Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Pinguin Echo 1

Sátor

Ingyenes kiszállítás Stan Pinguin Echo 1

A cseh Pinguin cég oldalsó bejárattal rendelkező ultrakönnyű túrasátra praktikus előszobával rendelkezik, amely főzésre vagy a legszükségesebb dolgok tárolására használható.

 

 

 

 

 

 

Raktáron Kézbesítési módok, várható időpontok
88 780 Ft
 • Ingyenes kézbesítés 24990 Ft felett.
 • Rendelj több méretet az üzletünkbe felpróbálásra, vagy élj a 30 napos visszaküldéssel.
 • Vásárlóink véleményei alapján, elnyertük az Ország Boltja verseny minőség díját.

Termékleírás

Pinguin – az egyik legrégebbi cseh outdoor és kempingfelszerelésekkel (sátrak, hálózsákok, hátizsákok és ruházat) foglalkozó gyártó, mely a kelet - csehországi Náchod városában található.

A márka története 1989-ig nyúlik vissza, amikor az első, a márka logójával ellátott termékek megjelentek a cseh piacon. Ekkor még csak hálózsákokat és tollkabátokat kínáltak. Később Csehországban az elsők közt kezdtek el könnyű, kétrétegű túrasátrakat gyártani, hegymászáshoz. Pár évvel később termékkínálatuk jelentősen kibővült és bővül azóta is.

 

További információ a márkáról

A neves Pinguin cég praktikus Echo 1 túrasátra három szellőzőnyílással teljes kényelmet biztosít egy éjszakázónak. Kis súlyának köszönhetően a sátor különösen alkalmas kerékpárosok, túrázók vagy evezősök számára. A külső sátor külön is felállítható, és egyfalú menedékként is használható. A külső sátor nejlonból készült, RipStop kezeléssel és háromszoros kétoldalas szilikonozással, amely 4000 mm-es vízoszlopot garantál. A varratok nincsenek leragasztva, hanem táguló cérnát használnak, amely a vízzel érintkezve megsokszorozza a térfogatát, és lezárja a tű okozta lyukat.

A Pinguin Echo 1 sátor fő előnyei:

 • egyszerű és gyors felállítás
 • alagút konstrukció
 • nagyszerű csomagolhatóság
 • magas stabilitás
 • könnyű súly
 • háromszoros kétoldalas szilikonozás
 • UV védelem
 • táguló cérna
 • ripstop szövetkezelés
 • a külső sátor önállóan is felállítható
 • 3 szellőzőnyílás a tetőn és a lábaknál
 • egy oldalsó bejárat előszobával
 • 1 -2 fő részére
 • 1 rúd: dural 7001 T6 8,5 mm
 • 12x horgonycsap

Jellemzők:

 • külső sátor anyaga: RipStop nejlon, PU bevonat 4000 mm H2O, UV védelem
 • aljzat anyaga: nejlon, PU bevonat 10 000 mm H2O

Sátor koncepció:

A rúdszerkezet a külső sátoron kívüli alagutakba van befűzve. A külső sátrat és a belső sátrat (a küső sátor belső oldalára van felakasztva) a rudak befűzése után egyszerre kell felállítani. Ennek a koncepciónak a fő előnye, hogy a belső sátor leválasztható a külső sátortól, és a külső sátor különállóan, egyfalú sátorként, alapzat nélkül állítható fel. További előnye, hogy a hálófülke még rossz időjárás esetén sem ázik át felállítás közben.

Szellőzés:

Az oldalfalak tetején és a lábak területén található. A szellőzőablakokat úgy alakították ki, hogy a szél ne billentse meg őket. Ez megakadályozza, hogy erős szélben befolyjon az eső.

Sátorépítés:

A külső sátrat úgy állítjuk fel, hogy a rudat az alagúton átvezetjük. Illesszd a rúd végeit az alsó él hurkain lévő sárgaréz fűzőlyukakba, és állíts fel rövid szegmenseket a lábaknál. A sátor nem önhordó, legalább minimális számú cövekkel (4 db) kell rögzíteni. A belső sátrat az első felállításkor akassza fel a külső sátor belső oldalán lévő hurkokba. Végül kapcsolja ki a külső sátrat a sátor alsó szélén lévő műanyag klipszekkel vagy feszítőzsinórokkal.

