Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Pinguin Arris

Sátor

Ingyenes kiszállítás Pinguin Arris sátor zöld

Az Arris egy nagyon könnyű önhordó sátor a cseh Pinguin márkától, amely ideális a gyalogos, kerékpáros és motoros kirándulásokhoz. Tágas és egyszerűen felállítható.  

 

Válassza ki a termék típusát
Utolsó darab Kézbesítési módok, várható időpontok
76 100 Ft
 • Ingyenes kézbesítés 24990 Ft felett.
 • Rendelj több méretet az üzletünkbe felpróbálásra, vagy élj a 30 napos visszaküldéssel.
 • Vásárlóink véleményei alapján, elnyertük az Ország Boltja verseny minőség díját.

Termékleírás

Pinguin – az egyik legrégebbi cseh outdoor és kempingfelszerelésekkel (sátrak, hálózsákok, hátizsákok és ruházat) foglalkozó gyártó, mely a kelet - csehországi Náchod városában található.

A márka története 1989-ig nyúlik vissza, amikor az első, a márka logójával ellátott termékek megjelentek a cseh piacon. Ekkor még csak hálózsákokat és tollkabátokat kínáltak. Később Csehországban az elsők közt kezdtek el könnyű, kétrétegű túrasátrakat gyártani, hegymászáshoz. Pár évvel később termékkínálatuk jelentősen kibővült és bővül azóta is.

 

További információ a márkáról

Ez a nagyon könnyű Pinguin Arris sátor ideális választás azok számára, akik egy egyszerűen felállítható, minimális tömegű és tágas önhordó sátrat keresnek. A sátor így ideális a gyalogos, kerékpáros és motoros kirándulásokhoz. A külső sátor poliuretán bevonatos poliészterből készült, amely 4000 mm vízoszlop nyomásig vízálló. Vízálló szalaggal leragasztott varratok. A talajtakaró poliuretán bevonatú nylonból készült, amely 10000 mm vízoszlop nyomásig vízálló.

A Pinguin Arris sátor fő előnyei:

 • alacsony tömeg
 • önhordó sátor
 • dúralumínium szerkezet
 • leragasztott varratok
 • sátor 2 fő részére
 • előtér a csomagok tárolására
 • szellőző nyílás eső és beázás elleni védelemmel
 • rudak: rudak: dúralumínium 7001 T6 8,5 mm
 • 13x sátorcövek

Leírás:

Ez a kétrétegű sátor egy külső és egy belső sátorból tevődik össze. A külső és belső sátor is téglalap alakú, a hálófülkébe és a sátorba is egy bejáraton keresztül lehet bejutni. A bejárat előtti tér a csomagok tárolására is szolgálhat.

Szellőzés:

Szellőzőnyílás a kupola tetején található. A szellőző nyílások esővédői úgy vannak kialakítva, hogy a szél ne hajtsa be őket. Így vihar esetén is megvédik a sátrat a beázástól.

Sátor felállítása:

A belső sátrat a kampók segítségével a dúralumínium szerkezetre kapcsoljuk. A külső sátrat a szerkezetre húzzuk és az alsó részén található tépőzárakkal a rudakhoz rögzítjük. Összekapcsoljuk a csatokat és megfeszítjük a külső sátrat. Végül a sátorcövekekkel és zsinórokkal rögzítjük és kifeszítjük a sátrat.

Paraméterek

Márka Pinguin
Súly
2,3 kg
Sátor mérete
280 x 130 x 105 cm
Hálófülke mérete
210 x 130 x 100 cm
Sátor magassága
105 cm
Hálófülke magassága
100 cm
Csomagméret
42 x 15 cm
Sátorszerkezet anyaga
A sátor rudazata az alábbi anyagokból készülhet: 1. Laminált üvegszálas (fiberglass) 2. Durawrap/Wrapflex 3. Alumínium (különböző keverékei) 4. Dúralumínium (kemény alumínium) 5. Acél 6. Karbon/kevlár
dúralumínium
Sátor szerkezete
Egy- és kétrétegű sátrakat különböztetünk meg (utóbbinál jobb a nedvességelvezetés). Kétrétegű sátor - beslő sátor + külső sátor: Belső szerkezet - először a belső sátrat állítjuk fel, majd ezután erre húzzuk rá a külső sátrat Külső szerkezet - először a külső sátrat állítjuk fel, majd ezután bekapcsolhatjuk a belső sátrat Önfelállító szerkezet - másnével eldobható vagy pár másodperces sátor, nagyon gyorsan felállítható Felfújható szerkezet - nincsen rudazat, pumpa szükségeltetik hozzá Indián sátrak (Teepee) - klasszikus
kérétegű sátor belső szerkezettel
Sátoralj víznyomásállósága
Többnyire a vízoszlop mértékével fejezik ki = mennyi víznek áll ellen a sátor alja (talajtakaró), mielött elkezdené felszívni a vizet. Miliméterben határozzák meg. Fontosabb paraméter mint a külső sátor esetében.
10000 mm
Külső sátor víznyomásállósága
Külső sátor = kétrétegű/duplafalú sátor külső rétege Víznyomásállóság = hány mm vízoszlop nyomásnak áll ellen az anyag anélkül, hogy beázna
4000 mm
Hálófülkék száma
1
Személyek száma
2 fő
Bejáratok száma
1
Sátor típusa
Mielőtt új sátrat vásárolnánk, döntsük el, hogy milyen típusú tevékenységre fogjuk leggyakrabban használni.
túra / expedíciós / ultrakönnyű / turista-expedíciós
Alj az előtérben
Nem
Szilikonizálás
Vnější úprava stanu činící materiál nenasákavým - dochází k tzv. efektu lotosového květu, kdy jsou kapky vody odpuzovány od povrchu tropika, rychle odtečou, přičemž s sebou vezmou nečistoty. Dále dochází ke zvýšení pevnosti, pružnosti a odolnosti proti přetržení, zvyšuje se životnost proti UV záření. Nevýhodou je vyšší váha a nízká prodyšnost.
Nem
Szerkezet típusa
Kupola - 1 pontban keresztező x rudazat Alagút - nem önhordó, de nagyon tágas, remek súly/belső tér arány, ellenálló a széllel szemben
kupola
Sátoralj anyaga
Nylon
Külső sátor anyaga
Polyester
Szín
zöld
Uralkodó szín
Zöld
Garancia 24 hónap
Termékkód
EAN kódszám: