Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Nem érdekelnek a kedvezmények és akciók, szeretném elrejteni a sávot.

Hogyan foglaljuk le a gyerekeket, hogy a szülők ne őrüljenek meg

A mozgás korlátozása, zárt beltéri és kültéri sportpályák, a barátokkal való kapcsolattartás tilalma és mindezek mellett a gyerekek otthon vannak, akiket valahogy meg kell mozgatni és kihúzni őket a számítógép és a televízió elől. Próbálj ki legalább egyet a mi 9 tippünk közül.


Tartalom

 

1. Frizbi

A játékot nem kell bemutatni. A szélcsendben családként megbízhatóan szórakoztat mindannyian, és szépen nyújtózkodni fogsz vele . Vagy dobhatsz a rögtönzött mezőre és játszhat a pontokért, vagy csak dobhat egy kört, a meghatározott területet egy táblával. A frizbi szórakoztató és tökéletesen fejleszti a mozgáskoordinációt és észlelést .

 

2. Ebéd a természetben

Biztosan találsz tűzhelyeket a közvetlen közelben. Csomagolj valamit a sütéshez , kenyeret, mustárt és egy termoszt teát a hátizsákjába, és induljon gyalogos vagy kerékpáros túrára , amelyet pirítással is változatosabbá tehet.

Ha különleges élményt szeretnél adni a gyerekeidnek (és magadnak) ebéd formájában mint egy kis vegyész, akkor mindenképpen próbálj ki néhányat a Adventure menu készételéből. A hagyományos fűtési módszerek (mikrohullámú sütő, vízforraló, forró víz ...) mellett önmelegítéssel is felmelegítheted, amikor az ételtasakot egy speciális fűtőtáskába helyezed, amelyhez önálló fűtőkapszulát és vízet teszel. Az eldobható önmelegedő kapszula az égetett mész (égetett mész, kalcium-oxid) vízzel történő exoterm reakciójának elvén működik. Ez akár 100 ° C hőmérsékletet is létrehoz, és a forró gőz extrém körülmények között is 12 perc alatt felmelegíti az ételt. A siker garantált!

 

3. Játék

Készíts játékot a gyerekeidnek A rejtett feladatokat inkább fiatalabb gyermekek számára készíts az idősebbeknek térképet rajzolhatsz . Az interneten rengeteg ötlet található egy harci játékhoz, de Ön és a saját gyermekei lesznek a legboldogabbak. Pontosan illik a gyermekedhez. A játékokat általában szórakoztató és oktató eseménynek gondoljuk. A téma lehet a természet, hagyomány vagy akár a város története. Ezután könnyen előállhatsz az életkorának megfelelő feladatokkal vagy jutalommal az adott témában.

Tipp:

  • Húsvéti játék - Kezdetben a gyerekek levelet kapnak húsvéti történettel és keresztrejtvényt. Az egyes állomásokon ezután kitöltik a keresztrejtvény egyes sorait, tematikusan az összes rejtvény húsvétra vonatkozik, a bevezető levélben mindig megtalálják a válaszokat. A végén egy kincs és a húsvéti bárányka vár rájuk.
  • Így farsangot, boszorkányt, Halloween-t, Szent Márton játékot is készíthetünk ...

 

4. Retro játékok

Ugráló kötél, bábu, óvoda, labda,… Gyerekként játszott játékokat az jellemezte, hogy semmi különös nem kellett hozzá, és bárhol és egy kis helyen játszhattunk . És erre van szükségünk. Retro játékok ihletet az interneten találjuk vagy játék könyvekben.

 

 

5. Erdei építés

A kisebb gyerekek elkezdhetnek házakat építeni katicabogarak számára. Használdki a környék összes természetes összetevőjét, és próbáljon jót tenni a katicabogarak számára . A lányok megépítik gyermekágyukat, kerítést, kertet ... aztán elmennek megnézni, hogy a ház még mindig ott áll-e, és hogy valaki beköltözött-e (általában valóban találunk ott néhány hangyát).

Az idősebb gyermekek az Te segítségével különféle bunkereket vagy menedékházakat építhetnek az erdőben. Komplett palotákat lehet kötéllel, ágakkal és csörgőkkel készíteni. Soha ne vágj le semmit, ne törd el az élő fák ágait, és azt használd, amit a földön találtál . Amikor mindannyian újra találkozunk, gyermekeid meghívhatják barátaikat otthonukba.

 

 

A szerzőről

Kateřina Balcarová

Katka két kisgyermek édesanyja. A szülői szabadság megkezdése után a szenvedélyt a szikla és az alpesi szenvedély helyett a futás iránti szenvedélye váltotta fel, és teljes ultramaraton távokat tesz meg. Ezen kívül hegymászó oktató, és szereti mindenkivel megosztani mászási, túrázási, futási és szabadtéri szülői élményeit.

 

 

6. Kincsvadászat

Barátommal közvetlenül a lezárás eredményeként találtuk ki ezt a kincsvadász variánst. Az egyik barát előkészíti a kincset a másiknak, és gondosan elrejti. Megmondja barátjának a helyszínt, bármilyen formában . Térképelrendezést használunk. Megadhatók azonban koordináták vagy szóbeli leírás is. A barát ezután elindul megkeresni a kincset. A tartalom bármi lehet. A lányom és barátja egy mesét készít, és mindig ad hozzá némi édességet.

 

7. Slackline

A Slackline egy rugalmas heveder, amelyet két fa közé van erősítve, és megpróbálsz járni rajta. Nagyon szórakoztató lesz, megerősíti a testet, megerősíti a vállat és a karod, és a legjobb módon gyakorolhatod az egyensúlyozást.

