Az Esbit Sculptor 750 ml-es ételméretű termosz úgy készült, hogy a lehető legkönnyebben lehessen kezelni.
Termékleírás
Az Esbit sikeres története már 1936-ban elkezdődött amikor Erich Schumm feltalálta a spirituszkockát. Hamarosan újabb termékekkel bővűlt a kínálatuk, mint például a legendás „zsebfőző“, amelyből több mint 10 millió darab készült és mind a mai napig gyártják.
Ma az Esbit Kft. nélkülözhetetlen kiegészítőket készít egy a civilizációtól távol eltöltött nyaraláshoz. Így a spirituszkockás zsebfőző mellé újabb termékek társultak, mint a termoszok (italos, ételes), edénykészletek, titán evőeszközök és természetesen normál, folyékony spiritusszal működő főzők is. Az Esbit termékek már többször bebizonyították, hogy extrém időjárási körülmények között is megbízhatóan működnek és mindemellett kicsi a helyigényük. Ezért is kapott az Esbit spirituszkocka többször is elismerést mint a legjobb szilárd tüzelőanyag az egész világon.
Az Esbit Sculptor termoszának külső falát egy speciális zöld, matt, csúszásmentes festékkel vonták be, amely megakadályozza a véletlen leejtést, ha kesztyűben tartják. A termosz úgy készült, hogy a lehető legkönnyebben lehessen kezelni. A termosz belső rétegét egy speciális vékony réteggel vonják be, amely javítja a szigetelő tulajdonságokat, miközben antibakteriális hatású.
A termosz maximális kihasználása érdekében használat előtt javasoljuk a következőket:
ha forró ételt szeretne a termoszba tenni, használat előtt melegítse fel meleg vízzel kb. 4 percig, majd öntse ki a vizet és aztán tegye bele az ételt
ugyanígy járjon el hideg italok vagy ételek esetében is (hideg víz / 4 perc)
a termosz nagy előnye a biztonsági szelep
összenyomáskor a termosz belsejében a nyomás kiegyenlítődik, így elkerülhető a forró gőz általi leforrázás veszélye, kinyitáskor vagy szállítás közben a véletlen "robbanás" veszélye
a zárókupak egyben ételtálként is szolgál
Vízhőmérséklet:
vízfeltöltési hőmérséklet: ~98°C
környezeti hőmérséklet: ~20°C ± 2°C
vízhőmérséklet 6 óra elteltével: ~70°C
vízhőmérséklet 12 óra elteltével: ~60°C
vízhőmérséklet 12 óra elteltével: ~40°C
a felsorolt értékek csupán hozzávetőlegesek, minden étel egy kicsit másképp marad melegen
Jobban szeretsz a hegyekben lenni, mint otthon, de amikor a fehér takaró betakarja a lejtőket, úgy érzed, hogy vége a szezonodnak? Tévedsz, a havas terep nem csak a síelőknek való. A hótalpakkal ismét visszatérhetsz a bércekre.
A hegyekbe készülsz, és nem szeretnél semmit sem elfelejteni? Meríts ihletet listánkból, hogy minden olyan dolgot megtalálj, amire szükséged lehet a hegyekben.
Unod már a szendvicseket a kirándulásokon? Főzz a szabadban! Mit vigyél magaddal, mit érdemes főzni és mire kell odafigyelni az időjárás tekintetében - ezt mind megtalálod ebben a cikkben.
Az alacsony ár volt a döntő szempont a Zulu Outdoor márkanévből származó termosz vásárlásakor. A következő áttekintés elolvasásával megtudhatja, hogy a szerző jól döntött-e.