Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Teszt: Zulu Talas hálózsák

A Zulu márka három évszakos hálózsákját, amelyet tavasztól őszig használhatsz majd, a Tátrában tesztelte Andrej Urbanec utazó.


Tartalom

A hálózsák hossza az egyik legfontosabb paraméter a kiválasztásakor. Ha túl szorosan illeszkedik, a lábad összenyomja a szigetelő töltetet és fázni fogsz. Ugyanez fog történni abban az esetben is, ha sok hely van a hálózsákban, így felesleges plusz teret kell felmelegíteni. 

A Zulu Talas hálózsáknál nincs ilyen veszély, a gyártó rögtön három méretben is kínálja, a 175 cm-es, 185 cm-es és a 195 cm-es méret között választható.

 

Az szerzőről

 

Andrej Urbanec

Andrej Urbanec már kisfiúként szeretett kirándulásokra járni. Az utazás fokozatosan élete szenvedélyévé vált. Új-Zélandon és Kanadában élt, ahol meglátogatta a Rocky Mountains-t és a nemzeti parkokat. Dél-Amerikában a Salkantay-túrán jutott el a Machu Picchu-ra, megmászta a bolíviai Huayna Potosi-t, és többnapos esőerdei túrán jutott el az észak-kolumbiai "Elveszett városba".

 

 

Jellemzők

 

Név:

 

Talas 175 cm / Talas 185 cm / Talas 195 cm

Gyártó: Zulu
Termékcsalád: Talas
Rendeltetés:  Férfi / Női
Cipzár: Bal/jobb
Súly (175 cm / 185 cm / 195 cm): 1,61 kg / 1,72 kg / 1,83 kg
Komfort hőmérséklet: -3 °C

Limit hőmérséklet:

-10 °C
Extrém hőmérséklet: -19 °C
Szabás: Múmia
Szigetelő töltet üreges szál 300 g/m²
Szigetelő töltet típusa: üreges szál
Külső anyag Polyester
Belső anyag: Polyester Silk Touch
Összekapcsolható: Igen
Testmagasság: 175 cm / 185 cm / 195 cm
Lábrész szélesség: 55 cm
Vállrész szélesség: 70 cm

 

 • tavasztól őszig használható
 • Polyester Silk Touch bélés
 • a fej anatómiáját követő, állítható kapucni
 • kétutas cipzár szétnyílás elleni védelemmel
 • megerősített belső cipzárfedő
 • két ellentétes cipzárú hálózsák összekapcsolható
 • Ripstop technikával szőtt külső réteg

 

Alap paraméterek

A Zulu Talas hálózsák egy három évszakos múmia hálózsák, üreges szálas töltettel. A 300 g/m² hőszigetelés és a kényelmes -3 °C hőmérséklet ideális paraméterként szolgál a hegyekben tavasztól őszig. A nagyobb 1830 g súlyt és a nagyobb méreteket - 27x38 cm - ellensúlyozza az általa nyújtott kedvező ár és komfort.

Ez a hálózsák elsősorban azoknak az utazóknak készült, akik nem foglalkoznak a hátizsák minden grammjával, és megfelelő hőmérsékleti határok mellett inkább egy olcsóbb lehetőséget választanak. 

 

 

Üreges szál

Ha hálózsák vásárlását fontolgatod és az ár elsőbbséget élvez a számodra, valamint nem fogod különlegesen szélsőséges körülmények között használni, válassz egy üreges szálas hálózsákot.

Az üreges szálból készült hálózsák a legolcsóbb szigetelés - ugyanakkor a legterjedelmesebb és legnehezebb, élettartama kissé rövidebb lehet, mint a mikroszálasé vagy a tollé.

Hálózsákok üreges szálból>>>

 

Részletek

A hegyekben minden kempingező értékelni fogja a hálózsák belsejében a belső zsebet a dokumentumok és a telefon számára, valamint a húzózsinórt a nyakrészben. Szuper a kétoldalas cipzár is, szétnyílás elleni biztonsági zárral. Bár a hálózsákból hiányoznak a modern csúszásgátló pántok, ez megoldható egy csúszásgátlóval ellátott matraccal. Természetesen a hálózsákhoz jár egy kompressziós tok is - a kisebb csomagméret érdekében, és a lábrésznél található egy hurok is - így felakasztható és jobban lehet tárolni. A párban utazó kalandorok minden bizonnyal élvezni fogják azt a lehetőséget, hogy 2 hálózsákot összecipzározhatnak.

   

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hálózsákot?

Tollból vagy üreges szálból? Nyári vagy három évszakos? Múmia vagy szögletes? Mi megmondjuk, hogy milyen szempontok alapján válaszd ki a megfelelő hálózsákot.

>>> TOVÁBB OLVASOM <<<

 

Anyagok és karbantartás

Ennek a hálózsáknak az egyik előnye mindenképpen a Ripstop külső anyag, a jobb szakadásállóság érdekében. A szintetikus szálak nem annyira érzékenyek a nedvességre, mint a toll hálózsákok, ami lehetővé teszi használatát nedves környezetben is, azonnali szárítás nélkül. A hálózsák tisztítása a hegyekből való visszatérés után szintén könnyebb, mint a tollnál.

 

Tesztelés

A Zulu Talas hálózsákot decemberben vittem magammal a Tátrába kirándulni, a Rohács-gerincre. A -1 °C-os éjszakában teljesen komfortos volt. Termo ruházattal és zoknival a hálózsák hőmérséklete kellemes volt, a Zulu Talas nekem kényelmes volt és minden feltételt biztosított a zavartalan alváshoz. Nagyra értékelem a gallér töltetét (valamint ennek és a kapucni eltávolításának lehetőségét), amelynek köszönhetően a test jól szigetelt és nincs hőszivárgás.

A megfelelő hálózsák kiválasztásakor ügyelj a megfelelő méretre. A Zulu Talas többféle méretben kapható. Én a 182 cm magasságommal egy hosszabb szabásút teszteltem, és az üres hely miatt éreztem hogy fázik a lábam. Kicsit hiányoltam a kompressziós tok pántjait is, ami megkönnyítené a hálózsák kihúzását és behelyezését.

 

Értékelés 80 %

+

 • alacsony ár
 • belső iratzseb
 • zsinórral ellátott kapucni és gallér a nyakán
 • kétutas cipzár szétnyílás elleni védelemmel
 • az üreges szálnak nagyobb a nedvesség ellenállósága
 • Ripstop anyag a tartósság érdekében

-

 • nagyobb súly
 • nagyobb méretek
 • nehezebb kihúzni és behelyezni a kompressziós tokba

 

Zárás

Mindenkinek ajánlom a Zulu Talas hálózsákot, aki alacsonyabb áron keres meleg, tartós és alacsony karbantartást igénylő hálózsákot. A kissé nagyobb súly ellenére elviszem új útitársamat egy másik hegyi kalandra.

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Andrej Urbanec

Források: a szerző archívuma

TESZT: Petros M férfi technikai pulóver

Tesztek

Hogyan teljesített a Petros kapucnis pulóver a Zulu technikai ruhakollekcióból az osztrák Alpok kihívást jelentő körülményei között?

TESZT: Rodna W női technikai nadrág

Tesztek

A Zulu márka új funkcionális ruhakollekcióval jelentkezett, szélsőséges körülményekhez. Hogyan zajlott a Zulu Rodna W túranadrág tesztelése?

TESZT: Macin M férfi technikai nadrág

Tesztek

Ahogy tesztelőnk, Lukás mondja - nincs rossz idő, csak rossz ruházat. A mai tesztben a Zulu márka nadrágját fogja tesztelni.

Válogatásunk

24 780 Ft (40.15 %) 14 830 Ft

Összehasonlítom

24 780 Ft (40.15 %) 14 830 Ft

Összehasonlítom

24 780 Ft (40.15 %) 14 830 Ft

Összehasonlítom

46 480 Ft (53.4 %) 21 660 Ft

Összehasonlítom

34 080 Ft (45.25 %) 18 660 Ft

Összehasonlítom

34 080 Ft (45.25 %) 18 660 Ft

Összehasonlítom

34 080 Ft (45.25 %) 18 660 Ft

Összehasonlítom

71 860 Ft (20 %) 57 490 Ft

Összehasonlítom