Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Pinguin Nimbus 3

Sátor

Ingyenes kiszállítás Sátor Pinguin Nimbus 3 kék modrá

A Nimbus 3 egy stabil és erős családi sátor a Pinguin cseh gyártótól. Tágas tereinek köszönhetően kényelmes nyaralást biztosít a gyerekekkel akár rossz idő esetén is.

Válassza ki a termék típusát
Raktáron Kézbesítési módok, várható időpontok
177 150 Ft
 • Ingyenes kézbesítés 24990 Ft felett.
 • Rendelj több méretet az üzletünkbe felpróbálásra, vagy élj a 30 napos visszaküldéssel.
 • Vásárlóink véleményei alapján, elnyertük az Ország Boltja verseny minőség díját.

Termékleírás

Pinguin – az egyik legrégebbi cseh outdoor és kempingfelszerelésekkel (sátrak, hálózsákok, hátizsákok és ruházat) foglalkozó gyártó, mely a kelet - csehországi Náchod városában található.

A márka története 1989-ig nyúlik vissza, amikor az első, a márka logójával ellátott termékek megjelentek a cseh piacon. Ekkor még csak hálózsákokat és tollkabátokat kínáltak. Később Csehországban az elsők közt kezdtek el könnyű, kétrétegű túrasátrakat gyártani, hegymászáshoz. Pár évvel később termékkínálatuk jelentősen kibővült és bővül azóta is.

 

További információ a márkáról

A Pinguin Nimbus 3 egy családi sátor amely minden lehetséges kényelmet megad a felhasználói számára. Ez a modell nagyon kedvelt köszönhetően a sokoldalú előterének, ahol nemcsak játszhatnak a gyerekek de tárolóként és konyhaként is használhatjuk. Hatalmas előnye még belmagassága,, így egy átlagos magasságú felnőtt is kényelmesen kiegyenesedhet benne. A külső sátor poliuretán bevonatos poliészterből készült, amely 4000 mm vízoszlop nyomásig vízálló. A sátor varratai hőszigetelt szalaggal vannak leragasztva melyek védelmet nyújtanak a szivárgással szamben is. A talajtakaró poliuretán bevonatú nylonból készült, amely 10000 mm vízoszlop nyomásig vízálló. A külső sátor önállóan is felállítható, így egy egyrétegű tágas menedéket kapunk.

A Pinguin Nimbus 3 sátor előnyei:

 • kupolás
 • stabil és erős
 • egyszerű felépítés
 • rendkívül tágas fedett előtér
 • 2 bejárat
 • leragasztott varratok
 • 3-4 fő részére
 • hálófülke magassága: 185 cm
 • 4 szellőző nyílás beázás elleni védelemmel
 • önmagában is felállítható külső sátor
 • hálófülke nélküli súly: 13,3 kg
 • 4 rudas szerkezet, 5 pontos keresztezéssel
 • rudak: laminált 13 mm
 • 34x sátorcövek

Jellemzők:

 • külső anyaga: poliészter, PU bevonat, 4 000 mm, H2O
 • alj anyaga: nejlon, PU bevonat 10 000 mm H2O

A sátor koncepciója:

Ez a kétrétegű sátor amely egy külső és egy belső sátorból tevődik össze. A belső sátor téglalap alakú, bejárattal a hosszabbik oldalán. A külső sátor nagy előtérrel rendelkezik, amely két bejárattal van ellátva.

A rúd szerkezet a külső sátoron található perforált anyagú alagutakba kerül. A külső sátor és belső sátor (amely a külső sátorhoz van kapcsolva) így egyszerre épül. Ennek a típusnak az előnye, hogy a külső sátrat önmagában is felállíthatjuk, így egy egyrétegű sátoralj nélküli modellt nyerve. A sátor további előnye, hogy rossz időjárás és eső esetén sem jut be nedvesség a hálófülkébe a sátor felállítása közben.

Szellőzés:

A szellőzőnyílás a kupola tetején található. A szellőző nyílások esővédői úgy vannak kialakítva, hogy a szél ne hajtsa be őket. Így vihar esetén is megvédik a sátrat a beázástól.

