Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Smellwell

SmellWell™  egy svéd márka, mely innovatív megoldásokat nyújt a kellemetlen szagú cipők, táskák és kesztyűk problémájára. Remekül használható pl. edzőtermi öltözőszekrényekben.

A márka természetes és hatékony megoldást kínál a nedvesség felszívására és a szag eltávolítására minden olyan környezetben, ahol kialakulhatnak a kellemetlen szagok. A termékfejlesztést 2012-ben kezdték el.  Sok különféle a piacon fellelhető termék kipróbálása után döntött úgy a cég, hogy saját megoldással áll elő a problémára. Majd ezt követően két év fejlesztés és tesztelés eredményeként a SmellWell 2014-ben elindult a svéd piacon.

A göteborgi Chalmers vegyészekkel együtt a társaság 2013-ban elkezdte kutatni, mi okozza a kellemetlen illatokat a cipőkben, ami sokaknak nagy bosszúságot okoz. Kimutatták, hogy a nedvesség nagymértékben befolyásolja a szagokat, ezért is fektettek nagy hangsúlyt egy a nedvességet jól elnyelő termék fejlesztésére. Az első prototípus különféle anyagok kombinációjából lett megalkotva, melyek mind remek abszorbensek és hatékonyan semlegesítik a szagot.

A SmellWell fő alkotóeleme az aktív szén, amit már évszázadok óta használnak tisztításhoz, szűréshez legyen szó akár levegőről, akár vízről. Bambuszból készült aktív szenet használnak a termékekhez, mely nagy hatásfokkal abszorbálja és semlegesíti a kellemetlen szagokat illetve a nedvességet. A bambusz fenntarthatóság szempontjából is remek, ugyanis nagyon gyorsan nő.

A SmellWell egyéb alkotóelemei különféle sókból és ásványi anyagokból tevődnek össze, amelyek tulajdonságai lehetővé teszik a nedvesség felszívódását a levegőből verejték formájában. Ezek az anyagok egy belső szövetbe vannak bezárva, mintegy membránként mely lehetővé teszi a nedvesség áramlását a cipőből vagy a felszerelésből az anyag belseje felé.

 

Részletes leírás

Funkční prádlo - nejširší nabídka
Talált termékek: 4