Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Üreges szál

Mi is az üreges szál a hálózsákokban és a ruházatban?

Az üreges szál (az angol "hollow fiber" szóból) olyan szintetikus szál, amelynek üres magja van. Ez a kialakítás számos előnnyel rendelkezik különösen a szigetelés és a hőszabályozás terén.

Az üreges szálszerkezet mikroszkopikus légkamrákat hoz létre, amelyek segítenek megtartani a hőmérsékletet. Az üreges szál hatékonyan felfogja és visszatartja a levegőt, ami javítja a hideg elleni szigetelési képességét, mivel a levegő kiváló szigetelő.

 

Hogy miért használják az üreges szálat a hálózsákokban és a ruházatban?

Az üreges szálakat több okból is használják hálózsákokban és ruházatban:

 1. Jobb szigetelés: Az üreges szálas szerkezet lehetővé teszi a meleg levegő hatékony visszatartását, jobb hőszigetelést biztosítva. Ez nagyon fontos hideg körülmények között, amikor szükséges a testhőmérséklet fenntartása.

 2. Gyors száradás és nedvességelvezetés: Az üreges szálak gyorsabban száradnak és jobban elvezetik a nedvességet a testtől, ami hasznos a fizikai megterhelés vagy párás körülmények között.

 3. Stabilitás és tartósság: A szintetikus üreges szálak ellenállnak a bomlásnak, a penésznek és bizonyos vegyszereknek.

 4. Minimális vízfelvétel: A természetes anyagokkal, például a tollakkal ellentétben az üreges szálak kevesebb vizet szívnak magukba. Ez előnyös nedves környezetben, ahol a tollak elveszíthetik szigetelő képességüket.

 5. Ár: Bár ez nem mindig igaz, a szintetikus üreges szálak többnyire olcsóbbak, mint a természetes szigetelőanyagok. Ez egy másik tényező, amely támogatja a használatukat.


Ezek a tulajdonságok az üreges szálakat népszerűvé tették a hőruházat és hálózsákok gyártásához.

 

Milyen előnyei és hátrányai vannak az üreges szálaknak más alternatív anyagokkal, például a tollakkal és a mikroszálakkal szemben?

Az üreges szál előnyei

 1. Ellenáll a nedvességnek: Az üreges szál jobban ellenáll a nedvességnek, mint a tollak, és gyorsan száradnak, ami nedves környezetben előnyös.

 2. Ár: A szintetikus üreges szálak gyakorta olcsóbbak, mint a toll vagy a mikroszálak, ami sok fogyasztó számára fontos.

 3. Antiallergén: Az üreges szálak általában nem okoznak allergiás reakciókat, ami előnyös az allergiás vagy érzékeny bőrű emberek számára.

 4. A tulajdonságok állandósága: A tollakkal ellentétben az üreges szálak még nedves állapotban is kiváló szigetelő hatásúak maradnak.

 5. Könnyen karbantartható: A tollakkal ellentétben a legtöbb üreges szálas termék könnyen mosható hagyományos mosógépben.

   

Az üreges szál hátrányai

 • Nehezebb csomagolhatóság: Az üreges szálak általában nem annyira összenyomhatók, mint a pehely vagy a mikroszál, ami azt jelenti, hogy az üreges szálas hálózsákok és ruhák több helyet foglalnak.

 • Nagyobb súly: Az üreges szálak jellemzően nehezebbek, mint a pehely vagy a mikroszál azonos szigetelési szint mellett.

 • Esztétika és tapintás: Vannak, akik előnyben részesítik a tollak vagy a mikroszálas anyagok természetes tapintását, amelyek lágyabbak lehetnek.

Az anyagválasztás a konkrét igényektől és körülményektől függ. Minden anyagnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és ami az egyik helyzetben ideális, az a másikban nem biztos, hogy megfelelő.

Mi az a ferráta?

Kifejezések szószedete

Mi az a bouldering?

Kifejezések szószedete

Mi is a légáteresztő képesség és a páraáteresztő képesség?

Kifejezések szószedete

Kültéri ruházatot kerestek, de nem ismeritek néhány szakkifejezés pontos jelentését? Ebben a rövid cikkben rögtön két fogalmat magyarázunk el, a páraáteresztő képességet és a légáteresztő képességet. Mit jelentenek ezek a kifejezések?

Válogatásunk

54 264 Ft (10.77 %) 48 420 Ft

Összehasonlítom

Szögletes hálózsák Outwell Campion Lux

28 268 Ft (40.5 %) 16 820 Ft

Összehasonlítom

Szögletes hálózsák Outwell Campion

23 434 Ft (40.3 %) 13 990 Ft

Összehasonlítom

Hálózsák Loap Aguja

36 091 Ft (34.72 %) 23 560 Ft

Összehasonlítom

Hálózsák Husky Mopy

39 420 Ft (44.55 %) 21 860 Ft

Összehasonlítom

28 640 Ft (50.49 %) 14 180 Ft -tól

Összehasonlítom

35 228 Ft (39.91 %) 21 170 Ft

Összehasonlítom

129 440 Ft (18.71 %) 105 220 Ft

Összehasonlítom