Kezdetnek egy 15 m hosszú racsnis és 5 cm szélességű slackline vásárlását javaslom. Kínálatunkból a Slackline singing rock packet 15 m megfelel ezeknek a követelményeknek. Nés az első kísérleteket rövid, talán csak 3 méteres hosszúságúra nyújtsd a talaj felett . A vonal nem fog megereszkedni vagy kopogni annyira, a járás könnyebb lesz, és a gyerekek nem fognak félni. Miután biztonságosan elvégezted az első lépéseket, kiterjesztheted és felemelheted a talajtól.

Kezdettől fogva próbáld meg a megfelelő pozíciót elfoglalni . Térdek kissé behajlítva, karok a váll szintje felett, lehetőleg a fejed felett. Tartsd a hátad egyenesen. Másrészt tartsd lazán a kezed, és használd őket a vonalingadozások ellensúlyozására. Tartsd a tekinteted egy ponton.

Az első próba ideális életkora 6-7 év. Gyermekek számára célszerű a kötelet a vonal fölött kinyújtani körülbelül 2 méter magasságban. Csatlakoztass hozzá egy karabinert, amelyhez egy darab kötelet rögzít, hogy két rugó nyúljon ki a karabinertől. Ily módon a gyerekek a kezükbe vehetik a rugókat, és felhasználhatják őket a megbirkózáshoz és fokozatos stabilitáshoz.

Záró megjegyzések:

  • Eleinte szinte senki sem tesz egy lépést sem a vonalon. Ne idegeskedj és ne add fel, kitapasztalod a módját és megszereted ezt a sportot.

 

Videó - SINGING ROCK Slackline szett 15 m

 

8. A bátorság útja

A sötétben zajló játék. Az igazi élmény, amelyet a gyerekeknek el kell vinniük, a sötétség, az éjszakai hangok, az árnyékok észlelése . Gazdag módon elég, ha gyertyákkal jelölik az ösvényt (teagyertyát teszünk az üvegbe), és a gyerekek feladatok elvégzése nélkül hagyják járni az utat. Csak rajtad és a gyerekeken múlik, hogy egyedül mennek-e vagy veled. Személy szerint nem a gyermekek ijesztgetéséért vagyok, ezért a bátorságunk nem tartalmaz szellemeket vagy mesterséges félelmetes hangokat. Célom, hogy a gyerekek érezzék, hogy a sötétség önmagában nem veszélyes . A végén vagy gyertyafénynél meglepetés, levél, feladat várhat a gyerekekre. Az ösvény végén fontos megbeszélni a gyerekekkel, hogyan fogták fel az ösvényt, mitől félhettek, és beszéljék meg velünk a félelmeiket.

Ha elkezditek megvalósítani, ne felejts el magadnak és gyerekeidnek csomagolni egy fejlámpát vagy elemlámpát.

 

9. Görkorcsolya

A gyerekek élvezik a görkorcsolyázást, és ha sík betonfelület van a közelben, nagyon gyorsan megtanulnak száguldozni. A görkorcsolya mellett védőeszközt és sisakot is be kell beszerezni. A gyerek görkorcsolyákat 3-4 méretben lehet kapni, nem kell attól tartani, hogy gyermeked egy éven belül kinövi őket.

Kezdetben gyakorold a kis helyen való korizást és vegyél részt játékokban, amint a gyerek elindul, egy kis kirándulást tehettek egy egyenes bicikliúton.

 

Játék tippek:

  • Rajzoljon több vonalat krétával. Vezess szabadon. Aki átlépi a határt, annak el kell végeznie a feladatot.
  • Szlalom.
  • Fogócska (határozd meg a játék sebességét a gyerekekhez megfelelően, biztonság mindenek felett).

Testreszabhatod a játékokat kerékpározáshoz, robogókhoz, kidobócskához ... vagy csak futtathatod őket.

 

Hasznos linkek

 

Szerző: Katerina Balcarová

Források: szerzői archívum, pixabay.com , unsplash.com

Éjszakázás téli körülmények között

Tanácsadás

Tippek és tanácsok gyűjteménye a jeges bivakzsákokból és hófödte sátrakból.

5 egyszerű lépés a viasz eltávolításához a ruháról

Tanácsadás

Viasz került a ruhádra és nem tudsz megszabadulni tőle? Cikkünkben találsz néhány tippet, hogyan tudod eltüntetni!

Hogyan válasszunk hótalpat?

Tanácsadás

Jobban szeretsz a hegyekben lenni, mint otthon, de amikor a fehér takaró betakarja a lejtőket, úgy érzed, hogy vége a szezonodnak? Tévedsz, a havas terep nem csak a síelőknek való. A hótalpakkal ismét visszatérhetsz a bércekre.

Válogatásunk

Gyerek funkcionális szett Zulu Merino 240 Long

38 730 Ft (48.36 %) 20 000 Ft

Összehasonlítom

Gyerek funkcionális szett Sensor Double Face Set Wild

15 980 Ft (30.66 %) 11 080 Ft -tól

Összehasonlítom

Gyerek sapka Kama B90

13 500 Ft (31.63 %) 9 230 Ft

Összehasonlítom

2 950 Ft (49.15 %) 1 500 Ft -tól

Összehasonlítom

Gyerek funkcionális szett Zulu Merino 160

27 880 Ft (56.38 %) 12 160 Ft

Összehasonlítom

21 600 Ft (25.88 %) 16 010 Ft

Összehasonlítom

18 130 Ft (34.03 %) 11 960 Ft

Összehasonlítom

15 480 Ft (46.19 %) 8 330 Ft

Összehasonlítom