Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Fedezd fel a SALOMON újdonságait és bestsellereit! 👟

Hogyan foglaljuk le a gyerekeket, hogy a szülők ne őrüljenek meg

A mozgás korlátozása, zárt beltéri és kültéri sportpályák, a barátokkal való kapcsolattartás tilalma és mindezek mellett a gyerekek otthon vannak, akiket valahogy meg kell mozgatni és kihúzni őket a számítógép és a televízió elől. Próbálj ki legalább egyet a mi 9 tippünk közül.


Tartalom

 

1. Frizbi

A játékot nem kell bemutatni. A szélcsendben családként megbízhatóan szórakoztat mindannyian, és szépen nyújtózkodni fogsz vele . Vagy dobhatsz a rögtönzött mezőre és játszhat a pontokért, vagy csak dobhat egy kört, a meghatározott területet egy táblával. A frizbi szórakoztató és tökéletesen fejleszti a mozgáskoordinációt és észlelést .

 

2. Ebéd a természetben

Biztosan találsz tűzhelyeket a közvetlen közelben. Csomagolj valamit a sütéshez , kenyeret, mustárt és egy termoszt teát a hátizsákjába, és induljon gyalogos vagy kerékpáros túrára , amelyet pirítással is változatosabbá tehet.

Ha különleges élményt szeretnél adni a gyerekeidnek (és magadnak) ebéd formájában mint egy kis vegyész, akkor mindenképpen próbálj ki néhányat a Adventure menu készételéből. A hagyományos fűtési módszerek (mikrohullámú sütő, vízforraló, forró víz ...) mellett önmelegítéssel is felmelegítheted, amikor az ételtasakot egy speciális fűtőtáskába helyezed, amelyhez önálló fűtőkapszulát és vízet teszel. Az eldobható önmelegedő kapszula az égetett mész (égetett mész, kalcium-oxid) vízzel történő exoterm reakciójának elvén működik. Ez akár 100 ° C hőmérsékletet is létrehoz, és a forró gőz extrém körülmények között is 12 perc alatt felmelegíti az ételt. A siker garantált!

 

3. Játék

Készíts játékot a gyerekeidnek A rejtett feladatokat inkább fiatalabb gyermekek számára készíts az idősebbeknek térképet rajzolhatsz . Az interneten rengeteg ötlet található egy harci játékhoz, de Ön és a saját gyermekei lesznek a legboldogabbak. Pontosan illik a gyermekedhez. A játékokat általában szórakoztató és oktató eseménynek gondoljuk. A téma lehet a természet, hagyomány vagy akár a város története. Ezután könnyen előállhatsz az életkorának megfelelő feladatokkal vagy jutalommal az adott témában.

Tipp:

  • Húsvéti játék - Kezdetben a gyerekek levelet kapnak húsvéti történettel és keresztrejtvényt. Az egyes állomásokon ezután kitöltik a keresztrejtvény egyes sorait, tematikusan az összes rejtvény húsvétra vonatkozik, a bevezető levélben mindig megtalálják a válaszokat. A végén egy kincs és a húsvéti bárányka vár rájuk.
  • Így farsangot, boszorkányt, Halloween-t, Szent Márton játékot is készíthetünk ...

 

4. Retro játékok

Ugráló kötél, bábu, óvoda, labda,… Gyerekként játszott játékokat az jellemezte, hogy semmi különös nem kellett hozzá, és bárhol és egy kis helyen játszhattunk . És erre van szükségünk. Retro játékok ihletet az interneten találjuk vagy játék könyvekben.

 

 

5. Erdei építés

A kisebb gyerekek elkezdhetnek házakat építeni katicabogarak számára. Használdki a környék összes természetes összetevőjét, és próbáljon jót tenni a katicabogarak számára . A lányok megépítik gyermekágyukat, kerítést, kertet ... aztán elmennek megnézni, hogy a ház még mindig ott áll-e, és hogy valaki beköltözött-e (általában valóban találunk ott néhány hangyát).

