Átkattintok a kategóriákra Átkattintok a kosárra Átkattintok a navigációra

Hogyan tartsuk melegen a kezünket

A fagyott ujj télen gyakori jelenség - ez annyira nem számít a városban, de ha hófúvás előtt nem tudod a külső sátort rákattintani a sátor rudazatra, az már  nagy bajjal jár. A fagyott ujjak elleni küzdelem egyik alapvető eszköze a kesztyű.


Tartalom

 

A kesztyű kiválasztása

Amikor a fagypont alatti időhöz kesztyűt választunk, keressen egyujjas vagy úgynevezett háromujjas kesztyűt. Annak ellenére, hogy a normál, többujjas kesztyű elegánsabb és praktikusabb, nem versenyezhet az egyujjas kesztyűvel, amelyben a kezük olyan jól érzi majd magát, mintha egy meleg fűtött szobában lenne.

Manapság az egyujjas modellek is lehajtható ujjmelegítővel vannak felszerelve, ennek köszönhetően könnyedén írhat SMS-t és nem is fogja úgy érezni magát, mint egy űrhajós, aki hővédőt javít az ISS-en.

   

 

Néhány trükk a hideg legyőzéséhez

Nem számít, hogy a villamosra vársz, vagy a snowboard kötését kapcsolod be egy gyönyörű sípálya előtt, vagy az utolsó cöveket vered be egy hóesés előtti este, sosem akarsz fázni.

>>> BŐVEBBEN <<<

 

Amikor a kesztyű nem elég

Ahol a klasszikus kesztyű már nem elegendő, csak annyit kell tennie, hogy egy elektromosan fűtött modellhez vagy kémiai alapon működő melegítő kiegészítőhöz nyúl segítségért. Például a Yate vagy az N-Rit márkák kínálatábban talál az utóbbira példát.

   

 

Hogyan tartsuk melegen a lábunkat

Amikor a lábujjaink teljesen átfagytak, mindig nagy fejtörést okoz, hogyan tudnánk kellően felmelegíteni őket. Az alpesi turizmus ismerői minden bizonnyal tudják, hogy néz ki ha ujjaink fagyási sérülést szenvednek és nem foglalkozunk vele kellően (röviden: kék aztán fekete aztán volt-nincs).

>>> BŐVEBBEN <<<

 

Egy kis gyakorlat

A minimalistáknak meg kell elégedniük a karok erőteljes vállkörzésével. A cél az, hogy a lehető legtöbb vért juttassunk erővel az ujjhegyekbe. Ha sikerül odáig jutni, hogy az ujjai bizsergenek, csak annyit kell tennie, hogy rendszeresen szorítva folyamatosan keringésben tartsa őket.

 

Hasznos linkek

 

Erőforrások: pixabay.com

Hogyan kezeljük a derékaljat (matracot)

Tanácsadás

A matrac minden természetjáró felszerelésének szerves része. De tudod, hogyan kell megfelelően gondoskodni róla? Mi igen!

Hogyan kezeljük a hálózsákot

Tanácsadás

A hálózsák kiválasztásának már több cikket szenteltünk Tanácsadás rovatunkban. Most arról adunk tanácsot, hogyan vigyázz megfelelően a hálózsákra, hogy az hosszú évekig jól szolgáljon.

Hogyan kezeljük a sátrat

Tanácsadás

Minden sátorvásárláshoz idő, türelem és pénz kell. Ezen változók alapján egyértelmű, hogy ez nem egy egyszerhasználatos cikk. Íme néhány tipp a sátor megfelelő gondozásához.

Válogatásunk

A Cerro S Lady a Leki márka megbízható női síkesztyűje, amely a Primaloft szigetelésnek és a Soft-Tex...

29 122 Ft (25.01 %) 21 840 Ft

Kosárba teszem