Sátor felállítása:

A rudakat a külső sátron található bujtatókba csúsztatjuk és a rudak végén található csatornába beletoljuk az acél tüskétket, amelyek a sátoraljon vannak elhelyezve. A belső sátrat a külső sátor belső oldalán elhelyezett akasztóira kapcsoljuk. A felállított sátrat a cövekekkel és zsinórokkal rögzítjük és a műanyag csatok segítségével kifeszítjük azt.

Paraméterek

Márka Pinguin
Súly
14,7 kg
Minimális súly
13,3 kg
Sátor mérete
440 x 230 cm
Hálófülke mérete
210 x 220 cm
Sátor magassága
200 cm
Hálófülke magassága
185 cm
Előtér magassága
200 cm
Csomagméret
65 x 27 cm
Sátorszerkezet anyaga
A sátor rudazata az alábbi anyagokból készülhet: 1. Laminált üvegszálas (fiberglass) 2. Durawrap/Wrapflex 3. Alumínium (különböző keverékei) 4. Dúralumínium (kemény alumínium) 5. Acél 6. Karbon/kevlár
üvegszálas (fiberglass)
Sátor szerkezete
Egy- és kétrétegű sátrakat különböztetünk meg (utóbbinál jobb a nedvességelvezetés). Kétrétegű sátor - beslő sátor + külső sátor: Belső szerkezet - először a belső sátrat állítjuk fel, majd ezután erre húzzuk rá a külső sátrat Külső szerkezet - először a külső sátrat állítjuk fel, majd ezután bekapcsolhatjuk a belső sátrat Önfelállító szerkezet - másnével eldobható vagy pár másodperces sátor, nagyon gyorsan felállítható Felfújható szerkezet - nincsen rudazat, pumpa szükségeltetik hozzá Indián sátrak (Teepee) - klasszikus
kérétegű sátor külső szerkezettel
Sátoralj víznyomásállósága
Többnyire a vízoszlop mértékével fejezik ki = mennyi víznek áll ellen a sátor alja (talajtakaró), mielött elkezdené felszívni a vizet. Miliméterben határozzák meg. Fontosabb paraméter mint a külső sátor esetében.
10000 mm
Külső sátor víznyomásállósága
Külső sátor = kétrétegű/duplafalú sátor külső rétege Víznyomásállóság = hány mm vízoszlop nyomásnak áll ellen az anyag anélkül, hogy beázna
4000 mm
Hálófülkék száma
1
Személyek száma
3 fő
Bejáratok száma
2
Sátor típusa
Mielőtt új sátrat vásárolnánk, döntsük el, hogy milyen típusú tevékenységre fogjuk leggyakrabban használni.
családi
Alj az előtérben
Igen
Szilikonizálás
Vnější úprava stanu činící materiál nenasákavým - dochází k tzv. efektu lotosového květu, kdy jsou kapky vody odpuzovány od povrchu tropika, rychle odtečou, přičemž s sebou vezmou nečistoty. Dále dochází ke zvýšení pevnosti, pružnosti a odolnosti proti přetržení, zvyšuje se životnost proti UV záření. Nevýhodou je vyšší váha a nízká prodyšnost.
Nem
Szerkezet típusa
Kupola - 1 pontban keresztező x rudazat Alagút - nem önhordó, de nagyon tágas, remek súly/belső tér arány, ellenálló a széllel szemben
kupola
Sátoralj anyaga
Nylon
Külső sátor anyaga
Polyester
Szín
k é k
Uralkodó szín
Kék / Zöld
Gyártó színmegnevezése modrá
Garancia 24 hónap
Termékkód
EAN kódszám:

Hasonló termékek

239 833 Ft (23.2 %) 184 190 Ft

Összehasonlítom

141 500 Ft (23.2 %) 108 670 Ft

Összehasonlítom

124 983 Ft (13.33 %) 108 320 Ft

Összehasonlítom

133 317 Ft (20 %) 106 650 Ft

Összehasonlítom

329 833 Ft (23.2 %) 253 310 Ft

Összehasonlítom

(3.75 %) 79 070 Ft

Összehasonlítom

(2.1 %) 305 430 Ft

Összehasonlítom

Összehasonlítás hasonló termékekkel