellemesebb meglepetése volt. A két előtér nem túl nagy, de rossz időben biztonságosan lehet benne főzni, és pontosab elegendő hely van a hátizsák és a cipő tárolására éjszakára. A sátor oldalán 5 tágas zseb található a rendszerető egyének számára.

Ábra: A Warg Midi 2 sátor előterében szó szerint épp elegendő hely van egy hátizsáknak és egy bakancsnak.

 

Külső sátor

Nejlon szilikon bevonattal és ripstop kivitelben, 3000 mm vízoszloppal. Ezek a paraméterek több szeles és esős éjszakán át remekül helytálltak. A külső sátor vége kb. 10-15 cm-rel a talaj felett végződik, ami biztosítja a jó szellőzést a sátor belsejében. Hasznos a hőségben és a páás időben, ugyanakkor hidegben és szeles időben sem lehet nagyon "belehelni". A Warg Midi 2 rövidebb oldalain két klasszikus szellőzőnyílás is található.

 

Értékelés: 99 %

+

 • könnyű
 • összecsomagolhatóság
 • két előtér

-

 • nincsenek negatívumaim

 

Végső összefoglaló

Annak ellenére, hogy a Warg márka viszonylag új az outdoor világában, a Midi 2 sátor maximálisan megállta a helyét. Az összecsomagolt sátor alacsony súlya és kis mérete a belső térhez képest, valamint a kedvezőtlen körülmények közötti tartósság mindenképpen megérdemli a jó ajánlást bármilyen túrázó kalandhoz, és biztosan el tudom képzelni a használatát egy többnapos, két személyre szóló kerékpáros túrához is. A kedvező ár csak aláhúzza az általános pozitív benyomást.

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Jan Kalkus

Források: svetoutdooru.cz

TESZT: Merrell Moab 3 Gtx férfi túracipő

Tesztek

A mai a tesztünkben a Merrell túrabakancsot vesszük górcső alá.

TESZT: Fenix HM65R-DT fejlámpa

Tesztek

Ála kollégánk Albániában kalandozott, és tesztelte a Fenix rendkívül tartós és erős fejlámpáját. Hogy állta meg a helyét a fejlámpa?

TESZT: A ZULU gyermek softshell szettje

Tesztek

Hanka tesztelőnk nem csak munkatársunk az értékesítési osztályról, hanem két kisgyermek édesanyja is. A gyermek softshell ruhakollekció első tervei óta részt vesz a tesztelésben.

Válogatásunk

147 230 Ft (33.17 %) 98 390 Ft

Összehasonlítom

108 480 Ft (20.82 %) 85 890 Ft

Összehasonlítom

43 250 Ft (28.81 %) 30 790 Ft

Összehasonlítom

96 650 Ft (13.8 %) 83 317 Ft

Összehasonlítom

66 650 Ft (12.5 %) 58 317 Ft

Összehasonlítom

131 730 Ft (38.37 %) 81 190 Ft

Összehasonlítom

115 340 Ft (24.64 %) 86 920 Ft

Összehasonlítom

136 230 Ft (36.89 %) 85 980 Ft

Összehasonlítom