Az idősebb gyermekek az Te segítségével különféle bunkereket vagy menedékházakat építhetnek az erdőben. Komplett palotákat lehet kötéllel, ágakkal és csörgőkkel készíteni. Soha ne vágj le semmit, ne törd el az élő fák ágait, és azt használd, amit a földön találtál . Amikor mindannyian újra találkozunk, gyermekeid meghívhatják barátaikat otthonukba.

 

 

A szerzőről

Kateřina Balcarová

Katka két kisgyermek édesanyja. A szülői szabadság megkezdése után a szenvedélyt a szikla és az alpesi szenvedély helyett a futás iránti szenvedélye váltotta fel, és teljes ultramaraton távokat tesz meg. Ezen kívül hegymászó oktató, és szereti mindenkivel megosztani mászási, túrázási, futási és szabadtéri szülői élményeit.

 

 

6. Kincsvadászat

Barátommal közvetlenül a lezárás eredményeként találtuk ki ezt a kincsvadász variánst. Az egyik barát előkészíti a kincset a másiknak, és gondosan elrejti. Megmondja barátjának a helyszínt, bármilyen formában . Térképelrendezést használunk. Megadhatók azonban koordináták vagy szóbeli leírás is. A barát ezután elindul megkeresni a kincset. A tartalom bármi lehet. A lányom és barátja egy mesét készít, és mindig ad hozzá némi édességet.

 

7. Slackline

A Slackline egy rugalmas heveder, amelyet két fa közé van erősítve, és megpróbálsz járni rajta. Nagyon szórakoztató lesz, megerősíti a testet, megerősíti a vállat és a karod, és a legjobb módon gyakorolhatod az egyensúlyozást.

Kezdetnek egy 15 m hosszú racsnis és 5 cm szélességű slackline vásárlását javaslom. Kínálatunkból a Slackline singing rock packet 15 m megfelel ezeknek a követelményeknek. Nés az első kísérleteket rövid, talán csak 3 méteres hosszúságúra nyújtsd a talaj felett . A vonal nem fog megereszkedni vagy kopogni annyira, a járás könnyebb lesz, és a gyerekek nem fognak félni. Miután biztonságosan elvégezted az első lépéseket, kiterjesztheted és felemelheted a talajtól.

Kezdettől fogva próbáld meg a megfelelő pozíciót elfoglalni . Térdek kissé behajlítva, karok a váll szintje felett, lehetőleg a fejed felett. Tartsd a hátad egyenesen. Másrészt tartsd lazán a kezed, és használd őket a vonalingadozások ellensúlyozására. Tartsd a tekinteted egy ponton.

Az első próba ideális életkora 6-7 év. Gyermekek számára célszerű a kötelet a vonal fölött kinyújtani körülbelül 2 méter magasságban. Csatlakoztass hozzá egy karabinert, amelyhez egy darab kötelet rögzít, hogy két rugó nyúljon ki a karabinertől. Ily módon a gyerekek a kezükbe vehetik a rugókat, és felhasználhatják őket a megbirkózáshoz és fokozatos stabilitáshoz.

Záró megjegyzések:

  • Eleinte szinte senki sem tesz egy lépést sem a vonalon. Ne idegeskedj és ne add fel, kitapasztalod a módját és megszereted ezt a sportot.

 

Videó - SINGING ROCK Slackline szett 15 m

 

8. A bátorság útja

A sötétben zajló játék. Az igazi élmény, amelyet a gyerekeknek el kell vinniük, a sötétség, az éjszakai hangok, az árnyékok észlelése . Gazdag módon elég, ha gyertyákkal jelölik az ösvényt (teagyertyát teszünk az üvegbe), és a gyerekek feladatok elvégzése nélkül hagyják járni az utat. Csak rajtad és a gyerekeken múlik, hogy egyedül mennek-e vagy veled. Személy szerint nem a gyermekek ijesztgetéséért vagyok, ezért a bátorságunk nem tartalmaz szellemeket vagy mesterséges félelmetes hangokat. Célom, hogy a gyerekek érezzék, hogy a sötétség önmagában nem veszélyes . A végén vagy gyertyafénynél meglepetés, levél, feladat várhat a gyerekekre. Az ösvény végén fontos megbeszélni a gyerekekkel, hogyan fogták fel az ösvényt, mitől félhettek, és beszéljék meg velünk a félelmeiket.