Paraméterek

Márka Pinguin
Termékcsalád Echo
Súly
1,65 kg
Minimális súly
1,15 kg
Sátor mérete
250 x 145 cm
Hálófülke mérete
235 x 65/60 cm cm
Sátor magassága
100 cm
Hálófülke magassága
95 cm
Csomagméret
40 x 12 cm cm
Sátorszerkezet anyaga
A sátor rudazata az alábbi anyagokból készülhet: 1. Laminált üvegszálas (fiberglass) 2. Durawrap/Wrapflex 3. Alumínium (különböző keverékei) 4. Dúralumínium (kemény alumínium) 5. Acél 6. Karbon/kevlár
dúralumínium
Sátor szerkezete
Egy- és kétrétegű sátrakat különböztetünk meg (utóbbinál jobb a nedvességelvezetés). Kétrétegű sátor - beslő sátor + külső sátor: Belső szerkezet - először a belső sátrat állítjuk fel, majd ezután erre húzzuk rá a külső sátrat Külső szerkezet - először a külső sátrat állítjuk fel, majd ezután bekapcsolhatjuk a belső sátrat Önfelállító szerkezet - másnével eldobható vagy pár másodperces sátor, nagyon gyorsan felállítható Felfújható szerkezet - nincsen rudazat, pumpa szükségeltetik hozzá Indián sátrak (Teepee) - klasszikus
kérétegű sátor külső szerkezettel
Sátoralj víznyomásállósága
Többnyire a vízoszlop mértékével fejezik ki = mennyi víznek áll ellen a sátor alja (talajtakaró), mielött elkezdené felszívni a vizet. Miliméterben határozzák meg. Fontosabb paraméter mint a külső sátor esetében.
10000 mm
Külső sátor víznyomásállósága
Külső sátor = kétrétegű/duplafalú sátor külső rétege Víznyomásállóság = hány mm vízoszlop nyomásnak áll ellen az anyag anélkül, hogy beázna
4000 mm
Hálófülkék száma
1
Személyek száma
1 fő
Bejáratok száma
1
Sátor típusa
Mielőtt új sátrat vásárolnánk, döntsük el, hogy milyen típusú tevékenységre fogjuk leggyakrabban használni.
túra / ultrakönnyű / fesztivál
Alj az előtérben
Nem
Szilikonizálás
Vnější úprava stanu činící materiál nenasákavým - dochází k tzv. efektu lotosového květu, kdy jsou kapky vody odpuzovány od povrchu tropika, rychle odtečou, přičemž s sebou vezmou nečistoty. Dále dochází ke zvýšení pevnosti, pružnosti a odolnosti proti přetržení, zvyšuje se životnost proti UV záření. Nevýhodou je vyšší váha a nízká prodyšnost.
Igen
Szerkezet típusa
Kupola - 1 pontban keresztező x rudazat Alagút - nem önhordó, de nagyon tágas, remek súly/belső tér arány, ellenálló a széllel szemben
alagút
Sátoralj anyaga
Nylon
Külső sátor anyaga
Nylon
Szín
zöld
Uralkodó szín
Zöld
Garancia 24 hónap
Termékkód 00002544
EAN kódszám: 8592638141542

Hasonló termékek

Ultrakönnyű sátor

84 833 Ft (19.05 %) 68 670 Ft

Összehasonlítom

178 167 Ft (23.2 %) 136 830 Ft

Összehasonlítom

209 980 Ft (10.52 %) 187 890 Ft

Összehasonlítom

Ultrakönnyű sátor

113 167 Ft (19.05 %) 91 610 Ft

Összehasonlítom

(5.84 %) 93 200 Ft

Összehasonlítom

Összehasonlítás hasonló termékekkel