Ha elkezditek megvalósítani, ne felejts el magadnak és gyerekeidnek csomagolni egy fejlámpát vagy elemlámpát.

 

9. Görkorcsolya

A gyerekek élvezik a görkorcsolyázást, és ha sík betonfelület van a közelben, nagyon gyorsan megtanulnak száguldozni. A görkorcsolya mellett védőeszközt és sisakot is be kell beszerezni. A gyerek görkorcsolyákat 3-4 méretben lehet kapni, nem kell attól tartani, hogy gyermeked egy éven belül kinövi őket.

Kezdetben gyakorold a kis helyen való korizást és vegyél részt játékokban, amint a gyerek elindul, egy kis kirándulást tehettek egy egyenes bicikliúton.

 

Játék tippek:

  • Rajzoljon több vonalat krétával. Vezess szabadon. Aki átlépi a határt, annak el kell végeznie a feladatot.
  • Szlalom.
  • Fogócska (határozd meg a játék sebességét a gyerekekhez megfelelően, biztonság mindenek felett).

Testreszabhatod a játékokat kerékpározáshoz, robogókhoz, kidobócskához ... vagy csak futtathatod őket.

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Katerina Balcarová

Források: szerzői archívum, pixabay.com , unsplash.com

Hogyan fussunk a pulzusszám figyelembe vételével

Tanácsadás

Szeretnél fogyni vagy esetleg erősíteni az állóképességed? Mindkettőt el lehet érni futással, ha odafigyelsz a pulzusszámodra.

Hogyan válasszunk ruhát a futáshoz

Tanácsadás

A futáshoz megfelelő ruházat sok lefutott kilométert garantál. Katka Balcarová tanácsot ad a választásában.

Hogyan öltözzünk a futáshoz télen

Tanácsadás

Megszoktad a rendszeres futást, most meg beköszöntött a tél, és félsz, hogy néhány hónapra fel kell hagynod a kedvenc tevékenységeddel? Ne is gondolj erre. Csak tarts észben néhány alapelvet, és öltözz fel jól. Lehet, hogy a végén rájössz, mennyire szeretsz télen futni.

Válogatásunk

A Regatta Winter SShell Trs szigetelt softshell nadrágja megóvja a lányokat és fiúkat az átfázástól a...

13 820 Ft (1.59 %) 13 600 Ft

Összehasonlítom

Az újrahasznosított szálakból, poliuretán bevonattal, levehető kapucnival, meghosszabbított háttámlával...

13 880 Ft

Összehasonlítom

A meleg és gyorsan száradó fényvisszaverő elemekkel ellátott Pirru gyermek termo póló elvezeti a nedvességet...

5 930 Ft (17.37 %) 4 900 Ft

Összehasonlítom

Az Exception CoreStr Dare 2b gyerek fleece pulóver kapucnival ellátott, újrahasznosított anyagból készült,...

13 980 Ft (9.23 %) 12 690 Ft

Összehasonlítom

Fenntarthatóság: Öko termék

A Junior Hillpack Regatta gyerek kabát könnyű, újrahasznosított szigeteléssel ellátott, vízlepergető...

14 980 Ft (9.21 %) 13 600 Ft

Összehasonlítom

Fenntarthatóság: Öko termék

A Hero Core Stretch a Dare 2b-től egy kapucnis gyerek pulóver 2 zsebbel, amely alkalmas mindennapi viseletre,...

12 820 Ft (1.01 %) 12 690 Ft

Összehasonlítom

A Husky Krony K vastagabb technikai gyereknadrágot - ismerve a gyerekeket - mostoha körülményekre tervezték.

28 320 Ft

Összehasonlítom

A Swano gyerek pulóvert az Alpine Pro márkától a gyerekek egész évben szeretni fognak mindennapi viselethez,...

13 180 Ft

Összehasonlítom